Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Habešan

Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto, které potřeme povidly se skořicí. Posypeme opečenými lískovými ořechy, které pečením získají větší aroma. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min + 24 hodin odležení těsta

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení těsta)

20. 1. 2011 19:22

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 436 kJ / 2 972 kcal
Bílkoviny64,92 g
Tuky78,87 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,86 g
Sůl0,42 g
Sacharidy471,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to takový bratránek medovníku s povidly, který jsem trochu upravila a je to dobrůtka.

Inspirace z Dortománie

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eva hubova eva hubova

20. 1. 2011 22:34

:-p:-p:yes:+7

rebeka rebeka

20. 1. 2011 22:10

Ann,přesně tak;-):yes:palička,mikroten.pytlík a buchbuch:-!:-D:-D:-Da je ti super;-):yes::-D
a podle toho jakou"vervou"tlučeš:-Dtak to máš na hrubo nebo když přidáš na intenzitě,tak i na padrť;-):-D:yes:

AniCiz

20. 1. 2011 22:06

:yes::-K..hehe..paličkou na maso..a máte to v sáčku?nedokážu si to představit,ale mám takové udělátko z Tescomy,co prý krájí i ořechy.nebo že by ponorným mixerem?

pipre pipre

20. 1. 2011 20:10

Hm, to vypadá moc dobře. Už dlouho se odhodlávám k perníkovému závinu. Jeden lákavý recept mi poslala kamarádka, ale chybí mi k němu vlašské ořechy. Tady k tomu všechno mám, tak bych mohla na neděli upéct.:yes:+4

Irrena Irrena

20. 1. 2011 20:08

Chechtám se tady když jsem četla komentář Rebeky, zrovna dneska jsem mlátila paličkou na maso ořechy do bábovky:-D:-D
Recept super, bodík letí:yes:

marcik marcik

20. 1. 2011 20:06

člověk si nemůže ani na chvilku odskočit:-Dperníky na všechny způsoby:-p:-p;-)+:yes::yes: Rebi, já to pořád říkám že nevím kdy to všechno stihnu vyzkoušet:-//:-))

rebeka rebeka

20. 1. 2011 19:49

krindypindy:-O:-O:-Oto bude dobrůtka:-8:-p:yes:ořechy pomlátím paličkou na maso,nemachruju s jakousi houpačkou:-D jak někdo:-D:-D:-D:-Dno jo,ale kdy to všechno budu dělat:-?tu je tolika skvělých receptů,že nevím,co dřív:-S
ty máš bod,to je jasnééé:yes::yes::yes::-D
jo,a taky se mi moc líbí ten název;-):-8:yes::-D

Daniella O. Daniella O.

20. 1. 2011 19:24

No, to vypada uzasne, jsem rada, ze muzu dat prvni bodik a ukladam.....:yes::yes::-p:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak rozpůlit kokosový ořech medovník s povidly dortománie galerie moučníky celozrnný závin s povidly dort habesan moučník habešan perníková roláda s povidly habersan pernikovy zavin habesan habesan buchta chlebíček habešan perník habešan šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní perníkový závin s povidly něco s povidly habesan moucnik perníkový závin s povidly a ořechy recepty z dortománie dortománie 21 díl

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, rum, soda jedlá, koření do perníku, povidla švestková, rum, skořice mletá, ořechy lískové

TopRecepty.cz

Habešan

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYW6