Závitky z mletého masa se zakysanou smetanou v PH

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 3 hod.v PH na maximum 4 porce Mleté maso 9 názorů

Suroviny

500 g hovězího mletého masa
2 větší cibule
2 stroužky česneku
salám nebo jiné uzeniny
1 vejce natvrdo
trochu tvrdého sýra
1 kapie
1 kyselá okurka
4 sušená rajčata
plnotučná hořčice
1 hustá zakysaná smetana
2 lžíce hladké mouky
strouhanka dle potřeby
masox -nemusí být
trošku mouky na podsyp
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nijak zvlášť neochucujeme, jen postříkáme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šlo tvarovat.

  2. Dáme si na podložku trochu mouky, z masa vytvoříme placky, potřeme je hořčicí a naskládáme náplň: 1/4 okurky, 1/4 sýra, 1/4 vajíčka, 1 sušené rajče, kousek uzeniny, proužek kapie a vypracujeme větší šišky (jako ptáčky), trochu je vyválíme v mouce a naskládáme do PH.

  3. Cibule nakrájíme na půlměsíčky, česnek nasekáme na malé kousky, přidáme k závitkům, zalijeme vodou, nebo vývarem z masoxu a do nastávající omáčky můžeme přidat kapii na proužky, závitky mohou trochu koukat z tekutiny, ještě přidáme 1 lžíci hořčice a dáme pomalit na maximum na 3 hodiny.

  4. Po 2 hodinách můžeme přidat sůl, pokud máme málo slané a zahustíme moukou rozšlehanou v zakysané smetaně, kterou naředíme trochu vodou, aby nám to teklo. Omáčka musí dosahovat nad závitky, které budou potopené a dovaříme další hodinu.

Poznámka

Už jsme dlouho neměli závitky, nebo roládu a byla na to chuť a doma žádné vhodné maso, tak jsem to vyřešila mletým a chuťové buňky se velice uspokojily. Každý si může náplň zvolit sám, co má rád a s tou zakysankou to mělo šmrnc.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Závitky z mletého masa se zakysanou smetanou v PH

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko moc hezky jsi pomalila:-p+12:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    a ta druhá fotka:-8:-8 tak já mám asi zase hlad:-S:-8:-D:-D
    Bibul, super papátko;-):-p:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Zase omajda. Ale super za+bodík 9

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jani krásná bašta:yes::yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Jani opravdu zajímavé a určitě moc dobré:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jani, moc pěkně to vypadá, ráda bych to někdy zkusila, jen se bojím, aby se mi to nerozpadlo, ale vidím, jak je to krásně šťavnaté:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dajda:Dajdo, to jde ve všech hrncích;-)jenom v jednom to nejde a to v děravém:-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Vyzkouším, i když mám jen "rychlé" hrnce. :yes: V poslední době jsem si zvykla maso dusit nebo péct hodně pomalu. Je to lepší než papiňák, v němž se maso rozhadruje na nitě a stejně může zůstat tvrdé.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    A já před chvílí nacpala veškeré mleté maseno do paprik a do mrazáku, škoda, tohle by nám chutnalo, tak snad příště, ale bodík ti pošlu:-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: mleté maso se smetanou maso se zakysanou smetanou lasagne se zakysanou smetanou závitek z mletého hovězího masa maso se smetanou roláda z mletého masa se smetanou mleté maso v ph musaka se zakysanou smetanou zavitky z mleteho masa recepty z mletého masa závitky z mletého hovězího masa zavitky se smetanou vhodné maso na závitky a rolády ph masa španělský ptáček se zakysanou smetanou aby se mleté maso nerozpadlo babičin bramborák s mletým masem a zakysanou smetanou ptáčky z mletého masa mlete maso ze smetanou ptacek se zakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo