Závitky z mletého masa se zakysanou smetanou v PH

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 3 hod.v PH na maximum 4 porce Mleté maso 9 názorů

Suroviny

500 g hovězího mletého masa
2 větší cibule
2 stroužky česneku
salám nebo jiné uzeniny
1 vejce natvrdo
trochu tvrdého sýra
1 kapie
1 kyselá okurka
4 sušená rajčata
plnotučná hořčice
1 hustá zakysaná smetana
2 lžíce hladké mouky
strouhanka dle potřeby
masox -nemusí být
trošku mouky na podsyp
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nijak zvlášť neochucujeme, jen postříkáme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šlo tvarovat.

  2. Dáme si na podložku trochu mouky, z masa vytvoříme placky, potřeme je hořčicí a naskládáme náplň: 1/4 okurky, 1/4 sýra, 1/4 vajíčka, 1 sušené rajče, kousek uzeniny, proužek kapie a vypracujeme větší šišky (jako ptáčky), trochu je vyválíme v mouce a naskládáme do PH.

  3. Cibule nakrájíme na půlměsíčky, česnek nasekáme na malé kousky, přidáme k závitkům, zalijeme vodou, nebo vývarem z masoxu a do nastávající omáčky můžeme přidat kapii na proužky, závitky mohou trochu koukat z tekutiny, ještě přidáme 1 lžíci hořčice a dáme pomalit na maximum na 3 hodiny.

  4. Po 2 hodinách můžeme přidat sůl, pokud máme málo slané a zahustíme moukou rozšlehanou v zakysané smetaně, kterou naředíme trochu vodou, aby nám to teklo. Omáčka musí dosahovat nad závitky, které budou potopené a dovaříme další hodinu.

Poznámka

Už jsme dlouho neměli závitky, nebo roládu a byla na to chuť a doma žádné vhodné maso, tak jsem to vyřešila mletým a chuťové buňky se velice uspokojily. Každý si může náplň zvolit sám, co má rád a s tou zakysankou to mělo šmrnc.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Závitky z mletého masa se zakysanou smetanou v PH

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko moc hezky jsi pomalila:-p+12:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    a ta druhá fotka:-8:-8 tak já mám asi zase hlad:-S:-8:-D:-D
    Bibul, super papátko;-):-p:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Zase omajda. Ale super za+bodík 9

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jani krásná bašta:yes::yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Jani opravdu zajímavé a určitě moc dobré:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jani, moc pěkně to vypadá, ráda bych to někdy zkusila, jen se bojím, aby se mi to nerozpadlo, ale vidím, jak je to krásně šťavnaté:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dajda:Dajdo, to jde ve všech hrncích;-)jenom v jednom to nejde a to v děravém:-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Vyzkouším, i když mám jen "rychlé" hrnce. :yes: V poslední době jsem si zvykla maso dusit nebo péct hodně pomalu. Je to lepší než papiňák, v němž se maso rozhadruje na nitě a stejně může zůstat tvrdé.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    A já před chvílí nacpala veškeré mleté maseno do paprik a do mrazáku, škoda, tohle by nám chutnalo, tak snad příště, ale bodík ti pošlu:-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: mleté maso se smetanou maso se zakysanou smetanou lasagne se zakysanou smetanou zavitky z mleteho masa závitek z mletého hovězího masa recepty z mletého masa mleté maso v ph maso se smetanou roláda z mletého masa se smetanou musaka se zakysanou smetanou závitky z mletého hovězího masa zavitky se smetanou vhodné maso na závitky a rolády ph masa španělský ptáček se zakysanou smetanou mlété maso se se smetanou top recepty mlete masove sisky zapecene se zakysanou smetanou mlete maso aby se mleté maso nerozpadlo babičin bramborák s mletým masem a zakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo