

Žluté fazolky s vepřovými výpečky
Suroviny 4-6 porcí
- 1 kg vepřové plece
- sáček tekuté marinády „Pečené maso“ (Albert)
- 0,5 kg čerstvé žluté fazolky
- 1 Rama cremefine na vaření
- máslo
- sůl
- pepř
- cibule
Postup přípravy receptu
Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a okořeníme polovinou obsahu sáčku tekuté marinády „Pečené maso“ a dáme odležet do chladu na 30 minut.
Než se maso uleží, tak v hrnci opražíme jednu cibuli na asi 100 g másla a přidáme již očištěné a na 4-5 cm špalíčky nakrájenou žlutou fazolku. Dusíme asi 30 -45 minut do měkka, dle potřeby samozřejmě podléváme trochou vody.
Po udušení zahustíme rostlinou smetanou Rama cremefine, osolíme, opepříme a krátce provaříme. Naložené masové kostičky prudce opečeme bez oleje (ten je již obsažen v marinádě) v hlubší pánvi, nejlépe WOK a když je maso krásně opečené tak jej posypeme drceným kmínem a na jemno nakrájenou cibulí.
Maso poté podlijeme cca 1 dcl vody a dusíme nezakryté, dokud maso, není měkké. Vzhledem k velikosti kostek masa je maso hotovo cca za 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Žluté fazolky tu nejsou a dle mého názoru jsou jemnější než zelené. Nám ale chutnají stejně všechny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žluté fazolky s vepřovými výpečky
-
Výborné
aj keď som použila inú marinádu,ale s tými fazuľkami nám to moc chutilo
-
Zajímavá varianta, fazolky miluji, škoda, že ten lumpík co mám doma ne. Udělám mu klasiku - zelí. Ode mne máš velkou hvězdičku, príma.
-
Colombo, zase parádička...
Sice mě děsíš matikou (oněch 82%
), ale zato máš krásné fotky. Opět. Ještě se nalézáš v Uhřích, nebo už v domovině
?
-
Joj,dala bych si hned...fazolky já můžu a ta fotka je moc krásná...a ty výpečky...no nemám slov
-
Fazolky já můžu
-
Dušené fazolky se smetanou milujeme to maso v této marinádě je výborné. Foto opravdu krásné
+4
-
-
Otto, recept i fotky klasicky úžasné - jen ses nám po návratu z dovči nějak zacyklil
, jukni na recept
-
Otíku,zrovna zítra chci dělat něco z vepřového, mám sice bůček, ale je hodně libovej, to by myslím šlo ne
a fazolky budou zelený. Samosebou jasněj 3. bod bez přemýšlení
-
úúúúžasné,mňam
já fazolky miluju,manžel lečo a fazolky do huby nevezme
ale totok vypadá náramně a jedle a krásné foto a já mám na to chuť a bodík dlaší letí