Zatočený bramborák
Vydatný oběd sice dá víc práce, ale zato zasytí na celé odpoledne. Bramboráky můžete osmažit i nasucho nebo upéct v troubě na plechu s pečicím papírem. Pokud se budou po naplnění rozevírat, spojte je potravinovou nití nebo jehlou na maso.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 390 kJ / 3 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 185,08 g |
Tuky | 175,14 g |
Vláknina | 29,74 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 11,08 g |
Sůl | 26,92 g |
Sacharidy | 208,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno a na lžíci oleje ji osmažíme dorůžova. Česnek prolisujeme. Sýr nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Brambory nastrouháme na jemné straně struhadla. Vymačkáme je, přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, osmaženou cibuli a nakrájený sýr. Směs dobře promícháme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou.
Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej. Lžící klademe na pánev hromádky těsta a rozetřeme je k okrajům. Bramboráky z obou stran osmažíme dozlatova. Po vyndání z pánve je klademe na talíř s papírovými ubrousky, aby se vsáknul přebytečný tuk.
Krok 4: Žampiony nakrájíme na kousky a krátce podusíme v kastrůlku se lžící másla.
Krok 5: Po upečení každý bramborák potřeme hořčicí. Pak na něj dáme plátek sýra, plátek šunky, párek a lžíci podušených žampionů.
Krok 6: Bramborák stočíme jako roládu, obalíme ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích. Na pánvi s trochou oleje opečeme ze všech stran.
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zatočený bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnA
Moje poznámka
Zatočený bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnA
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 47 minutami
Vanilkové rohlíčky s praženými lískovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Pistáciová srdíčka
Přidáno před 3 hodinami
Šakšuka s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Smetanové těstoviny s česnekem a citronem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Mirka Van Gills nabídla recept na vlašský salát a přidala i fígl, jak nakrájet suroviny, aby na chlebíčku držely
Ryba z moře je dar přírody, ale dobrý kuchař ji povýší na pokrm bohů. Jak si s nimi poradíte vy? Otestujte se v našem kvízu
Měsíčky z kakaového těsta s rumovou polevou jsou krásně vláčné, mají výrazné aroma a stačí je připravit týden před Vánoci
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí karlovarské rohlíky
Mzetka před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Verdis před 2 hodinami
Vdolky naší holky
ivka315 před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
miroslavpokorny před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
arabam před 5 hodinami
Medovníkové koule
arabam před 5 hodinami
Vylepšené bramborové placky
vervla před 6 hodinami
Pomerančový koláč podle Annabel Langbein
MiselB. před 7 hodinami
Tématické fráze:
kotleta v bramboráku,
kotlety v bramboráku,
párek v bramboráku,
bramborák s kotletou,
čím naplnit bramborak,
kotlety s bramborákem,
kotlet v bramboráku,
bramborák s párkem,
kotleta s bramborákem,
bramboráky s párkem,
párky v bramboráku,
bramboráky s kotletou,
parky v bramboraku recept,
bramboráky s čím?,
bramborak strouhanec,
bramborák stokrát jinak,
bramborák párek,
recept párek bramborák,
sýr v bramboráku,
kotleta v bramboráku recept
Suroviny:
brambory,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
sýr eidam,
mouka hladká,
olej,
žampióny,
máslo,
hořčice,
sýr eidam,
šunka,
párky,
strouhanka,
vejce,
olej
Komentáře (2)