Anglická hovězí pečeně

Iljusa Kuchařka: Iljusa

Pomalý hrnec 21 názorů

Suroviny

1,5 kg hovězí krk
pepř
sušená hořčice
pikantní hořčice
cibule
sůl
olej
(nítě na svázání masa - maso lze i prošpikovat)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso (je podle mne lepší přední, mírně prorostlé) omyjeme, osušíme, potřeme marinádou ze sušené hořčice, pikantní hořčice, pepře a trošky oleje. Maso svážeme a necháme odležet na chladném místě nejlépe přes noc.

  2. Poté jej zprudka opečeme (já pekla rovnou v kameninové nádobě pomalého hrnce) na trošce oleje. Vyjmeme, do hrnce vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět maso, osolíme, můžeme podlít cca 150 ml vody (nebo vína). Hrnec zapneme na 4 hodiny na High.

  3. V případě, že nemáte "pomalý hrnec" bych postup dodržela, maso bych poté vložila do trouby, pevně zabezpečila alobalem proti úniku páry a pekla bych při VELMI nízké teplotě asi 120°C také 4 hodiny.

  4. Poté maso vyjmeme, necháme odpočinout cca 20 minut, odstraníme nití. Vzniklou omáčku můžete zahustit "záklechtkou" z trošky vody a hladké mouky nebo vhodit kuličku z másla a hladké mouky. Samozřejmě omáčku v tomto případě provaříme.

  5. Podáváme s bramborem (rozšťouchaným s troškou teplé smetany a cibulkou) a dušenou mrkvičkou. Podáváme s chlebem a nakrájeným hovězím na slabé plátky a majonézou.

Poznámka

Sušenou hořčici lze zakoupit v této prodejně :

http://www.robertson.cz/eshop/show/3633?itemsConta...

Zdroj:http://www.zdravavarecka.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 129 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Anglická hovězí pečeně

  • romana romana(neregistrovaná)

    Dnes se chystám na tento recept.Sušenou hořčici nemám,tak jsem roztloukla semínka v hmoždíři.Pikantní hořčici rovněž nemám,tak jsem smíchala klasickou a do ní nalila trošku láku ze zavařených feferonek.Maso odpočívá v lednici a čeká až ho šoupnu do trouby,protože pomalý hrnec taky nemám.Ale myslím,že to bude i tak vynikající,jako na fotkách

    Odpovědět

  • gpx gpx(neregistrovaný)

    Vyborne. Pokapal jsem jeste nakonec domaci majonezou podle Jamieho a prilozil fazolove lusky na slanince.

    Odpovědět

  • Pomaláč Pomaláč(neregistrovaný)

    http://www.pomaly-hrnec.eu palec nahoru :yes: Podobně pomalený hovězí krk se právě chystám dělat. Ad hořčice: nevím jak moc je to stejné, ale místo zmiňované sušené používám klasická hořčičná semínka podrcená na prach ve starém těžkém hmoždíři.

    Odpovědět

  • renyfis renyfis

    Tak dělám dnes prvně a poprvé hovězí maso,jen jsem neměla sušenou hořčici a odkaz nejde otevřít,dala jsme hořčici co jsem měla doma,tak snad se povede:yes:díry za rcp...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krása, krása:yes::yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Recept je bezvadný a moc za něj děkuji.
    Dělám vždy přes kilo masa - a zakouří se po něm hned...

    Odpovědět

  • ramona79 ramona79

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Lucko - vítej v klubu PH :-D Jsem ráda, že ti chutnalo ;-):-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Lusi - to jsem ráda, že Tě PH nezklamal, když jsme Ti ho tak doporučovali.:-) Zcela s Tebou souhlasím - maso je šťavnaté, měkkoučké, ale nerozvařené:-p

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Iljusko děkuji za recept:-KMoje premiéra s PH proběhla na Tvém receptu.Ráno jsem vložila a před chvílí jsme s Janičkou obědvaly.Bylo to super, tak báječné hovězí jsem ještě nikdy neměla-měkké, šťavnaté, ale držící tvar.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Báro - jsem ráda, že chutnalo - zdar "pomalému hrnci" :yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Iljusko, tak jsem vcera k veceri spachala tvuj recept a moc jsme si pochutnali. V ramci hubnuti jsem ho udelala jen se 3 cajovymi lzickami oleje a omacku jsem nezahustovala. Ponornym mixerem jsem vzniklou omacku rozmixovala a vazne byla moc dobra.Ja s PH teprve zacinam a tak moc dekuji za napad. Pridavam bodik c.7:yes:

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    pěkné, hrnec sice nemám, ale nápad se mi líbí :yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    nemám zkušenost, asi bych použila jen tu pikantní hořčici, ale budu ráda, když někdo ozkouší pomlít - ušetřila bych :-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To vypadá báječně!! Nedají se použít místo sušené hořčice třeba pomletá hořčičná semínka?. Někde jsem četla, že sušená hořčice jsou vlastně hořčičná semínka smíchaná ve vodě a usušená. Ale to bylo v nějaké diskuzi. Neznám chuť sušené hořčice. Bodík dávám, cítím, že to je velmi dobré.:yes:7.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí pečeně hovězí pečeně z krku pečene hovezí hovězí pečeně recept hovězí přední krk recepty hovězí přední krk anglicka pecene hovezi predni krk recept hovězí přední pečené hovězí pecene z krku recepty hovezi pecene recepty hovezi krk pomalé pečení hovezí pečeně z krku recept hovězí přední recepty recept hovězí pečeně pečený hovezí krk pomalé pečení masa hovězí krk recept hovězí krk recepty

Zapomněl/a jsem heslo