Dušená hovězí líčka na česneku, rozmarýnu a červeném víně

suslajda Kuchařka: suslajda

Hovězí maso 22 názorů

Suroviny

4 kusy hovězích líček
3 cibule nakrájené nahrubo
150 g dobrého voňavého špeku
plátek másla
1 palice česneku
3 větvičky rozmarýnu
400 ml dobrého červeného vína
sůl
čerstvě mletý pepř
1 hovězí bujón od Maggi
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná a omytá líčka si osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a necháme asi 2 hodiny uležet.

  2. V kastrolu si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený špíček a necháme ho pěkně vyškvařit.

  3. Maso zprudka opečeme ze všech stran.

  4. Opečené maso vyndáme a orestujeme cibulku, maso vrátíme a pečeme dál. Přidáme nadrcený česnek, podlijeme vínem, dáme bujón a přiklopené pomalu dusíme do měkka. Občas promícháme. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem je-li potřeba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 213 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená hovězí líčka na česneku, rozmarýnu a červeném víně

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    spagetka:jsem ráda, že chutnalo a děkuji za vyzkoušení a fotečky:-K;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Já jsem líčka dusila v papiňáku cca 40 minut na plynu, ale věřím, že pokud má někdo elektrický sporák, tak stačí i méně a nechat dojít na zbytkovém teple z plotýnky.

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: spagi - já Ti to věřím,:-) jen mě překvapilo, že jsou líčka tak brzy měkká. Jak jsem psala, v PH je to jinak.;-):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maris: Maru ještě to bublalo těch 10 minut, co jsem to vypnula, takže 35 minut a je to měkké, fakt.

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: spagi, vážně stačilo dusit jen 25 minut ? Já jsem je dělala v PH, tak to nedokážu odhadnout, ale nikdy bych neřekla, že stačí tak málo;-):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hani chutnalo:-K:-K:-K. Jen jsem to udělala malinko jinak: kvůli sušenému rozmarýnu jsem maso naložila do 2 dcl vína, dala ten rozmarýn, pepř sůl. Zbylým vínem jsem podlila masíčko při dušení a i zbytkem marinády. Vývar jsem měla vlastní. Dusila jsem dohromady asi 25 minut, česnek jsem přidala až asi 10 min před dokončením, aby vůně nevyprchala. Pak jsem vypnula sporák a nechala ještě 10 min.
    No a jako přílohu mám bulgur a rýži, neb mi zbyly, mamka bude mít brambor. Kažopádně díky za skvělý recept a ukládám.:yes::yes::yes: Přidám s dovolením fotky.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    hm hm to si tak někdo pochutnává:yes::-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Dělám stejně skopové, je to moc dobrá kombinace, určitě vyzkouším i líčka, zatím posílám bodík:-p:yes:+11

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    spagetka:přeju aby u vás chutnalo, jako u nás;-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jsem vyndala masénko na rozmrazení a už se teším ;-);-):-p:-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Všem děkuji:-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krásný recept, mňam:-p:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Líčka mám ještě na mrazáčku a tento recept se mi líbí;-):-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí líčka pohlreicha líčka na česneku hovězí na rozmarýnu hovezi licka v papinaku telecí líčka na cesneku hov. líčka na víně hov.líčka hov.líčka na víně hov lička na vině hovězí líčka apetit hovězí lička na víně-recept hovězí líčka na víně hovězí licka hovezi na vine a rozmarynu líčka v papináku hovězí na červeném víně dušené hovězí na česneku hovězí na česneku podle pohlreicha hovězí líčka dušená líčka na červeném víně

Zapomněl/a jsem heslo