Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zatočený bramborák

Vydatný oběd sice dá víc práce, ale zato zasytí na celé odpoledne. Bramboráky můžete osmažit i nasucho nebo upéct v troubě na plechu s pečicím papírem. Pokud se budou po naplnění rozevírat, spojte je potravinovou nití nebo jehlou na maso.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 390 kJ /
3 200 kcal
Bílkoviny185,08 g
Tuky175,14 g
Vláknina29,74 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 11,08 g
Sůl26,92 g
Sacharidy208,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno a na lžíci oleje ji osmažíme dorůžova. Česnek prolisujeme. Sýr nakrájíme na kostičky. Krok 2: Brambory nastrouháme na jemné straně struhadla. Vymačkáme je, přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, osmaženou cibuli a nakrájený sýr. Směs dobře promícháme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej. Lžící klademe na pánev hromádky těsta a rozetřeme je k okrajům. Bramboráky z obou stran osmažíme dozlatova. Po vyndání z pánve je klademe na talíř s papírovými ubrousky, aby se vsáknul přebytečný tuk. Krok 4: Žampiony nakrájíme na kousky a krátce podusíme v kastrůlku se lžící másla. Krok 5: Po upečení každý bramborák potřeme hořčicí. Pak na něj dáme plátek sýra, plátek šunky, párek a lžíci podušených žampionů. Krok 6: Bramborák stočíme jako roládu, obalíme ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích. Na pánvi s trochou oleje opečeme ze všech stran.

Zveřejněno 12. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zatočený bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zatočený bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Bramboráky stokrát jinak a vždy výborné:-D:yes:

urco by slo i naplnit zelim nebo jen smesi houbicek..kazdopadne super napad :-K

Tématické fráze:
kotleta v bramboráku, kotlety v bramboráku, párek v bramboráku, bramborák s kotletou, čím naplnit bramborak, kotlety s bramborákem, kotlet v bramboráku, bramborák s párkem, kotleta s bramborákem, bramboráky s párkem, párky v bramboráku, bramboráky s kotletou, parky v bramboraku recept, bramboráky s čím?, bramborak strouhanec, bramborák stokrát jinak, bramborák párek, recept párek bramborák, sýr v bramboráku, kotleta v bramboráku recept

Suroviny:
brambory, česnek, cibule, sůl, pepř mletý, majoránka, sýr eidam, mouka hladká, olej, žampióny, máslo, hořčice, sýr eidam, šunka, párky, strouhanka, vejce, olej

Přidat fotografie receptu