Zatočený závin
Suroviny
Porce: 14 bochánků
Nutriční hodnoty
Energie | 14 462 kJ / 3 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,90 g |
Tuky | 174,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 406,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
U nás jsou u závinu nejoblíbenější patky, a těch je většinou málo, tak jsem zkusila udělat bochánky, abychom měli patky u každého kousku. Mně osobně těsto moc chutná, ale pro mamku je moc tuhé, pro starší co nemají své zuby je to horší, ale nám mladým, co ještě zuby máme by to mohlo chutnat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 7. 2010 16:35
Dasenka: myslím, že patky miluje každý tak ať se to povede
4. 7. 2010 15:15
Koukám, že to máme asi všichni stejné... My s přítelem taky milujeme patky a hádáme se o to kdo si jí vždy vezme a koukám, že to asi budeme mít vyřešené... Že je to pracné mi nevadí, já se rádá piplám Bodík letí
4. 7. 2010 01:54
Posilam 3. bodik a vyzkousim.
3. 7. 2010 22:19
nápad dobrý, ale už to dělat asi nebudu, je to pracný. Ale dělala jsem je včera večer, asi kolem 20.hod. a v tom vedru. Tak možná mě to odradilo, příště zkusím třeba dopoledne a bude to lepší. Jinak holky moc díky
3. 7. 2010 22:14
To je dobrý nápad s těmi bochánky,my se doma o všechny patky a rohy u buchet pomalu rveme!Určitě vyzkouším!Bodík pro tebe!
3. 7. 2010 22:07
Pěkně sis s tím vyhrála a u mě bys také vyhrála. Jsem též "patková", o chlebu ani nemluvím.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 2 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 6 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 7 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 7 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 8 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 10 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Jak zahustit polévky, zlepšit jejich chuť a zvýšit výživnost? Skvěle je doplní nudle, noky, knedlíčky, kapání, svítky či krutony
Další recepty
Tématické fráze: zavin z rebarbory jak zatočit závin jak zatocit strudl rebarbora závin zatočený štrůdl závin s nutelou zatočený koláč s nutelou závin rebarbora zatočený koláč zatočený jablečný koláč listove testo zatocene jablkový závin rebarbora-závin zatočené buchty rebarbora na závin tvarohové buchty zatocene jak zatočit jablečný štrůdl zatocenetvarohove buchty jinak tvarohové těsto na závin rebarbora jak zatocit jablecny zavin
Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, máslo, sůl, mléko
Zatočený závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v87g
6 názorů