Ošatkový chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 606 kJ / 2 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,00 g |
Tuky | 32,30 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 370,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem získala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/osatkovy-ch...
Chleba v ošatce jen KYNE, aby měl hezký tvar, peče se už bez ošatky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 9. 2022 11:32
Dnes ho dělám po druhé. Je výborný a snadný. Moc děkuji za recept
26. 1. 2022 23:52
Dnes jsem pekla poprvé,přesně podle receptu. Chlebík se povedl a je moc dobrý ????
23. 1. 2022 00:23
Issis: to jsem ráda
22. 1. 2022 16:53
Povedlo se pěkný recept. Díky
26. 11. 2019 18:15
Chléb je výborný sice se mi trochu rozjel, takže je nízký, ale na chuti mu to neubralo.
12. 5. 2018 13:09
Výborný recept, chléb dělám celý rovnou v pekárně a je fantastický!!!
1. 3. 2016 21:55
Petra : zdravím.. já tedy chleba nepotírám vůbec, ale když ano (když chci chleba lesklý a ne moučnatý), tak potírám před pečením (když vyklopím z ošatky) a během pečení co pár minut (ale ne během těch prvních deseti minut, tam je důležitý co největší žár),ale pak už jak se mi chce, nepřeháním to. Někdo potírá i po vytažení, ale to jsem udělala jednou a kůrka pak byla taková divně matná.
10. 2. 2016 14:36
Mám dotaz ohledně potírání chleba během pečení. Kdy ho mám začít potírat? A jak často? Bojím se,aby při otevření trouby nesplaknul. Děkuji.
10. 10. 2014 13:24
Chtěla bych se ještě zeptat, jestli je možné chleba nechat pak kynout třeba v hrnci, ve kterém bych to pak upekla? Nejsem moc kamarád s ošatkou Případně jak se to peče v hrnci? Má se tam dát např. pečící papír, dát na to těsto, přikrýt utěrkou a po vykynutí rovnou do trouby? děkuji
6. 7. 2014 09:20
spagetka: super rychlá odpověď moc děkuji za vysvětlení
6. 7. 2014 09:10
luema:ten hrnek tam udělá parní prostředí a nebude to vysušené, horkovzduch dost vysušuje
6. 7. 2014 08:50
Tak chlebík se povedl, paráda Jen bych se chtěla zeptat, na co je dobrý ten kastrůlek s vodou. Vím, že u mamky jsme takhle pekly koláče v plyn. troubě, ale je to nutné i u elektrické horkovzdušné Děkuji
5. 7. 2014 17:50
Největší problém u tohoto chleba jsem měla s vyklopením na plech, aby mi nespadl, ale přesto mi spadl. Teď, když je v troubě mi zase naběhl, nevím, čím to je, myslela jsem, že z toho bude placka Každopádně dávám bodík, už teď pěkně voní
14. 8. 2013 09:41
Upečeno, snědeno Příště dám ale míň soli, přišel mi trošku víc slaný. Jinak výborný chlebík.
26. 4. 2013 07:07
Tak jsem chlebík včera poprvé upekl a byl vynikající.
Upravil jsem recept tím, že jsem žitnou mouku a vodu částečně nahradil kváskem (260 ml vody, 125 g žitné mouky a 165 g kvásku), dal jsem trošku méně kvasnic a jen 1,5 lžičky soli (2,5 lžičky se mi zdá fakt moc) a myslím, že se velice povedl. Všem velmi chutnal. Dokonce i synovi, který jí chleba jen v sebeobraně
Příště přidám i nějaké semínka...
Upravil jsem recept tím, že jsem žitnou mouku a vodu částečně nahradil kváskem (260 ml vody, 125 g žitné mouky a 165 g kvásku), dal jsem trošku méně kvasnic a jen 1,5 lžičky soli (2,5 lžičky se mi zdá fakt moc) a myslím, že se velice povedl. Všem velmi chutnal. Dokonce i synovi, který jí chleba jen v sebeobraně
Příště přidám i nějaké semínka...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 6 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 1 hodinou
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 1 hodinou
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 2 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 3 hodinami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Čím a kdy potírat chléb, aby byl lesklý? Na výběr je mnoho variant, od vody až po med
Oslavte svátek svatého Václava stylově pivem: Je jeden důvod, proč si oblíbený zlatavý mok dopřát právě v tento den
Další recepty
Tématické fráze: kynutí chleba v ošatce chleba bez kynutí chlebová ošatka kde koupit kynutí chleba ošatka na pečení chleba slané pečivo recepty chléb bez kynutí osatky na peceni chleba pečení chleba v ošatce chléb ošatky na kynutí těsta kynutý chléb recept na chleba bez kynuti jak se peče chleba ošatka na kynutí kde koupit slamene osatky na peceni chleba maminčiny recepty chleba bez hnětení recept na chleba maminčina kuchyně kuchyně mirka slané pečivo
Suroviny: voda, sůl, cukr, olej, ocet, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí sušené, kmín celý
Ošatkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlpm
148 názorů