Výpečky
S příchodem podzimu dáváme pomalu vale všem salátům i studeným jídlům. Zima si zkrátka žádá poctivá teplá jídla. Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Doplnili jsme je zelím, ale můžete zkusit i špenát.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 251 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,76 g |
Tuky | 0,23 g |
Vláknina | 0,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do cibulky jsem přidala 2 lžičky krystalového cukru, aby zkaramelizovala. Pokud se dává jako ozdoba nahoru na zelí nebo knedlíky, může se opéct více do hněda.
Vepřo-knedlo-zelo je klasika, ale přesto se dělím o tu moji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 1. 2014 16:57
Pavlina: máte pravdu
Myslím, že té výchozí suroviny je na výpečky škoda
Veroly: nikdo vás neponížil víc než vy sama sebe když píšete " komu se to nelíbí ať si pr... políbí."
Myslím, že té výchozí suroviny je na výpečky škoda
Veroly: nikdo vás neponížil víc než vy sama sebe když píšete " komu se to nelíbí ať si pr... políbí."
22. 1. 2014 16:25
Pavlina: Já si myslím,že kvůli focení je to naaranžováno bez výpeku,na čistém pekáčku.Bez šťávy by se totiž určitě nepovedla tak pěkná barva výpečků.Takže já to hodnotím kladně,ať si myslí ,kdo chce co chce a knedlik z Penny by vypadal taky jinak,asi máš vlci mlhu.
22. 1. 2014 16:08
Jako ty vypecky na tom obrazku jsou silene,suche,zadny sos,knedlik z penny nebo odkud. At se na kritiku nikdo nezlobi,ale ja bych to nejedla uz od pohledu. Nerikam ze jsem lepsi atd kucharka,ale takto to urcite vypadat nema
4. 11. 2013 13:53
Popravdě už minimálně 1,5 roku jsem nepřidávám recepty. Nelíbí se mi, jak spousta lidí hanebně kritizuje recepty. Takže si myslete co chcete. Tzv. komu se to nelíbí ať si pr... políbí. Je to zbytečná práce a nakonec se najde stejně nějakej ...., kterej vždycky dokáže podělat každou radost. Já si to dělala i pro sebe, abych měla seznam svých receptů a mohla rychle juknout na ingredience a nebo si půjčit recept někoho jinýho. Není špatný říct, že to někomu nechutná, ale není potřeba kohokoliv ponižovat. A ať už na tohle reaguje kdo chce, tak odpovídat nemíním!
2. 11. 2013 16:32
zizala:Já bez grilovacího koření neudělám ani bábovku bola to nadsázka drahá žižalka
Vlastně úplně původně jsem chtěla pochválit tenhle recept a fotky
Vlastně úplně původně jsem chtěla pochválit tenhle recept a fotky
2. 11. 2013 16:19
kokocka: No, jestli taky dáváte na klasické výpečky grilovací koření, tak je Vaše sebekritika namístě
2. 11. 2013 16:15
Cleric: máte pravdu a jste jedinečný svým světonázorem, jistě umíte vařit nejlíp na světě, můžete mi prosím zaslat svou podepsanou fotografiivystavím si ji v kuchyni a vždycky, když budu mít nejapný nápad něco vařit, tak se na Vás podívám a uvědomím si, že to neumím a nechám toho zavčasu, abych neuvařila nějaký blevajz a nedala do toho grilovací koření
2. 11. 2013 13:05
U nás dnes také byli výpečky
8. 8. 2013 21:50
Míla: souhlasim jinak to jsou susene vypecky holt v modernich cechach tezko hledat nekoho kdo umi opravdu varit
8. 8. 2013 21:49
grilovaci koreni= MSG(monosodium glutamate)= Glutaman Sodny= Excitotoxin
12. 12. 2012 14:33
maso je měkoučké.
25. 11. 2012 22:29
dnes jsem vařila s Vaší pomocí přidávám fotečku a bodík
29. 10. 2012 19:23
Také jsem je dnes dělala,ale přidala i nějaké kořeníčko
17. 10. 2010 13:07
jak velke maji byt kostky masa ?www.toprecepty.cz
8. 8. 2010 09:22
Veroly. Toto je taky naše parketa a báseň,a na toto jídlo by se měli skládat písně a napsat opera. Je to jídlo bohů a zasloužilo by si svou hymnu. +bodík 8
/Kdyby za pokaždé co toto vaříme by byl bod. tak by jsme měli jistě číslo se třemi nulami/
Dnes ho vaříme zase.
/Kdyby za pokaždé co toto vaříme by byl bod. tak by jsme měli jistě číslo se třemi nulami/
Dnes ho vaříme zase.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 17 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 19 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 21 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 6 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 7 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 7 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 8 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 8 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 9 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: výpečky výpečky se zelím veprove vypecky se zelím výpečky z vepřového masa výpečky recept vepřové výpečky výpečky z bůčku recept na výpečky vepřové výpečky dle pohlreicha výpečky z vepřového masa se zelim recept na vepřové výpečky se zelím vepřové výpečky recept vepřové výpečky knedlo zelo vepřo knedlo zelo výpeček vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem vípečky recept výpečky výpečky z vepřové pečeně výpečky z krkovice vepřové výpečky se zelím recept
Suroviny: pečeně vepřová, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření grilovací, zelí kysané, kmín celý, mouka hrubá, cukr, cibule, olej
Výpečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27gN
42 názorů