Žluté fazolky s vepřovými výpečky

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 45 minut + naložení masa 4-6 porcí Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

1 kg vepřové plece
sáček tekuté marinády „Pečené maso“ (Albert)
0,5 kg čerstvé žluté fazolky
1 Rama cremefine na vaření
máslo
sůl
pepř
cibule
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a okořeníme polovinou obsahu sáčku tekuté marinády „Pečené maso“ a dáme odležet do chladu na 30 minut.

  2. Než se maso uleží, tak v hrnci opražíme jednu cibuli na asi 100 g másla a přidáme již očištěné a na 4-5 cm špalíčky nakrájenou žlutou fazolku. Dusíme asi 30 -45 minut do měkka, dle potřeby samozřejmě podléváme trochou vody.

  3. Po udušení zahustíme rostlinou smetanou Rama cremefine, osolíme, opepříme a krátce provaříme. Naložené masové kostičky prudce opečeme bez oleje (ten je již obsažen v marinádě) v hlubší pánvi, nejlépe WOK a když je maso krásně opečené tak jej posypeme drceným kmínem a na jemno nakrájenou cibulí.

  4. Maso poté podlijeme cca 1 dcl vody a dusíme nezakryté, dokud maso, není měkké. Vzhledem k velikosti kostek masa je maso hotovo cca za 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Žluté fazolky tu nejsou a dle mého názoru jsou jemnější než zelené. Nám ale chutnají stejně všechny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 344 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žluté fazolky s vepřovými výpečky

  • Ivana79 Ivana79

    Výborné :-*:yes: aj keď som použila inú marinádu,ale s tými fazuľkami nám to moc chutilo :-p

    Odpovědět

  • slovhanka slovhanka

    Zajímavá varianta, fazolky miluji, škoda, že ten lumpík co mám doma ne. Udělám mu klasiku - zelí. Ode mne máš velkou hvězdičku, príma. :-K;-):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Colombo, zase parádička...:-K Sice mě děsíš matikou (oněch 82% :-D ), ale zato máš krásné fotky. Opět. Ještě se nalézáš v Uhřích, nebo už v domovině ;-)?

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Joj,dala bych si hned...fazolky já můžu a ta fotka je moc krásná...a ty výpečky...no nemám slov :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-O:yes::yes::yes: Fazolky já můžu:-p:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dušené fazolky se smetanou milujeme to maso v této marinádě je výborné. Foto opravdu krásné:yes:+4

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

  • isindy isindy

    Otto, recept i fotky klasicky úžasné - jen ses nám po návratu z dovči nějak zacyklil :-D:-D, jukni na recept ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku,zrovna zítra chci dělat něco z vepřového, mám sice bůček, ale je hodně libovej, to by myslím šlo ne:-?a fazolky budou zelený. Samosebou jasněj 3. bod bez přemýšlení:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    úúúúžasné,mňam:-p:-pjá fazolky miluju,manžel lečo a fazolky do huby nevezme:-D:-D:-D ale totok vypadá náramně a jedle a krásné foto a já mám na to chuť a bodík dlaší letí:-!:yes::-D

    Odpovědět

Tématické fráze: masové výpečky vypecky fazolky výpečky recept vepřova plec vypečky žluté fazolky na kyselo masové výpečky recept fazolky recept zlute fazolove lusky jedle fazolky žluté fazolky na smetaně recepty ze žlutých fazolek vepřové na žlutých fazolkách a smetanou vepřové fazolky maso na výpečky recept výpečky vepřové na fazolce fazolky na kyselo s vepřovým masem naložit maso na vypecky recept ze žlutých fazolek

Zapomněl/a jsem heslo