jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě

Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
nahoru
Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovězí maso
Doba přípravy Doba přípravy: 120minut + naložení masa
Počet porcí Počet porcí: 4

Suroviny:

hovězí líčka od hodného řezníka (6 kusů)
1 cibule, 2 mrkve, bobkový list,
petrželová nať, jarní cibulka – nať
1 kávová lžička - rychlosůl PRAGANDA (není podmínkou)
olej, sůl, pepř, nové koření,
1 paprika, 2-3 kyselé okurky

Postup přípravy receptu

Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvičce v oleji, tak aby se maso zatáhlo. Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Podlijeme vodou do ¾ masa. Následně dusíme pod pokličkou na mírném nebo lépe co nejmenším plameni cca 90 minut dokud maso není úplně měkké. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme. Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky. Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby nám paprika s okurky lehce změkla, ale nerozvařila se. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou. (Líčka byla naložena 2 dny za použití rychlosti PRAGANDA – není to nutnost , ale získala krásnou barvu)

Poznámka

Jistě netradiční jídlo z netradičního masa. Hodný řezník na požádání sehnal hovězí líčka (82,-Kč/kg)a já to zkusil a vyšlo to. Vynikající masíčko - hodně podobné kližce.

Autor Autor: (Otto Plášek)
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě"

autor: vcacky (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2014 18:55:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hezký recept, ale proboha, proč podlévat vodou, proč né vývar? Proč jížku? Proč Pragandu? Tyhle "zlepšováky" to jen kazí.smajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.08.2014 14:51:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnes jsem ve zlíně koupila líčka za 130.kč a bude to mnamka pro celou rodinu.snad se povedou.budu je dělat poprve v životě.smajliksmajlik

autor: ahoj všichni (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.08.2014 14:48:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnes jsem ve zlíně v masně koupila líčka za 130.kč.budu je vařit poprve.snad se povedou.takže dobrou chut.smajliksmajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.06.2014 19:28:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechápu, jak někdo neví co jsou líčka. Madam co máte v obličeji? Bůček?smajlik

autor: miloš (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.03.2014 07:16:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dušená kapusta a hovězí líčka na víně perfektní dietička

autor: casino (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.11.2013 20:19:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ba ne, toto není recept na Hovězí líčka ve vlastní šťávě...

Toto je recept na Hovězí líčka ve vlastní šťávě
http://www.labuznik.cz/recept/pecene-licko-take5/ smajlik

autor: mirralel (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.11.2013 16:36:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ano ,líčka jsou "podobná" kližce,ale i tak se s ní svojí jemností a měkkostí nedají srovnat.Je to snad nejlepší maso, co znám,jak hovězí ,tak vepřová=která netrvají ani tak dlouho uvařit,...naprostá delikatesa..!Najdou se skoro v každém soukromém řeznictví....smajlik

autor: Jitka Coufalíková (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.10.2013 19:24:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem vařila líčka a je to super měkké maso!Já jsem líčka koupila za 129,-kč!smajlik

autor: DanielaE (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.04.2013 14:03:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jestli si hodný řezník přečetl, že jste toto maso zabil ingrediencemi typu rychlosůl a zahustil instantní jíškou, tak už asi nikdy více hodný nebude.

autor: maci (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.12.2012 11:53:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to maso z hlavy,prostě tváře-líčka

autor: behunka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.08.2012 18:34:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To byl asi opravdu hodný řezník, já sehnala hovězí líčko kilo za 199,- Kč. Jinak moc dobré maso

autor: ahynavi (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.04.2012 07:28:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chce se mi říct, proboha smajlik instantní jíšku? rychlosůl? škoda, jinak zajímavý recept.

vloženo: 17.03.2012 19:22:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super rcp, krásné foto jako vždy bodíksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: mlsná (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.03.2012 18:58:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Líčka jsou vynikající masíčko, jen ta rychlosůl v receptu mi kazí dojem, kdo pro pána dobrovolně používá tenhle jed k dobrému vaření?

autor: šárka kozáková (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.07.2011 10:18:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikVčera jsem vařila, opravdu super.moc díky za recept. šk

autor: pipre
vloženo: 16.05.2010 23:19:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásná fotka a moc lákavé jídlo. Jen ta líčka jsem zatím nikde neviděla smajlik No nic, nahradím je klížkou smajlik Bodík byl přidělen už dřív smajliksmajliksmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 16.05.2010 21:10:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hmm, tak to je, Ottíku, delikatesa. smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik +7

autor: rebeka
vloženo: 16.05.2010 18:04:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris,já jsem trubka.duté válecsmajliksmajliksmajliksem to zvojtila..to jsem celá jásmajliksmajlika japa se to dělá rozklikavěsmajlik

autor: maris
vloženo: 16.05.2010 18:01:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rebeko - jsi jedničkasmajlik, jen jsem si dovolila dát ten odkaz rozklikávacísmajlikhttp://www.mirabal.cz/recepty-slavnych/zdenek-pohl...

autor: rebeka
vloženo: 16.05.2010 17:55:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tady je ten Pohlreichsmajlik
http://www.mirabal.cz/recepty-slavnych/zdenek-pohlreich/

autor: maris
vloženo: 16.05.2010 17:51:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já asi budu muset taky najít nějakého hodného řezníka, co mi líčka sežene, zatím si ukládám a posílám +smajliksmajlik

vloženo: 16.05.2010 17:43:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já znám taky jen líčka v aspiku, každopádněsmajliksmajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 16.05.2010 17:29:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mimo jiné - Hovězí líčka na červeném víně je "majstrštyk" Zdeňka Pohlreichasmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 16.05.2010 17:19:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nevím to přesně,ale u nás prodávají líčka v aspikusmajliktak jsem si myslela,že to je z hlavy-jako ty líčka.nebo nesmajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 16.05.2010 17:19:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teď jsem kvůli tomu brouzdala po netu a fakt to existuje, údajně se dají nahradit dobrou kližkousmajlik, JJ, vždyť už to čtu v Poznámcesmajlik. Moc lákavé receptem i fotečkamismajliksmajliksmajlik

autor: Olga Kadlecová (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.05.2010 17:14:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

četla jsem recept hovězí líčka dušená. Nikdy jsem neslyšela "líčka". Jaky je to druh masa?


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

teleci licka vepřová líčka pohlreich hovězí krk podle pohlreicha hovězí líčka cena hovezi licka recept recept hovězí líčka pohlreich líčka maso telecí líčka recept hovězí líčka kluci v akci recept na líčka líčka podle polreicha hovězí líčka dle polreicha hovězí líčka hovezi na stave hovězí líčka podle polreicha hovězí líčka recepty líčka recept líčka recepty líčka dušená líčka co jsou hovezi licka hovězí líčka dušená líčka pohlreich hovězí líčka recept pohlreich hovězí líčka pohlreich vepřová líčka recept paulus dusena hovezi licka hovězí líčka podle pohlreicha hovězí líčka pohlreich recept recepty z masa hovězí lička vepřová líčka podle polreicha pohlreich líčka hovězí líčka podle polreicha recept recept na hovězí líčka kluci v akci hovězí líčka recept hovězí líčka hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě recepty hovězí líčka líčka hovězí recepty na hovezi lička hovězí líčko hovezi ve vlastni stave




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty