Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova masová konzerva

Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta.

Hodnocení receptu je 5,0 (117×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

24. 2. 2011 08:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

14 sklenic

Nutriční hodnoty

Energie26 820 kJ / 6 410 kcal
Bílkoviny1 130,00 g
Tuky210,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,35 g
Sodík 2,90 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

PayaD

17. 4. 2016 17:52

Všechny recepty vypadají výborně...babička na Slovensku vyráběla masové konzervy jednoduše ze syrového masa a soli. Dala do 7/8 sklenice do poloviny libovější maso, pak zarovnanou malou lžičku soli pak tučné maso nejlépe bůček ,kousek kosti z toho bůčku( na stranu) a nakonec kus dobře očištěného kruponu (kůže)...zavřela sklenici a dala vařit pomalu na 4 hodiny, pak sklenice zchladila a nechala v teple 48 hod. a podruhé sterilovala 1 hod. vše při 100°C. Koření nedávala, tam může být nebezpečí mokroorganizmů a nebo bobtná (kmín). Maso pustilo šťávu (želatinu) a nahoře to uzavírala zátka ze sádla....výborná za studena a nebo také na pórku a zelenině a koření s vrutkami:-p . Pavla

Hugo Peter

13. 4. 2016 13:53

Skúste sterilizovať v tlakovom hrnci / stačí 1/3 času / samozrejme 2x .

Jitka

8. 4. 2016 11:42

Kadlík přišel na zázrak, který jsme za komunistů dělali. Já osobně jsem jich zavařovala každý rok kolem 100 ks není to překlep. Každý rok jsme porazili 3 čuníky zelenina a ovoce byla na zahradě, brambory atd. Nyní se směji, když byly brambory za kačku měla jsem jich 40-50 q když jsou nyní drahé a kvalita v řiti tak je kupuji a nesrovnávejte prosím platy tehdy a dnes tehdy jsem měla čistého 6000,- a dnes 8 700.- tak kde je co klíčníci slibovali myslím, že tam co kvalita potravin. Krásné jaro.

Aknedz

7. 4. 2016 10:32

vlastimil: máte pravdu

Aknedz

7. 4. 2016 10:20

Toto jsme dělávali s manželem,když jsme jezdili, po vlastech českých a slovenských, s dětma na dovolenou v karavanu tak v roce 1978 a více.
Zavařovali jsme polévky,maso ,jakékoliv,drůbeží,vepřové,saláty z okurek ,rajčat,klobásky,a taky dle doby, když jsme jeli.Vždy jsme pak jen doškrábali brambory,uvařili rýži,těstoviny, na co byla chuť.Úplně jsem na to zapomněla, teďka už jsem sama a někdy bych měla chuť na zavařené masenko,úplně si vybavuji tu dobrou chuť i jenom tak na chleba.

vlastimil

6. 4. 2016 00:42

Poslyšte , vůbec není třeba žádných ingrediencí , kromě soli. Vše ostatní dodáte při konzumaci , a to čerstvé. Třeba u nás doma , cca před 40 - 50 lety byl na dědině na MNV (pro později narozené Místní Národní Výbor) strojek na zavírání konzerv , ten si každý přišel půjčit. Maso se jen nacpalo do plechovky , osolilo a zalilo trochou vody - fakt trochou. Pak se to strojkem zavřelo a naházelo do kotle , který byl po zabijačce ještě na dvoře a dvakrát , ano , dvakrát , se zavařovalo. Neskutečné , po otevření , možno dále upravovat nebo konzumovat postudenu , libovolně. Samozřejmě , že to lze nacpat i do sklenic , ale špatně se to z nich , kvůli zúžení horní části , vytahuje. Konzerva se otevřela , vyklepla a pochoutka byla na stole!

Jana Hlídková

5. 4. 2016 21:41

Taky zavařuji maso - nakoupím plecko a bůček, bez kůže, nakrájím na kousky, osolím, okmínuji, zaliji trochou vody, přidám kousek sádla (ne syrové, buď vyškvařené doma nebo kupované) a dám zapéct do růžova, aby bylo maso tak napůl měkké, potom dávám do sklenic, zaliji výpekem a nahoru naliji tak 1 cm pod okraj sklenice sádlo. Zavařuji na 100 stupňů 1 hodinu. Ve sklepě vydrží třeba rok - u nás se vždy zbaští daleko dřív. Moc dobrý rychlý oběd!!!!! Stačí k tomu brambory a okurkový salát, lepší to je se zelím a knedlíkem!!!!:-D;-)

Míša

5. 4. 2016 15:55

Božínku, nepotřebujete zemanku? Jsem připravena okamžitě přijet na snídani :-)

kočouř

30. 3. 2016 17:12

Bez komentáře.Skrátka bašta přímo boží.

:-p:-p

pajánek povidlový

25. 3. 2016 15:47

Kadlik:dobrý den, prosím ještě jednou kadlíku jak to vaříte???líbí se mě to ale potřeboval bych to podat na lopatě ne já zavařovat neumím.
děkuji vám kadlíku za ochotu, neb vy mě jistě poradíte, tolik zkušeností, a jak to vydrží dlouho...nemyslím kdy se to sežere...však víte co mám na mysli...

hezké svátky p.p.:-8

Jarka

4. 3. 2016 18:24

Kadliku, masa mame plny mrazak, tak zacnu delat konzervy..vzpominam na vepr.konzervy meho mladi, ty se jeste daly jist!! Zdravim z Kanady, z Ontaria. Pekny den vsem u vas doma, Jaromira

vašek

17. 2. 2016 22:01

beda venerabilis: Opakovaná sterilace je doporučená při konzervaci syrového masa, zničíme tak všechny bakterie, které by po první sterilaci mohly ožít. Proto se nechá po první sterilizaci konzerva vychladnout a potom se sterilizuje znova

magdalenka magdalenka

15. 2. 2016 16:06

beda venerabilis: zlikvidujú sa prípadné vegetatívne formy clostridium botulinum, ktoré by sa za tých 24 hodín zo spór tejto baktérie mohli objaviť...

beda venerabilis

15. 2. 2016 15:53

A v čem je výhoda dvojí sterilace před sterilací jedinou dvojnásobné délky?

Kadlik Kadlik

10. 2. 2016 20:44

Milan Matej:

cibule umí kvasit... proto je nutná sterilace! A pravdu dvakrát, po 24 hodinách, a překročit 100°celestýna! V zavařovacím hrnci - klsickém plecháči pozinkovaném, se ta teplota klidně vyžene na 108 stupňů... A když se podrží,. nezkvasí a neožije ani jedna kvasinka.... Za tím si stojím, zavařuju už víc jak 30 let...
;-)

1 2 3 4 5 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci masova konzerva domací masové konzervy domácí zavařované vepřové maso domácí vepřová konzerva zavařovaní masa domácí zavařování masa zavařování masa do plechovek domácí masové konzervy recept konzervy na zavařování domácí vepřovka zavařování do plechovek kadlikova vepřová konzerva zavařování do konzerv plechovky na zavařování masa plechovky na zavařování zavařování masa recepty vepřová konzerva zavařování konzerv domácí vepřové konzervy recept na masovou konzervu

Suroviny: maso vepřové, podbradek vepřový, kůže vepřová, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý

TopRecepty.cz

Kadlíkova masová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l9v