Pampeliškový med
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 5. 2013 21:05
Tak jsem taky vyzkoušela med. Vařila ho asi 1 hodinu a třičtvrtě a z medu se mi stal karamel. Co jsem udělala špatně???
8. 5. 2013 23:10
Jak se dělá med ze smrčků?
3. 5. 2013 23:15
kiki:na kilo medu kilo cukru
29. 5. 2012 21:47
je třeba vařit bez pokličky a třeba i 4 hodiny
17. 5. 2012 14:48
A tedka dělám medík a už se vaří a musí se s tim míchat?
16. 5. 2012 00:02
Ahojky kuchtíci!
Tak jsem letos delala medík poprvé a můžu ríct ze chuťově je výborný.Akorát se mi zdá že ho mám po vychladnutí tak drobet jako rosol.
Nevim čím todělala jsem ho podle receptu a vařila dvě hodiny namírném ohni. Mam ho skusit přelít zpět do hrnce a ještě povařit?
Poraďte prosím.
Tak jsem letos delala medík poprvé a můžu ríct ze chuťově je výborný.Akorát se mi zdá že ho mám po vychladnutí tak drobet jako rosol.
Nevim čím todělala jsem ho podle receptu a vařila dvě hodiny namírném ohni. Mam ho skusit přelít zpět do hrnce a ještě povařit?
Poraďte prosím.
12. 5. 2012 12:56
Zdravím všechny tak jsem dělala již několikátou dávku medu z pampelišek. Dnes ráno jsem si ale všimla že se mi na dně usadily krystalky cukru. Med byl včera chuťově dobrý. Nebyl nahořklý. Vařila jsem cca dvě hodinky než mírně zhoustl. Co s tím? Nevadí to? Děkuji za případné rady.
12. 5. 2012 09:42
Marek:Ahoj, já jsem vařila med už před 25 lety, letos zkouším znovu.A co se týká těch broučků - vždy dám květy pampelišek na noviny a oni sami rychle vylezou. Květy před vařením nikdy nenamáčím, myslím, že by ztratily tím proplachováním spoustu hodnot.Sbírám je na vlastní zahradě a vím, že tam jsou "čisté". Tak, takové zkušenosti mám já.E.
11. 5. 2012 14:04
Pampeliškový med dělám už druhým rokem a pokazdé se mi stane,že teče. Ať ho dělám jak dělám,nikdy se mi ještě nepodařilo udělat med hust¨ý,alespň částečně. Nejdéle jsem med vařila 2 hodiny,ale stejně mi vždy vyšel stejný výsledek. Už nevím,co dělám špatně. Koukala jsem se na hodně receptů a pokaždé med dělají trochu jinak.Zkošela jsem ho udělat miliony způsoby a stejně je pořád řídký. PORAĎTE !!! PROSÍM
10. 5. 2012 13:27
Dělám med již několik let a osvědčilo se mi vařit ho na mírném ohni,jak je zde doporučováno,pokud je nahořklý,tak ho ta paní spálila.Vařím ho asi 2 hodiny(často míchám)a vypnu,nechám bez pokličky do druhého dne vystydnout.A druhý den ho znovu povařím,podle hustoty.Výhodou je to,že vidíte druhý den jak je hustý a podle toho ho ještě povaříte.A hlavně nemusíte ze skleniček ho znovu přelívat a vařit,pokud je málo hustý.A sklenice musí být řádně umyté,vypláchnuté vařící vodoumed do nich nalívat úplně vařící,pak se nikdy nestane,že by se zkazil,vydrží mi i několik let.
7. 5. 2012 11:20
Ahoj dělala jsem pampeliškový med ale druhý den mi ve skleničce zcukernatěl?kde jsem udělala chybu?
6. 5. 2012 20:25
Rendy:ahoj,ja dělám med s pomerančem a je výborný
Rendy:
Rendy:
6. 5. 2012 16:05
Tak jsem letos podle výše uvedeného receptu udělal pampeliškový med. Dělám ho každý rok na jaře a někdy na podzim. Vždy jsem ho měl řídký, až letos je konečně hustší. Proto bych přispěl i já s troškou do mlýny: 1. Vařit na mírném ohni bez pokličky a min 2 hodiny. 2. komu se nechce počítat hlavičky tak to vychází na 3 litry. Snad to někomu pomůže. A díky za recept.
5. 5. 2012 15:43
Já to vařím pokaždé i s broukama a medík jak víno jeste poznamka k hustotě nestačí vařit 1,5h já dělám třeba z 5 - 8 dávek naráz a jediné měřítko na hustotu je když začne pěnit začíná houstnout nechávám pěnit cca 40 minut medu zdar :)
2. 5. 2012 18:30
Je to moc dobré,děláme ho už 2 roky!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 32 minutami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 4 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 4 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 18 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krémová pórková polévka
Tamaraw uvařil před 1 minutou
Fazolový guláš
MilosCz uvařila před 2 minutami
Hamburgerové bulky
Olfram uvařila před 10 minutami
Vepřový bůček pečený v pečicím papíru
kamila29 uvařil před 11 minutami
Špagety s masovými kuličkami
littleneo uvařila před 1 hodinou
Samosa - indická plněná taštička
Motylice uvařila před 2 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
Marylka uvařila před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
misak2 uvařila před 5 hodinami
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pampeliškový med podle snadného receptu. Krásně voní a využít se dá i k přípravě osvěžující limonády
Kdy sbírat pampelišky na med? Žluté květy sbíráme jen za slunečného počasí
Listy pampelišky lehce dochutí čerstvý salát nebo báječně doplní banánové smoothie. Jen je třeba vědět, kde a jak je sbírat
Další recepty
Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept
Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZw
113 názorů