jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Mazanec z letáku "Penny"

Mazanec z letáku
nahoru
Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku Mazanec z letáku
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Ostatní

Suroviny:

1 kostka droždí, 500g polohrubé mouky, 120g cukru krupice, 3 žloutky, 150g másla, 300ml mléka, 50g hrozinek, 50g mandlí, sůl, citronová kůra, 1/2 lžičky anýzu, 50ml rumu, jedno vejce na potření s troškou mléka.

Postup přípravy receptu

Z uvedených surovin si vypracujeme těsto-(můžeme použít pekárnu). Pokud se vám zdá těsto řídké, přidejte trochu mouky(150-180g). Necháme hodinu kynout. Pak vytvoříme bochánek, buď jeden veliký, nebo 2 menší a necháme ještě půl hodiny kynout. Navrch bochánku si nařízneme křížek a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 35 minut.

Poznámka

Zdroj-leták Penny market. Mazanců jsem už dělala hodně, tady ten ovšem je snad nejlepší. Kdo chce, může si dát půl polohrubé a půl hladké mouky. Taky jsem to tak udělala a těsto je jak vata.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
91 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Mazanec z letáku "Penny""

vloženo: 19.04.2014 18:22:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ivulinka: Ivi děkuji!! Mi někdy praskne, někdy ne, nevím, čím to bude, ale každopádně je vždycky skvělý!! smajlik Krásné Velikonoce!!!smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 19.04.2014 18:03:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, tak po letech slibování si je konečně na světěsmajliksmajlik
Spěchám s obrovskou chválou, mazanec je krásně vláčný, voňavý a moooc dobrý!
Mouky jsem opravdu přidat musela, aby těsto bylo tužží a pekla asi hodinu. A taky mi praskl...
Děkuji za recept, bod proběhl už před několika letysmajlik, tak nyní už jen fotka a přání hezkých Velikonocsmajlik

vloženo: 19.04.2014 12:40:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

verar: Tak snad se povede smajlik

autor: verar (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.04.2014 11:38:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

už nám kyne, tak jsem zvědavá. mé první kynuté těsto :)

vloženo: 17.03.2014 13:08:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vepet: Já s tím mám taky problém. Zvláštní je, že ten, co je na fotce mi nepraskl. Každý další aspoň malinko ano, ale jak píšeš, na chuti se to nijak nepodepsalosmajlik

autor: vepet
vloženo: 17.03.2014 08:01:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

včera jsem vyzkoušela jako generálku na velikonoce a povedl se! Děkuji za skvělý recept smajlik
Jen stejně jako můj každý předešlý pokus s mazancem - praskl, ale to se naštěstí na chuti nepodepsalo smajlik nemáte někdo tip jak tomu zamezit? co můžu dělat špatně?

vloženo: 14.08.2013 15:45:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spuntiq:smajliksmajlik

autor: spuntiq
vloženo: 14.08.2013 15:21:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ovšem! Tak ten je! smajliksmajlik

vloženo: 09.04.2013 20:06:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petra Ku.: Díky, Peťko, u nás se nikdy taky neohřejesmajlik Díky moc za foto!! Tééda, to jsem se narolovala, než jsem se k ní dostalasmajlik

autor: Petra Ku.
vloženo: 09.04.2013 19:08:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, pekla jsem už týden před velikonocema a pro velký úspěch dneska znovu smajlik Z těsta jsem udělala 4 krásné mazance a jak to tak vidím, tak do rána možná zbyde 1, když bude móc dobře, tak 2.. Děkuju za recept smajlik

vloženo: 02.04.2013 11:14:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pája: Díky mocsmajliksmajlik

autor: Pája (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.04.2013 10:45:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný... rodina nadšená smajlik Budu péct znovu smajliksmajlik

vloženo: 01.04.2013 20:24:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petule_: Za málo! Jsem moc ráda. U nás taky zmizel rychlostí bleskusmajlik

autor: Petule_
vloženo: 01.04.2013 15:38:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V sobotu jsem dělala mazanec poprvé v životě a povedl se parádněsmajlik, moc děkuji za skvělý recept. Půlka zmizela hned, než stačil vychladnout.smajlik

vloženo: 30.03.2013 08:53:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jirkacz: Z toho si nic nedělej!! Mi jeden taky prasknul, ale už z něho nezbyl ani drobek!smajlik Moc děkuji za fotosmajlik

autor: jirkacz
vloženo: 30.03.2013 08:30:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: tak jsem přidal foto mého mazance který mi praskl přesně podle naříznutého křížku akorát víc než jsem chtělsmajlik druhý byl ok ale ten už je snědenýsmajlik škoda že toho nemůžu sníst moc pálí mě potom žáhasmajlik

vloženo: 29.03.2013 20:15:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliska: Z toho si nic nedělej. Já ho dělám každý rok a vždycky z toho dělám 2 bochánky. Ten jeden mi prasklsmajlik a druhý zatím ne. Uvidíme. I tak se sní, nebojím sesmajlik

autor: Eliska (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2013 18:34:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliska: se mi troube trosku rozjel... Ale u nas se to sni :D

autor: Eliska (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2013 18:32:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: Jo, mouku jsem pridavala :) ale i tak to asi bylo malo, je trosku placatejsi :D jdu ochutnat.

vloženo: 29.03.2013 17:49:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliska: Já zadělávám zrovna těsto v pekárněsmajlik. Já tam ale píšu v poznámce, že pokud je třeba, přidat mouku. taky jsem přidávala. On je pak více dovrchusmajlik, ale myslím, že na chuti to nic nezmění.

autor: Eliska (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2013 16:49:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

UZ SE PECE, VYPADA HEZKY, TED JEN ABY BYL K JIDLU, TESTO JSEM MOHLA MIT TROSKU HUSTSI, ALE NEVA :)smajliksmajlik

vloženo: 29.03.2013 16:02:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliska: Držím palečkysmajlik

autor: Eliska (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2013 15:01:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky jsem zrovna zadelala, ale bez hrozinek... Pecu mazanec prvne v zivote, tak snad se povede smajlik

vloženo: 29.03.2013 12:51:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katka758: Jsou tady i letošní komentíky. Hned 7smajlik Držím palce, ať se povede. Osobně si myslím, že se povedesmajlik

autor: katka758 (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2013 12:48:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak se teprve chystám na pečení mazance a podle hodnocení je tento nejlepší. smajlikPo přečtení komentářů se loni moc nedařilo, tak doufám, že to zahájím s velkým úspěchem.Zatím nevidím žádné letošní komentáře, tak mi držte palce.smajlik

autor: hosta
vloženo: 29.03.2013 11:09:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

anonym: anýz vůbec nemusíš, já mám ve svém osvědčeném receptu na kilo mouky 5 špetek kůry, po jedné špetce muškátového květu a zázvoru

vloženo: 29.03.2013 10:53:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pája: Budu držet palcesmajlik

vloženo: 29.03.2013 10:52:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

anonym: Určitě nemusíšsmajlik. Dej si to, co máš rád-a

autor: anonym (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2013 10:08:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chci se zeptat,musím tam dát anýz?nestačilo by ho něčím nahradit jako muškátový oříšek nebo tak...

autor: Pája (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2013 07:04:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nabídla jsem se mamince, že letos upeču mazance já, aby toho tolik neměla... smajlikJe jich tu tolik , a tak krásných, že je velmi těžké si vybrat který.. Přeci jen asi zkusím tento, a budu doufat, že se povede, protože to dělám prvně...smajlik Tak mi držte palce holky a já dám pak vědět, co na to rodinka..smajlik

vloženo: 28.03.2013 17:10:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dooga: Trošku ho podrťsmajlik

autor: Dooga
vloženo: 28.03.2013 17:03:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Jani, chystám se na mazanec. prosím tě, ten anýz celý, nebo ho podrtíš či pomeleš???

vloženo: 24.03.2013 15:13:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanka: Tak hodně zdaru!!smajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.03.2013 14:51:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:tak jsem je dala i dovnitř,tak snad se zadaří :) už kyne.

vloženo: 24.03.2013 14:48:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanka: Dala jsem je dovnitř, i na ozdobu, ale určitě si to udělej podle sebesmajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.03.2013 13:12:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: děkuji :) a ty mandle též do vnitř jako hrozinky nebo jsou jen ozdobu?? :)

Jana Remkova:

vloženo: 24.03.2013 13:01:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanka: RozpustitsmajlikA malinko vychladit, nelít ho do těsta horkésmajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.03.2013 12:51:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím, to máslo se má rozpustit nebo dát tam v celku???díky smajlik

vloženo: 02.03.2013 17:02:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jirkacz: Já jsem použila tolik, co bylo v receptu, ale určitě si každý upeče podle svých zkušeností.smajlik

autor: jirkacz
vloženo: 02.03.2013 16:59:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také mě zaujal tento recept a vzal jsem si to jako generálku na Velikonoce a musím říct že chutnal skvělesmajlik Jen mám zkušenost, že na toto množství mouky bohatě stačí půl kostky droždí (20 g)smajlik

vloženo: 01.06.2012 16:30:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Terka0001: Tak to je správněsmajlik

autor: Terka0001
vloženo: 01.06.2012 15:03:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: Mě to vůbec nevadí, chuťově je skvělí. Jeden jsem hned šoupla do mrazáku na pozdější mlsání. A recepty jsem si začala psát do sešitu až když je udělám, takže jak píšeš, hned si tam dodělávám i poznámky smajlik

vloženo: 29.05.2012 15:28:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Terka0001: to se časem naučíš, jak přesně by mělo těsto vypadat. Mrzí mne, že máš z mazanců plackusmajlik, ale příště to bude určitě lepší. Já když něco dělám a mám třeba vytisknutý recept, něco se nepovede a vím příčinu, hned si na ten papír napíšu třeba-přidat mouku, těsto je řidší a příště už je to supersmajlik

autor: Terka0001
vloženo: 29.05.2012 15:17:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můj první mazanec a je fakt výborný smajlik. Příště jen dám víc mouky, protože těsto bylo opravdu moc řídké a mám z mazanců spíš placku smajlik

vloženo: 01.05.2012 11:25:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bystrouska: Nádhera!!!! děkuji!!smajliksmajlik

autor: bystrouska
vloženo: 01.05.2012 09:55:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mazance byly vynikajícísmajlik a vydržely dlouho vláčné. Pekla jsem je na Velikonocesmajlik, ale neměla jsem dřív čas abych vložila fotky a bodsmajlik.

vloženo: 10.04.2012 10:23:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hudaska1: No, to je mi líto, ale letos se nějak zvlášť nedařilo ani mi. Praskl a obvykle to nedělá. Jsem ráda, že jste je aspoň snědlismajlik Zároveň bych chtěla poděkovat všem, kteří přidali fotky, kterých jsem si ani nevšimla!smajlik

autor: hudaska1
vloženo: 10.04.2012 10:18:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Každý rok jsem pekla s maminkou, ta to uměla skvěle, bohužel už není, tak jsem se pokoušela samasmajlik, pekla jsem 2x, protože první mi také spadl a vypadal jako létající ufo,ani u druhého jsem to nevylepšila, dopadlo to stejněsmajlik Nevadí, snědly se stejně oba smajlik Chuťově byly bezva, takže ukládám a posílám bodík.smajliksmajlik Snad přidám i foto, až stáhnu do PC.

vloženo: 08.04.2012 22:18:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jenula: díky za radu, určitě se bude hoditsmajlik

autor: jenula
vloženo: 08.04.2012 21:56:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jenula: Konečně vynikající recept na mazanec vykynutý v pekárně.
Ovšem mléka jsem dala jen 200 ml. Podařil se. Doporučuji mazanec pořádně upéci (i vánočku) potom neklesne. Pomalu chládnout a potřít máslem.

vloženo: 08.04.2012 21:26:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marianda: No, já ti moc děkuji, to je pro mne velká čestsmajlik, třebaže jsem ten recept nevymyslelasmajlik. Co se týká vánočky, já ji neumím uplést, takže používám formusmajlik a nenechávám ji vychladnout v troubě. Je to na každém z nás, jak si poradí. Dnes se mi moc nedařily beránci, které dělám každý rok. Koukám, mazance praskají, nevím, kde je chyba, kdyby se někdo zeptal. Tak to holt je. Jednou super, jindy se nedařísmajlik

autor: marianda
vloženo: 08.04.2012 21:08:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mila Jano,delala jsem podle tohoto receptu mazance uz podruhe a musim rici, ze jsou vyborne. Zkousela jsem i jine recepty a definitivne zustavam u tohoto. Uz zadne pokusy. Ja jsem zkusila udelat dva mensi vence, ale moc mne to pleteni neslo. Ale co hlavne jsme si rano opravdu pochutnali. Taky se mi na vanoce propadla vanocka smajlik a mamka mi poradila, ze mam nechat po upeceni vystydnout v troube s pootevrenymi dvirky.

vloženo: 08.04.2012 20:58:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ferda30: nádherně se ti povedly, mám velkou radost!!smajlik Děkuji!!! tak to má vypadat!!smajliksmajliksmajlik

autor: ferda30
vloženo: 08.04.2012 20:54:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsme pekli a musím jen chválitsmajlik Mazance jsou ooobrovské a chuťově výbornésmajlik Nechala jsem kynout déle než půlhodinku na plechu a křížek jsem šmikla jen malýma nůžkama-výsledek je parádnísmajlik Viz foto. smajlikLepší než z obchodu. Už se těším na zítřejší snídani s kakajíčkemsmajlik Děkujuuu a bodujusmajlik

vloženo: 08.04.2012 16:12:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janushkaaa: nedívala ses do trouby během pečení? Jinak si to neumím vysvětlit!smajlik

autor: Janushkaaa
vloženo: 08.04.2012 14:10:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak ho právě peču, voní krásně...Jen mi úplně celý rozpraskal a docela spadnul! Nevím kde se stala chyba, udělala jsem všechno podle receptu. Tak by mě zajímalo jak vy děláte ty krásně kulaté bochánky. Já mám obří rozpraskanou placku! Tak snad bude alespoň dobře chutnat!

autor: Aniston
vloženo: 08.04.2012 13:32:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Za 4 hodiny byl pryč smajlik smajlik a to jsme jen 4..velmi jsme si ho chválili a racept pečlivě zanecháme smajlik opravdu výýýýýtenčný mazanec a také rychlý smajlik smajlik smajlik

vloženo: 07.04.2012 23:59:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kriss: To je mi líto.smajlik Já jsem ten koupený neměla dlouho, tak nemůžu porovnat.

autor: Kriss
vloženo: 07.04.2012 23:34:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak včera jsem mazanec pekla, udělala jsem si z těsta dva menší. Naneštěstí mi oba praskly, škoda, že jsem si dříve nepřečetla, že křížky se mají dělat menší, jinak by na tom vzhledově byli lépe. Nemůžu si však pomoct, asi jsem rozmazlená těmi mazanci z obchodu, ale chuťově mě přilíš neoslovily.smajlik Přišly mi málo vláčné, vůbec ne takové jako kupované, které se doslova rozplývají na jazyku. Každopádně rodině chutnalo, což bylo mým účelem, tak alespoň tak.smajlik

vloženo: 07.04.2012 14:28:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: díky moc!! Ty fotky jsou super, jen mi není jasné, že nám letos všem praskají!smajlik Vloni to nedělalo a letos co mazanec, to prasklina. No, že se nesní se nebojímsmajlik

autor: senky
vloženo: 07.04.2012 13:19:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:díkysmajlik zadařilosmajlik sice je rochlý, ale že by se nesnědl, se u nás nebojímsmajliksmajlik má brázdu jako při podzimní hluboké orbě, ale vlastně na jaře se taky ořesmajliksmajlik přidám fotosmajlik

vloženo: 07.04.2012 09:59:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: tak ať se zadaří!!smajlik

autor: senky
vloženo: 07.04.2012 08:26:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už kyne smajliksmajlik

autor: ajakaja
vloženo: 06.04.2012 19:51:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remková: nene, pekla jsem ho v troubě, i když je to celkem dobrodružství, mám starou plynovou troubu, takže peču ještě se střešní taškou, abych je neměla připálené zespodu smajliksmajlik

autor: katlie
vloženo: 06.04.2012 18:50:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: Moc a moc děkuji, ale máte pravdu, budu se raději držet receptu, člověk nikdy neví a je pak škoda surovin,kdyby se to nepovedlo. Hezke velikonoční svátky přeji. Irčasmajlik

vloženo: 06.04.2012 18:21:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:já si myslím,že asi při závěrečném tvarování tam zůstane vzduch,a jak v troubě ještě kyne tak prasknesmajlikmě to vloni taky udělalo,ale letos jsem je více propracovala a dost dlouho dělala tu kouli a letos se mi to nestalosmajlik,ale možná si to jen myslímsmajliksmajlik

vloženo: 06.04.2012 17:06:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea: no, vidíšsmajlik. Možná někde děláme chybu, ale kde, co?smajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 06.04.2012 17:00:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky, taky mi pokaždé prasknou a i vánočka. Zatím jsem taky nepřišla na to, pročsmajlik

vloženo: 06.04.2012 16:53:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

suslajda: ale vždyť to nevadí!!! Hlavně, že chuťově je dobrýsmajlik Já, když jsem nedělala křížek, nedělalo mi to, tak možná proto? Nebo tou hladkou moukou? Fakt nevímsmajlik

autor: suslajda
vloženo: 06.04.2012 16:47:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani nemám pekárnu těsto zadělával robot já nevím proč, ale mě praskne skoro pokaždé i když dělám jiné kynuté těstosmajlik

vloženo: 06.04.2012 16:33:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katlie: Víš, přiznám se, já nejsem takový expert na těsto, takže se většinou držím receptu. Myslím, že by nevadila hladká mouka, ale nezkoušela jsem to pouze z hladké. A ta vajíčka..no, snad by stačila jen 2, nevím, co hladká mouka a méně vajíček udělá s hustotou. Podle potřeby možná budeš muset přidat trochu mlékasmajlik

autor: katlie
vloženo: 06.04.2012 16:29:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: a šlo by dát jen hladkou,jde mi o to, aby byly ty bulčičky dlouho vláčné a nadýchané, a ty tři vejce do těsta - nestačily by dvě, nebo je opravdu zapotřebí dát tři

vloženo: 06.04.2012 16:21:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katlie: Určitě ano!!! je to takové vánočkové těstosmajlik. Ale v tom případě bych dala tu mouku opravdu půl polohrubé, půl hladkésmajlik

autor: katlie
vloženo: 06.04.2012 16:19:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:Šsmajliklo by z tohoto těsta na mazanec dělat třeba malé sladké bulčičky nebo se to příliš nehodí. Předem děkuji za odpověď. katlie

vloženo: 06.04.2012 16:06:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

suslajda: Týý brďo s tou smetanou super vychytávka!! Dělala jsi v pekárně těsto? Taky dávám mouku půl na půl, to už je na každém z nássmajlik Ty ses zbláznila? Já mám takovou radost, že ty fotky přibývají a že zkoušíte!!smajlik A koukám..taky ti mírně praskl od křížku?smajlik. Mi taky a to poprvésmajlik

autor: suslajda
vloženo: 06.04.2012 15:58:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikvýborný mazanec mouku jsem dal půl polohrubé a půl hladké a přidala kelímek kysané smetanysmajlikje opravdu výborný tobě posílám krásný bod č.70 a fotky, kdyby vadily smáznu jesmajliksmajlik

vloženo: 06.04.2012 15:25:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Apolodorie:smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik díkysmajlik

autor: Apolodorie
vloženo: 06.04.2012 15:21:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mazanec byl naprosto dokonalý, byl, už není smajlik Pekla jsem ho už ve středu, kvůli pracovnímu procesu, dneska jsem ho dojídala, byl stále vláčný a dobrý. Chutnal dokonce i mamině a v práci ho místo mě posnídal lékař a jak se olizoval smajlik Takže +1 a je škoda, že nejde těch bodíků dát víc smajlik

vloženo: 06.04.2012 15:10:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ajakaja: Že jo?smajlik Tys ho v pekárně i pekla?

autor: ajakaja
vloženo: 06.04.2012 14:25:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remková: zítra ho budu dělat znova, nevydrží smajliksmajlik je naprosto úžasný smajlik

vloženo: 06.04.2012 13:04:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ajakaja: já jej dělala včerasmajlik. Těsto jsem taky dělala v pekárně, ale pekla jsem ho v trouběsmajlik

autor: ajakaja
vloženo: 06.04.2012 10:52:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkouším to v pekárně, tak snad to vyjde smajlik moooc se na něj těšíme smajliksmajlik

vloženo: 05.04.2012 18:52:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

edita66: já ho právě dělám, tak doufám, že se povede!!smajlik. To už se mi taky stalo, jeden rok super, druhý rok košsmajlik

autor: edita66
vloženo: 05.04.2012 18:47:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mazanec jsem dnes pekla poprvé a jsem nadšená.smajlik Chutově vynikající.Nevím,jestli do zítřka vydrží.smajliksmajlik

vloženo: 05.04.2012 18:18:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pajaja:budou to už vímsmajliksmajliksmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 05.04.2012 18:16:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Simona Kucerova: Simi, barva nebarva, určitě budou moc dobré! smajlik

autor: Pajaja
vloženo: 05.04.2012 18:15:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: Jani, já bych taky nejradši až v sobotu, ale já už jdu zítra na celý víkend do práce. . . Udělám dva a jestli je se... snědí smajlik dřív, tak maj smůlu! smajlik

vloženo: 05.04.2012 18:14:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem opět jako vloni dělala tyto mazance,měly úspěch a tak doufám,že budou mít i letossmajliksmajlikStále ještě to není ono,nemám takovou pěknou malovanou barvičku na povrchu,ale já to vychytámsmajliksmajlikPřidala jsem fotečkusmajlik
Jani díky za receptíksmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 05.04.2012 14:21:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:já taky až v sobotusmajliksmajlik ze stejného důvodusmajliksmajlik

vloženo: 05.04.2012 09:54:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pajaja: No, já asi až v sobotu, u nás by to nevydrželosmajliksmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 05.04.2012 09:04:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, tak si tady tak procházím mazance a tenhle se mi líbí moooc. Takže - dneska jdu do něj. Velikonoce jsou za dveřmi, já budu sice v práci, ale užiju si to aspoň v pondělí. smajliksmajlik+

vloženo: 04.04.2012 11:07:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zirafka01: jéé, díky, to mám radost!!smajlik

autor: zirafka01 (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.04.2012 09:50:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik dokonalý mazanec, lepší sem nejedla mňam smajlik

autor: rebeka
vloženo: 02.04.2012 18:43:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

svarcova iveta: tak, tajemství nezdaru odhaleno.. prozradila mi to jedna výborná pekařka, které já osobně věřímsmajliksmajlik.. takže asi tak:
Stopro splasknul po vyndání z trouby proto, že ho měla málo dopečený. Není vevnitř pevný, neudrží tvar a splaskne. Jedlý je, ale nehezký. Může se to stát s vánočkou i věncem - prostě větší tvary třebují péct déle a na nižší teplotu.smajliksmajlik

vloženo: 02.04.2012 17:47:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jackie79: díkysmajlik

autor: Jackie79
vloženo: 02.04.2012 15:34:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mazanec jsem pekla o víkendu a je vážně moc dobrý smajlik. Těsto je vláčné a velice dobře se s ním pracuje. 300 ml mléka je opravdu moc a pro příště bych přidala ještě nejméně 80g cukru smajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 02.04.2012 08:45:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Peču je dnes potřetí a musím souhlasit s Janou 300 ml mléka je moc, 200 ml úplně stačísmajliksmajlik

vloženo: 01.04.2012 16:12:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: Díky, taky mne to napadlo. Trouba by měla být vyhřátá. Pokud je mazanec dobře upečený, nemělo by to udělat po vyndání z trouby. Týká se to spíš piškotů, než kynutého těsta. Spíš to nešetrné vyndání z trouby. Fakt nevím..smajlik

autor: rebeka
vloženo: 01.04.2012 15:49:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

svarcova iveta: 100% ti poradí cathleen, já osobně si myslím, že MOŽNÁ byla vysoká teplota v troubě a následně rychlé ochlazení nebo nešetrné vytažení z trouby.. nevím.. písni cathleen, tam je jistotasmajliksmajlik

vloženo: 01.04.2012 15:44:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

svarcova iveta: tak to já vážně taky nevím!!smajlik

autor: svarcova iveta (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.04.2012 12:40:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik když je upeču tak vtroubě jsou krasně vyběhle,ale jak je vyndám z trouby tak jsou jak přejeté parním válcem,nevím čím to je:

vloženo: 31.03.2012 23:31:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Potři mazanec žloutkemsmajlik

autor: Jackie79
vloženo: 31.03.2012 19:56:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mazanec bych letos chtěla taky vyzkoušet, ale než se do něho pustím, ráda bych věděla, jak udělat ten krásný lesklý a hladký povrch smajlik. Na některých fotografiích vypadá mazanec jinak, existuje nějaký fígl, jak toho pěkného povrchu dosáhnout? Posílám 62. bodíksmajliksmajlik

vloženo: 31.03.2012 12:57:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

LenkaD:smajlik

autor: LenkaD
vloženo: 31.03.2012 11:03:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nemá chybu smajliksmajlik

vloženo: 26.04.2011 16:50:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

petralak: Já taky moc děkuji!!smajlik

autor: petralak
vloženo: 26.04.2011 15:39:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Za mazanec moc děkuji, opravdu jednoduchy recept, moje první kynuté těsto a hned jsem sklízela úspěch... svátky-nesvátky, ten bude na stole častěji v roce!! jinak 200ml mleka fakt bohatě stačí smajlik ještě jednou moc dík!

autor: Jenda1
vloženo: 25.04.2011 11:15:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani,mazanec je výbornýsmajliksmajlik,letos jsem upekl a měl obrovský úspěchsmajliksmajliksmajlik. Bodík jsem už poslal, tak alespoň přidávám pár foteksmajlik. P.S. Mléka jsem dal 200ml a bohatě stačísmajlik.

autor: Koouky
vloženo: 22.04.2011 14:05:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc povedenej!!smajlik V Neděli se do mazance pustím téžsmajlik . Zalíbil se mi tady na topkách snad nejvíc. Už teď uděluji bodíksmajlik

vloženo: 20.04.2011 10:41:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:Jani díky mocsmajlikjsem na tu moji prvotinu zvědavá.smajlik

vloženo: 20.04.2011 10:26:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Simona Kucerova: Taky se na něj chystám. Včera jsem zkoušela nějaké hrníčkové odsud a skončily v košismajlik. Irčo díky za záskoksmajlik, jo, Simčo, rozpustit a když to bude řídké, přidat mouku. V pekárně se ti musí udělat taková hladká koule. Tak mi zde poradily holky a tak je to opravdu správně. Těsto se nesmí jen lízat po spodku nádoby.smajlik

vloženo: 20.04.2011 10:12:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrena:Irri díky moc.smajliksmajlikjsem opravdu začátečnice,ale doufám,že se trošku za pomocí vaší trochu vyučím.Díkysmajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 20.04.2011 10:03:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Simona Kucerova:Simonko máslo nech rozpustitsmajlikAle aby nebylo horké, jen vlažnésmajlik

vloženo: 20.04.2011 10:01:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:mám prosbu,jsem opravdu diletant moc jsem toho nenapekla a proto se ptám,chtěla bych mazanec zkusit,když mám konečně tu pomocnici DP,to máslo prosím tam přijde jen změklé nebo se má rozpustitsmajlikdíky mocsmajlik

autor: Irrena
vloženo: 20.04.2011 08:06:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska je zadělávám v pečce, dala jsem jen 200 ml mléka a ještě to bylo řídké, musela jsem dosypávat moukusmajlikPekla jsem je už loni, ale nějak jsem si nepamatovala jak jsem je dělala, ale určitě jsem zadělávala těsto ručněsmajlikJen si pamatuju že byly moc dobrésmajlik

vloženo: 29.01.2011 20:11:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirko, především moc děkuji rusjaně za foto, nedala vědět, že foto přidala. A tobě obrovský dík za fotku i vyzkoušení, mám velkou radost a snad se ti teda forma hodí, já mám ještě 2!!! smajlik

autor: Iriska
vloženo: 29.01.2011 16:35:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, jakže se to u nás říká? Bezuroku, že? Po přečtení zdejších příspěvků jsem dala jenom 1/4 l mléka a přisypla ještě trochu mouky. Včera jsem pekla a dneska ručím hlavou za to, že je těsto jak vatička měkoučké a heboučké. Perfektní !! No podívej se na ty "vlnky". Jani, ještě jednou moc děkuji za formu. Určitě nebude zahálet a čekat až do Vánoc, ale bude se využívat častěji. Dávám zasloužený 54. bod smajlik

autor: Renatka4
vloženo: 15.01.2011 12:31:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: ja0411
vloženo: 17.12.2010 01:28:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U prvního se mi to nestalo a nedopečenej mi chuťově nepřišel - i špejle prošla /nebo spíš párátko smajlik/,ale nevadí,stejně se zblajzly smajliksmajlikJá to zkusim příští týden znova,třeba to vyjde,tak držte palečkysmajlik

vloženo: 16.12.2010 15:11:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagi, díky za pomocsmajlik

autor: spagetka
vloženo: 16.12.2010 12:10:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rusjana - rozklikni recept, vpravo nahoře jsou ikonky, 4.zleva je fotoaparát, rozklikni a už jeď podle nápovědy smajliksmajlik

autor: rusjana
vloženo: 16.12.2010 12:07:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za přivítání. Vánočka měla obrovský úspěch, chuťově i konzistenčně na 1. Udělala jsem i nějaké fotky, ještě ale nevím jak přidat fotografie...snad na to nějak přijdu časem a vložím. Udělala jsem jednu "obryni" a podělila jsem celou rodinu a spolužáky(jako vždy).Co se týče toho splaskuntí, tak to může být nedopečením, kdy těsto je ještě hutné a přetíží již dopečený základ. Zkoušela jste špejli?

vloženo: 14.12.2010 22:38:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja0411 no, babo raď, že jo?smajlik A ten první to neudělal? Možná nebyl dopečený, že tak klesnul.

autor: ja0411
vloženo: 14.12.2010 22:18:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mazanec je opravdu vynikající,už peču po druhý a mňam:-smajlikJen potřebuju poradit,dnes jsem dělala z této dávky 4 menší mazance,když jsem je vyndavala z trouby byly krásně nakynutý a jakmile byly venku,měla jsem z nich plackysmajlik,nevíte,kde jsem udělala chybusmajliksmajliksmajlik

vloženo: 13.12.2010 09:00:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rusjana tak konečně!! Jsem ráda, že mazanec chutná a je zajímavé sledovat, jak mi chodí do meilu právě Vánoční a předvánoční komentáře k takovým receptům. Děkuji a ať se ti tady i jako zaregistrované líbí!!smajliksmajlik

autor: rusjana
vloženo: 13.12.2010 08:35:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na topky chodím již asi dva a půl roku a konečně jsem se dohodlala se registrovat. Tento mazanec má u nás veliký úspěch a právě zadělávám těsto. Jen z toho nebude mazanec, ale maskovaný mazanec - vánočka:)díky!smajlik

vloženo: 07.05.2010 10:33:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenizlata tak to je pro mne největší odměna, jakou dostávám za to, že ráda vařím a peču. Děkujismajlik

autor: lenizlata
vloženo: 07.05.2010 10:29:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

paní Janičko,děkuji za receptík-přítel se mnou chlubil v práci,že umím nejlepší mazanec jaký kdy jedlsmajlikno jo to se mi to chlubí cizím peřímsmajlikposílám bodíkasmajlikjednoduché a výborné,takové recepty milujusmajliksmajlik

vloženo: 29.04.2010 08:52:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ruzaa, určitě néé, vždyť je to něco, jako vánočka a tu přece taky přes rok jíme a nejen na Vánoce, ne? Děkujismajliksmajlik

autor: ruzaa
vloženo: 29.04.2010 08:42:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nemusim čekat na velikonoce v čera jsem pekla a moc dobre davam bod.smajliksmajlik

autor: Jenny
vloženo: 26.04.2010 21:00:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nóóó jóóó...škoda,že už je po velikonocích,uložím a zkusím...smajlik

autor: monikaK
vloženo: 16.04.2010 10:04:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úplně jsem zapomněla!Byly výbornésmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 07.04.2010 21:38:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivi, to předpokládám!! Snad to nebude až na příští Velikonoce!smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 07.04.2010 21:19:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Až vyzkóšim, tak budu referovatsmajlik.

vloženo: 07.04.2010 21:14:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivi a Tome, já věřím, že by jste tady ten mazanec zvládli oba!smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 07.04.2010 21:08:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tomi, tož tě teda děkuju za podporusmajlik.
A jak jsem právě zjistila, tak uvidíme v OL. V městě tobě blízkémsmajlik.

vloženo: 07.04.2010 21:06:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivi, a o tom to je, musíš si věřit ... já taky nejsem kdovíjaký pekař, a upekl jsem podle holek hezký mazanec smajlik A dokonce se dal i jíst smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 07.04.2010 20:49:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tomáškusmajlik, v teště na vánočky a na mazance si zkrátka nevěřím, a navíc nedisponuji domácí pekárnou, která by mi pomohla.

vloženo: 07.04.2010 20:46:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivulinko, když jsem mazanec upekl já, taky ty ho budeš mít jako malovaný smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 07.04.2010 20:44:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani jak je možný, že jsem ti ještě za tuhle nádheru neposlala bodík? Už tak činímsmajlik, ale na rovinu...ještě jsem nikdy žádný mazanec nepekla, myslíš si, že by se mi mohl povézt?

vloženo: 04.04.2010 19:07:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji všem za pochvalu i za úžasné fotografie!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: radulis
vloženo: 04.04.2010 16:46:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mazanec je úžasný..receptů jsem vyzkoušela mraky ale u tohoto zůstávám. Už jsme jeden zbaštili. Manžel dokonce řekl,že by toto mohl mít i každý den k večeři. Posílám bodík a děkuji za úžasný a výborný recept.smajlik

autor: eva hubova
vloženo: 04.04.2010 14:22:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zadělala jsem zrovna z 1kg,mazance jak balóny,v troubě nabyly,takže málem z plechu vyskočily.1 už je zbaštěný.smajliksmajlika dovolila jsem si ty balóny přidat k Tvému výstavnímu mazancismajlik

vloženo: 04.04.2010 13:13:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem to zkusila a dopadlo myslím výborněsmajliksmajlik Těsto udělala pekárna a použila jsem sušené kvasnice,protože čerstvé jsem neměla.Dala jsem jeden a půl balení,bo tam bylo napsáno,že je to množství na 500g mouky a nahrazuje 25g čerstvých kvasnic.Výsledek je na fotce a řekla bych,že na poprvé dobrýýýýýýsmajliksmajlik Bodík už je tamsmajlik

vloženo: 04.04.2010 11:38:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Malenka děkuji moc!! No, proč by se takové dobroty měly dělat jen na Velikonoce, že?smajlik

autor: Malenka
vloženo: 04.04.2010 11:28:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, přidávám se k ostatním. Jednoduché, úžasné a chutné. Na první pokus! Bezva! smajlik Rozhodně ukládám a možná že se nebude na dobrota péct jen na Velikonoce. však z toho vždy nemusí být jen mazanec smajlik

vloženo: 03.04.2010 20:36:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky, já mám takovou radost..smajliksmajlik sebena, děkuji moc za krásné fotečkysmajliksmajlik

autor: sebena
vloženo: 03.04.2010 19:50:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem upekla mazanec podle tohoto receptu a musím zkonstatovat, že je to ten největší a nejchutnější mazanec jaky jsem kdy upeklasmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik dovolila jsem si přidat fotečky díky za receptíksmajlik

autor: Darina77
vloženo: 03.04.2010 19:19:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem pekla svůj první mazanec v životě a je supersmajlik Nakonec byly z toho množství mazance dva, ale do velikonoc nezbyde ani jedensmajlikPosílám bodík!!!smajlik

vloženo: 03.04.2010 19:16:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lemarti smajliksmajlik

autor: lemarti
vloženo: 03.04.2010 18:54:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janismajlikdnes jsem vyzkoušela,byla to má premiéra mazance a musím uznat,že bodík letěl právem už dřív.Moc dobrýsmajliksmajlik

vloženo: 02.04.2010 20:12:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

srna69 a teď budu jak na trní, jak to dopadlo, dej vědět!!smajlik

autor: srna69
vloženo: 02.04.2010 19:42:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zrovna jsem soupla do trouby tak jsem hrooooozne zvedava. Mazanec pecu po dlouhe dobe, protoze kdysi prvni pokus za nic nestal, ale voni to nadherne. posilam smajlik

vloženo: 02.04.2010 12:13:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pujinka tak aspoň tak, možná fakt i to droždí ze sáčku, ale já na něj nemůžu jinak nadávat. Možná mohlo být i prošlé, jen je mi divná ta barva mazancesmajlik

autor: Pujinka
vloženo: 02.04.2010 09:51:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova - no použila jsem suché droždí, prapodivné značky, co mi koupil přítel smajlik Tak to bylo asi tím. Ale dala jsem si dva plátky k snídani s máslem a medíkem a dalo se to jíst smajlik

autor: ruzena
vloženo: 01.04.2010 18:26:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No jak tu píše Bibinka,taky jsem na to myslela,já jsem opravdu nařízla dostsmajlikpotom mě to taky napadlosmajlik ale co,už je jeden pryč a druhý nakrojenýsmajliksnad nebudu muset do velikonoc znova upéctsmajlik hlavně,že chutnajísmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 01.04.2010 17:53:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růženko, taky se ten mazanec může rozlézt, že když uděláš nahoře ten křížek větší, tak to jako pukne tím teplem a rozleze se to, taky se mi to párkrát stalo, ale co jsem kdysi začala dělat křížeček malinkej, je to v pohodě.

vloženo: 01.04.2010 17:37:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růžo, já mám takovou radost, že se tady usmívám, jak jojíček!!!smajliksmajlik I tak mi není jasné, proč ti prasklysmajlik. Možná jsi přidala té mouky až moc? nevím, každopádně mooc děkuji za fotky a jsem ráda, že chutnají, pokud tedy ještě jsousmajlik
Pujinka já fakt nevím, co se ti mohlo státsmajlik, popravdě, já nejsem nějaký expert na pečení, ikdyž to kynuté snad umím. Píšeš tmavší, už někdo to tady psal, to jsem z toho fakt jelensmajlik. Polovina dávky vůbec nevadí, tak fakt nevím. Možná by poradila Cathleen? Ona je fakt na těsto machrsmajlik

autor: Pujinka
vloženo: 01.04.2010 15:29:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem asi jediná, které se mazanec nepovedl smajlik příjde mi, že mám těsto o dost tmavší a po nakrojení se mi evidentně rozpadne. Je fakt, že jsem dělala z půlky těsta ale nevím, kde jsem udělala chybu smajlik

autor: ruzena
vloženo: 01.04.2010 14:37:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano,tak jsem upekla mazance podle tvého receptu a můžu říct,že jsou výbornésmajliksmajliksmajliksice mi praskly,ale to není na závadu,k jídlu jsousmajliksmajlika můžu říct,že to jsou moje první mazance v životě,co se mi povedli tak,že jsou k jídlusmajlikpárkrát jsem nějaké zkoušela, byly to odlitky,tyto jsou bezvasmajliksmajlikmůžu doporučitsmajlikudělala jsem menší a jsou 4smajliksmajliksmajlikbod bych udělila,ale už jsem dala dříve,tak jenom pochvalu máš ode mnesmajliksmajliksmajlikjo a přidala jsem fotky pokud ti to nevadísmajlik

vloženo: 31.03.2010 10:39:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miruš, děkuji, žes poradila, já bych asi nevědělasmajlik

autor: mirca75
vloženo: 31.03.2010 10:37:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kamuna (neregi.)smajlik,jukni sem http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=903.Napsala jsem ti tam náš rodinný recept,tak snad je to to,co sháníšsmajlik.

autor: kamuna (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.03.2010 10:10:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj,potřebovaly bychom od Vás poradit a zároven Vás poprosit ,jestli nemáte receptík na mazanec,který je z másla a má takové hutné těžké těsto.Dříve ho dělávaly babulky.Díky Kamuna a Renunasmajliksmajliksmajlik

vloženo: 29.03.2010 12:32:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc děkuji a Pavli, mám fakt radost, že vaříš i mé receptysmajlik. Máme tady opravdu hodně dobrůtek od všech a i já tě mezi náma vítámsmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 29.03.2010 10:19:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pavlo72, vítám tě mezi námi na Topkách a přeju ti, aby se ti s náma líbilosmajlik Jak je vidět, tak jsem už nakukuješ dlouho a vybíráš si recepty, tak je moc dobře, že ses zaregistrovalasmajlik

autor: Pavla72
vloženo: 29.03.2010 10:07:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani,úžasnésmajlik.Už jsme s dětma vyzkoušeli hodně receptů od Tebe a pokaždé to bylo super.Bodík a smajlik

vloženo: 29.03.2010 09:50:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani vypadá krásně a podle komentářů je zřejmě i dobrý.smajliksmajlikUrčitě dávám bodík a ukládám.smajlik

vloženo: 29.03.2010 09:05:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Yanul, Jeníčku, scarlet děkuji!!smajlik

autor: yanull
vloženo: 29.03.2010 03:33:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mazanec z letáku Penny, Janičkou krásně upečený a ode mne už 29. bodíkem oceněný. smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 28.03.2010 18:10:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, vypadá hodně jedlesmajliksmajliksmajlik. smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik +28

autor: scarlet
vloženo: 27.03.2010 18:53:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

vloženo: 27.03.2010 18:51:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

janaka myslím, že anýzu je tak akorát. Já jsem se s tím setkala poprvé a myslím, že je v tom skvělý. Není nějak šíleně cítit, jak jsem původně myslela, že bude.smajlik
Magdi, no, neuvěříš, ale někdy se nezavděčíšsmajlik. Co se pečeného týká, tak to bych mohla stále a dostaneš za to jen poznámku: "už zase?" Nicméně, kolikrát to nestačí ani vychladnout. Pavla se hned ptá, jestli zůstal aspoň vzoreksmajliksmajlik pro manžela, ona to má sice ráda, ale kvůli váhy se snaží sladké jíst minimálněsmajlik, ne, že by to měla nějak moc zapotřebí. Naše babina, kdyby nebylo vůbec nic jiného, tak sladké zbožňuje, ještě, že nemá, jako její syn cukrovku. Z toho vyplývá, že i takový obr mazanec u nás vydrží tak 12 hodin, pokud ještě k tomu nepříjde nějaká návštěva a u nás se většinou dveře netrhnousmajlik

autor: aranosi
vloženo: 27.03.2010 17:52:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

krásasmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 27.03.2010 17:09:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, ja ťa úprimne obdivujem! Denno denne varíš, smažíš, pečieš, stále niečo nové...doslova vášnivo. Tvoji stravníci sa majú u teba veľmi dobre, dúfam, že to ocenia! Mazanec je krásny! +

autor: mneneznas
vloženo: 27.03.2010 15:45:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mazanec jako malovaný, ukládám a posílám +23 smajliksmajliksmajlik

autor: janaka
vloženo: 27.03.2010 15:43:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikJani není toho anýzu tam moc? Já dávám špetku muškátového květu. Tady u nás je pekař a ten má výborné vánočky, má v nich nějaké koření a já to nemůžu pořád vychytat, co tam má. Tak možná je tam ten anýz. Někde jsem četla i mletý badyán.smajlik Jinak mazanec je krásnýsmajlik

vloženo: 27.03.2010 14:11:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

savlinka a máš tady recept? Já už jsem jich tolik vyzkoušela, všechny byly něčím jiné, každý dobrý jinaksmajlik, ale tenhle je fakt pan mazanecsmajlik

autor: savlinka
vloženo: 27.03.2010 13:41:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani..no krásnej,také dělám svůj na velikonocesmajlik

autor: michsamant (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.03.2010 13:14:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

krasne ich mate!!smajliksmajlik

vloženo: 27.03.2010 12:02:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

thomassinno tak třeba na šmigrusta?smajlik

vloženo: 27.03.2010 11:59:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani já se stavím na mazanec, teda pokud ještě zbyl smajlik +20

vloženo: 27.03.2010 10:41:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka ještě mám ten kousek na fotce, co jsem fotila dnes..Stavíš se?smajlik
Už jsem to opravila, jak by to mělo být. Ingredience, postup, poznámkasmajlik

autor: spagetka
vloženo: 27.03.2010 10:38:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě udělám a je fajn,že Mirka to doplnila množstvím. Jani, ten mazanec už nezbyl co? smajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 27.03.2010 10:37:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

BILKOVAI no, já jsem trochu fakt přidala, to těsto by mělo být hustější, aby se krásně vyformoval ten bochánek. Je jedno, jestli polohrubou, nebo hladkou. S těstem se moc dobře pracuje, neboj se toho!!
Miruš, vůbec fotky nevadí!!!! Děkuji moc!!smajlik

autor: mirca75
vloženo: 27.03.2010 10:36:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bilkovaismajlik jestli Jana dovolí - pekla jsem už několikrát a protože mi to nedalo,tak jsem si tu dosypávanou mouku zvážila,abych si to mohla připsat k rcp.Jinak je místo těsta polotekutá hmotasmajlik.Tím pádem mám z poloviční dávky dva krásné mazance a ani nemusím péct z celé dávkysmajlik.U nás je děláme menší - tudíž z plné várky mám dva větší mazance a ještě velký pletený věnecsmajlik.A nebo si uber trochu tekutin a peč dále dle receptusmajlik.

autor: BILKOVAI
vloženo: 27.03.2010 09:52:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musí se tam dosypávat ta mouka, jak píše Mirča? Až 180 g?smajlik

autor: mirca75
vloženo: 27.03.2010 09:50:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janosmajlikjestli dovolíš,přidám k tobě pár fotek tohoto mazancesmajlik.Kdyby jsi je nechtěla,dej vědět.
Mazanec je opravdu velmi jemný a těsto je po upečení lehoučkésmajlik.Já mám sice recept po babičce který peču každý roksmajlik,ale myslím,že i tento recept u nás nebude ležet lademsmajlik.A po prvním upečení tohoto,mi Vojta snědl jeden 250g bochánek úpně sámsmajliksmajlik.

autor: niky.uk
vloženo: 27.03.2010 09:38:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uzasne!!!!!!!!!!!!Bodik leti.smajlik

autor: Jaruna18
vloženo: 27.03.2010 09:29:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Jani.Máš to opravdu krásný.Já mám svůj recept,a už jsem zkoušela jiné,z časopisu,ale pak jsem se vrátila zase k tomu svému,protože to nebylo nic moc.Ale tentokrát zkusím tenhle.Dávám bodík a doufám,že se mi povede jako Tobě./To asi né./
smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 27.03.2010 09:20:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Terezko, já se kajusmajlik, ale víš, u nás se sní, Velikonoce, nevelikonocesmajlik

autor: tejaja
vloženo: 27.03.2010 09:04:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janka, krásny mazanec smajlik Ja sa už neviem dočkať Veľkej noci, a ty tu provokuješ smajliksmajliksmajliksmajlik
+ 13

vloženo: 27.03.2010 09:01:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirca75 je vidět, že to máš v malíčkusmajlik, ano, přisypávala jsem, aby se mi v pekárně udělala "nelepivá" koule, jak jste mne tady naučilismajlik Připíšu to tamsmajlik

autor: mirca75
vloženo: 27.03.2010 08:58:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani moc pěknýsmajlikJen pokud jsi pekla přesně podle receptu,tak jsi určitě dosypávala mouku.Podle tohoto receptu peču taky a vím,že tam mají chybu v tekutináchsmajlik.Takže na celou dávku je potřeba přidat ještě asi 180g mouky.

vloženo: 27.03.2010 08:43:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

BILKOVAI Mazanec se nedrolí, přítel ho právě snídal a už je ho jen čtvrtkasmajlik. Jdu ho honem vyfotit, abyste viděli, jak tedy vypadá ránosmajlik Irrena, já jsem dala celé vajíčko s troškou mléka a po vytažení jsem ho ještě horký potřela znovasmajlik

autor: lemarti
vloženo: 27.03.2010 08:21:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janismajlikten je jako malovany,urcite upecusmajlik+12smajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 27.03.2010 08:06:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani promiň teď vidím že už to tam píšešsmajlik

autor: Irrena
vloženo: 27.03.2010 08:04:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janičko mazanec máš nádherný, tak letos zkusím tentosmajlik.Dávám bodíksmajlik
Jani to potíráš celým vejcem nebo jen žloutkemsmajlik

autor: Dasty
vloženo: 27.03.2010 06:15:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, taky by mě docela zajímalo, jaký byl další den, pokud ovšem vydržel, já dělávám tvarohový a tam záruka je, že i další dny je vláčný,dobrý.Jinak, samozřejmě uděluju bodíček.

autor: Hambro
vloženo: 26.03.2010 23:38:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Posílám bod.smajlik

autor: Hambro (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.03.2010 23:09:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nádherný mazanec. Určitě vyzkouším.smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 26.03.2010 22:38:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Napište někdo prosím, jestli se na druhý den mazanec nedrolí. Minulý rok jsem dělala mazanec a byl vynikající /v den upečení/. Jak píšete - vata. Ale na druhý den z toho byla drobenka. Ráda bych tento recept yyzkoušela, ale nejsem si jistá, jestli se taky nebude mazanec na druhý den drolitsmajlik P.S. Jani, jinak fotka je úžasnásmajliksmajliksmajlik

autor: Jancza
vloženo: 26.03.2010 22:36:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, máš ho krásnej smajlik. Postup bez postupu určitě nevadí, všichni to chápem smajlik. Teď nevím, jestli opráším svůj vyzkoušenej mazanec (u nás bochánek) nebo zkusím ten tvůj. Každopádně ho ukládám, určitě na něj dojde, a bodík posílám smajlik

vloženo: 26.03.2010 22:16:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teď se dívám, že to mám dost divně napsané, žádný postup v postupu.smajlik Snad to nevadísmajlik

vloženo: 26.03.2010 22:12:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji všem za bodíky, ikdyž vím, že mazance tady máme, ale nevím, že by byl někde anýz. Má fakt něco do sebesmajlik

vloženo: 26.03.2010 22:09:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jahoda, já jsem si to vajíčko našlehala s troškou mléka a potřela to ještě před tím, než jsem tam dala mandle, aby drželysmajlik. Jinak to fakt nic není. Když děláš v ruce těsto, aby bylo dost husté, aby šel udělat bochánek. Tady ten "bochan" nevypadá, ale je obrovský!!! Nádherně nakynul a nevlezl mi na žádný talíř, co mám, ani tácsmajlik, tak jsem ho dala na hranatý tác na focení a pak honem na plech, přikryla útěrkou, aby neosychal do ránasmajlik. Ty řezy mám vyfocené v misce od masa pro zeťáka, on by se za sladkým umlátilsmajlik Jo a po dopečení, ještě jak je hoorký, ještě jednou natřít tím vajíčkem s mlékemsmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 26.03.2010 22:06:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik+7

autor: Pejli
vloženo: 26.03.2010 21:47:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňááááááááááám!Zrovna se zakusuju, jak vatička, výborné! smajlik díky za vzorek, s Jiříkem koštujem smajlik

autor: misza
vloženo: 26.03.2010 21:45:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik nádhernýsmajliksmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 26.03.2010 21:44:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 26.03.2010 21:42:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, tak když ty říkáš, že je dobrej, tak ho zřejmně upeču na Velikonoce a pak ti písnu, jak chutnal nám. Ovšem 4.boda už ti dávám teďsmajlik

autor: ruzena
vloženo: 26.03.2010 21:38:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano supersmajlik opravdu,jako koupený v kráměsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 26.03.2010 21:37:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano, pekárnu nemám a mazanec jsem ještě nepekla, tak poraď, jak to vlastně natíráš - celým rozšlehaným vejcem před pečením a po upečení máslem, nebo už se to nenatírá????smajlik, díky

autor: jahoda
vloženo: 26.03.2010 21:32:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jeden by nevěřil, že to není z krámusmajlik, krásasmajlik1


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

mazanec praská penny recepty proč vánočka praskne letak penny od 1.7. rychli a jednoduchy mazanec peny market akcni letak čím potřít mazanec jednoduchý mazanec mazanec z letáku proc me praska pri peceni mazanec proč praskne mazanec letak penny penny mazanec penny market leták moje¨1 proč praská mazanec mazanec z penny jak udelat letak proc praskne mazanec pri peceni mazance tvarohové hrníčkové kaufland leták na příští týden jednoduchy recept na mazanec pleteny mazanec mazanec z penny letaku proč mi praská mazanec? čibo leták penny market recepty proč praskají mazance penny market akční leták vynikající mazanec mazanec z letaku z penny mazanec z letáku penny bochánek penny nejlepší mazanec mazanec z letaku peny penny leták penny leták příští týden prasklý mazanec proc praska bochanek mazanec penny velikonoční mazanec penny kaufland leták příští týden




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty