

Anglická hovězí pečeně
Suroviny
- 1,5 kg hovězí krk
- pepř
- sušená hořčice
- pikantní hořčice
- cibule
- sůl
- olej
- (nítě na svázání masa - maso lze i prošpikovat)
Postup přípravy receptu
Hovězí maso (je podle mne lepší přední, mírně prorostlé) omyjeme, osušíme, potřeme marinádou ze sušené hořčice, pikantní hořčice, pepře a trošky oleje. Maso svážeme a necháme odležet na chladném místě nejlépe přes noc.
Poté jej zprudka opečeme (já pekla rovnou v kameninové nádobě pomalého hrnce) na trošce oleje. Vyjmeme, do hrnce vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět maso, osolíme, můžeme podlít cca 150 ml vody (nebo vína). Hrnec zapneme na 4 hodiny na High.
V případě, že nemáte "pomalý hrnec" bych postup dodržela, maso bych poté vložila do trouby, pevně zabezpečila alobalem proti úniku páry a pekla bych při VELMI nízké teplotě asi 120°C také 4 hodiny.
Poté maso vyjmeme, necháme odpočinout cca 20 minut, odstraníme nití. Vzniklou omáčku můžete zahustit "záklechtkou" z trošky vody a hladké mouky nebo vhodit kuličku z másla a hladké mouky. Samozřejmě omáčku v tomto případě provaříme.
Podáváme s bramborem (rozšťouchaným s troškou teplé smetany a cibulkou) a dušenou mrkvičkou. Podáváme s chlebem a nakrájeným hovězím na slabé plátky a majonézou.
Poznámka od kuchařky
Sušenou hořčici lze zakoupit v této prodejně :
http://www.robertson.cz/eshop/show/3633?itemsConta...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Anglická hovězí pečeně
-
Dnes se chystám na tento recept.Sušenou hořčici nemám,tak jsem roztloukla semínka v hmoždíři.Pikantní hořčici rovněž nemám,tak jsem smíchala klasickou a do ní nalila trošku láku ze zavařených feferonek.Maso odpočívá v lednici a čeká až ho šoupnu do trouby,protože pomalý hrnec taky nemám.Ale myslím,že to bude i tak vynikající,jako na fotkách
-
Vyborne. Pokapal jsem jeste nakonec domaci majonezou podle Jamieho a prilozil fazolove lusky na slanince.
-
http://www.pomaly-hrnec.eu palec nahoru
Podobně pomalený hovězí krk se právě chystám dělat. Ad hořčice: nevím jak moc je to stejné, ale místo zmiňované sušené používám klasická hořčičná semínka podrcená na prach ve starém těžkém hmoždíři.
-
Tak dělám dnes prvně a poprvé hovězí maso,jen jsem neměla sušenou hořčici a odkaz nejde otevřít,dala jsme hořčici co jsem měla doma,tak snad se povede
díry za rcp...
-
krása, krása
-
Recept je bezvadný a moc za něj děkuji.
Dělám vždy přes kilo masa - a zakouří se po něm hned... -
-
Lucko - vítej v klubu PH
Jsem ráda, že ti chutnalo
-
Lusi - to jsem ráda, že Tě PH nezklamal, když jsme Ti ho tak doporučovali.
Zcela s Tebou souhlasím - maso je šťavnaté, měkkoučké, ale nerozvařené
-
Iljusko děkuji za recept
Moje premiéra s PH proběhla na Tvém receptu.Ráno jsem vložila a před chvílí jsme s Janičkou obědvaly.Bylo to super, tak báječné hovězí jsem ještě nikdy neměla-měkké, šťavnaté, ale držící tvar.
-
Báro - jsem ráda, že chutnalo - zdar "pomalému hrnci"
-
Iljusko, tak jsem vcera k veceri spachala tvuj recept a moc jsme si pochutnali. V ramci hubnuti jsem ho udelala jen se 3 cajovymi lzickami oleje a omacku jsem nezahustovala. Ponornym mixerem jsem vzniklou omacku rozmixovala a vazne byla moc dobra.Ja s PH teprve zacinam a tak moc dekuji za napad. Pridavam bodik c.7
-
pěkné, hrnec sice nemám, ale nápad se mi líbí
-
nemám zkušenost, asi bych použila jen tu pikantní hořčici, ale budu ráda, když někdo ozkouší pomlít - ušetřila bych
-
To vypadá báječně!! Nedají se použít místo sušené hořčice třeba pomletá hořčičná semínka?. Někde jsem četla, že sušená hořčice jsou vlastně hořčičná semínka smíchaná ve vodě a usušená. Ale to bylo v nějaké diskuzi. Neznám chuť sušené hořčice. Bodík dávám, cítím, že to je velmi dobré.
7.