Velikonoční mazanec

lenka-m Kuchařka:

Moučníky , Kynuté 4 názory

Mazanec
Přidat další fotografii
43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

Použijeme těsto jako na vánočku:
50 dkg polohrubé mouky
10 dkg moučkového cukru
3 dkg kvasnic
10 dkg rozpuštěného vlažného másla
2 žloutky
1/2 dkg soli
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
citrónová kůra
necelou 1/4 litru vlažného mléka
rozinky
vajíčko na potření
spařené, oloupané a nasekané mandle na posypání
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy mléka, kvasnic a trochy cukru uděláme kvásek.

  2. Všechny suroviny smícháme, přidáme kvásek s trochou mléka a dobře prohněteme.

  3. Necháme alespoň hodinu kynout, vytvoříme bochánek.

  4. Necháme ještě vykynout a pak potřeme vajíčkem a posypeme nasekanými mandlemi.

  5. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Zpočátku při teplotě 200°C, ke konci pečení můžeme teplotu snížit (záleží na vaší troubě).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční mazanec

  • Monča Monča(neregistrovaná)

    Leni, skvělý recept. Mazanec chutnal, budu muset připékat. :-p

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    zkusila jsem, místo klasických kvasnic jsem dala sušené a fakt super. Doporučuji když začne tmavnout přikrýt alobalem a dopéct na mírnou teplotu.:yes:

    Odpovědět

  • dežo dežo(neregistrovaný)

    fakt good :yes:

    Odpovědět

  • jenny jenny(neregistrovaný)

    je to takový moc lehký ae je to rychlí mňam mňam

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo