Hovězí líčka na pomeranči
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 971 kJ / 1 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,20 g |
Tuky | 57,12 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 136,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud budeme přiravovat v obyčejném hrnci, orestované maso podlijeme do 3/4 pomerančovou šťávou a dusíme do měkka,cca 90minut. 10minut před koncem přidáme kostičky citronátu a šťávu pod masem zredukujeme na námi požadovanou hustotu.
Máte-li rádi pikantní,navinulou chuť vyzkoušejte:-)
Já jsem podávala s"jemnými přílohovými noky"http://www.toprecepty.cz/recept/29704-jemnepriloho...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 10. 2012 09:29
Moc pěkně vyfoceno,ukládám a vyzkouším.Jinak s tou kůrou bych strach neměla,protože dělám čínu(viz:moje recepty)s mandarinkovou kůrou a je výborná.Proto ti za inspiraci dávám 18 bodík.
18. 10. 2012 14:59
yanull:Janičko,nákupy obstarává manžel a raději se ho ani nebudu ptát,co děvčatům v masně slibuje
Ještě jednou všem děkujiMoc jste mě svými fajn komentíky potěšili
Ještě jednou všem děkujiMoc jste mě svými fajn komentíky potěšili
18. 10. 2012 12:41
moc pěkné ...na pomerančích jsem ještě nic nevařila ,ale věřím ,že je to kulinářský zážitek.Bodík už letí.
18. 10. 2012 12:20
Aninko, moc pěkné, cosi jsem už na pomeranči dělala, ale kůru jsem pro její hořkost nedávala a bylo to dobré a navinulé, chutnalo nám to. Dávám ti 16.bodík
18. 10. 2012 08:06
opravdu dobrota
18. 10. 2012 06:55
Moc pěkné líčka jsem konečně sehnala tak uvidíme co z nich uvaříme +15
17. 10. 2012 22:30
Marsi Mesi: nevím... sbírám odvahu.. já to ( pomernč, resp. jeho kúru ) kamsi dávala, a celé to bylo hořké
17. 10. 2012 22:28
rebeka: tak na co čekáš děvucho?
17. 10. 2012 22:24
Marsi Mesi: nepokoušej ještě mám jedny kraví tvářičky v mrazáku
17. 10. 2012 22:22
Aničko: super receptík kurňa, ale kde vzít ty líce?
rebeka: neboj se pomeranče...dělám kachnu na pomerančích a je výborná, nic hořkého
Aničko, máš bodíka
rebeka: neboj se pomeranče...dělám kachnu na pomerančích a je výborná, nic hořkého
Aničko, máš bodíka
17. 10. 2012 22:11
Anička, veľmi vydarené jedlo, nádherný popis, fotky...
17. 10. 2012 20:55
Aničko, moc by mne zajímalo, co těm řezníkům s ostatními slibujete, že líčka od nich dostanete To se to pak vaří a na topkách s těmi delikatesami "machruje", óó jéé, této nevyjímaje +12
17. 10. 2012 20:43
Krásný, libový receptík Aničko
17. 10. 2012 20:31
Aničko, moc povedené. Na můj konzervativní pohled příliš exotické, ale dal bych si to hned a s radostí. Pěkně nafocené.
17. 10. 2012 20:02
Děkuji za milé komentíky
Rebečko,dělávám často různé kombinace masa a pomerančové šťávy(džusu)i s tou nastrouhanou kůrou,ale bez té bílé dužiny.Zatím nikdy nic nebylo"hozeno"do nahořklé chutiAle kůra se může vynechat
Rebečko,dělávám často různé kombinace masa a pomerančové šťávy(džusu)i s tou nastrouhanou kůrou,ale bez té bílé dužiny.Zatím nikdy nic nebylo"hozeno"do nahořklé chutiAle kůra se může vynechat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 7 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 8 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 18 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 3 minutami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 47 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 1 hodinou
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 1 hodinou
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 2 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 3 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 3 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Jak vybrat hovězí zadní maso. Co se hodí na tatarský biftek a co na minutky
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na pomerančích hovězí líčka hovězí líčka v papiňáku líčka na pomerančích hovězí líčka recept hovězí maso na pomerančích hovězí líčka recepty recept na hovězí lička hovězí líčka na pomerančích hovězí na kari a pomerančích líčila hovězí líčka v papiňáku licka recept hovězí recept na líčka výborná hovězí licka recepty na hovězí líčka v papináku recept na hovězí na červeném víně s pomerancovou kurou hovězí líčka na pomerancove omacce čína z hovězích líček kureci maso s pomeranci je hořke
Suroviny: líčka hovězí, šťáva pomerančová, olej, zázvor čerstvý, kůra pomerančová, olej, šťáva pomerančová, citronáta, bujón zeleninový, sůl, pomeranče, bylinky zelené
Hovězí líčka na pomeranči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKKB
24 názorů