Zatočený bramborák
Vydatný oběd sice dá víc práce, ale zato zasytí na celé odpoledne. Bramboráky můžete osmažit i nasucho nebo upéct v troubě na plechu s pečicím papírem. Pokud se budou po naplnění rozevírat, spojte je potravinovou nití nebo jehlou na maso.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 390 kJ / 3 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 185,08 g |
| Tuky | 175,14 g |
| Vláknina | 29,74 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 11,08 g |
| Sůl | 26,92 g |
| Sacharidy | 208,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno a na lžíci oleje ji osmažíme dorůžova. Česnek prolisujeme. Sýr nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Brambory nastrouháme na jemné straně struhadla. Vymačkáme je, přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, osmaženou cibuli a nakrájený sýr. Směs dobře promícháme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou.
Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej. Lžící klademe na pánev hromádky těsta a rozetřeme je k okrajům. Bramboráky z obou stran osmažíme dozlatova. Po vyndání z pánve je klademe na talíř s papírovými ubrousky, aby se vsáknul přebytečný tuk.
Krok 4: Žampiony nakrájíme na kousky a krátce podusíme v kastrůlku se lžící másla.
Krok 5: Po upečení každý bramborák potřeme hořčicí. Pak na něj dáme plátek sýra, plátek šunky, párek a lžíci podušených žampionů.
Krok 6: Bramborák stočíme jako roládu, obalíme ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích. Na pánvi s trochou oleje opečeme ze všech stran.
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zatočený bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnA
Moje poznámka
Zatočený bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnA
Nejnovější recepty
Bábovka z pomazánkového másla s ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Hrachová kaše bez mouky
Přidáno před 12 hodinami
Čočka se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Cibulačka s červeným vínem
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s krevetami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kostky po domažlicku
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka
NikoSarah7 před 2 hodinami
Zapečená polévka z červené řepy
Kajkajak před 3 hodinami
Rošťáci z vepřového masa
NikoSarah7 před 3 hodinami
Měkké medové perníčky
Taraa121 před 4 hodinami
Meruňkový páj
Xsaxana před 5 hodinami
Hrnkové palačinky
milanow před 5 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Alena Cermakova před 6 hodinami
Jablečný perník s ořechy
Ivana_Eignerova před 6 hodinami
Cuketová polévka zase malinko jiná
klomdike před 6 hodinami
Tématické fráze:
kotleta v bramboráku,
kotlety v bramboráku,
párek v bramboráku,
bramborák s kotletou,
čím naplnit bramborak,
kotlety s bramborákem,
kotlet v bramboráku,
bramborák s párkem,
kotleta s bramborákem,
bramboráky s párkem,
párky v bramboráku,
bramboráky s kotletou,
parky v bramboraku recept,
bramboráky s čím?,
bramborak strouhanec,
bramborák stokrát jinak,
bramborák párek,
recept párek bramborák,
sýr v bramboráku,
kotleta v bramboráku recept
Suroviny:
brambory,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
sýr eidam,
mouka hladká,
olej,
žampióny,
máslo,
hořčice,
sýr eidam,
šunka,
párky,
strouhanka,
vejce,
olej
Komentáře (3)