Majonéza domácí super
Domácí majonéza je nejen levnější než kupovaná, ale také chutnější. Má všestranné využití v kuchyni, do domácích hamburgerů, salátů, k pečeným bramborám a také ji můžeme využít na domácí tatarku. Připravená je během chvilky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 370 kJ / 3 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,84 g |
Tuky | 421,98 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 10,84 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 9. 2015 18:21
MARTIN:Martine, já nedávám mléko, ale celé vejce, sůl, pepř, kávovou lžičku octa, cukru a plnotučné hořčice. Pokud vám, ale nejde ušlehat bude to olejem. Stalo se mi to opakovaně, hlavně s olejem Brölio. Nejlepší je klasický slunečnicový Vegetol nebo slunečnicový z Kauflandu - Vita star. Důležité také je olej přilívat pomalu a ponorný mixér pomalu vytahovat nahoru a tím olej zašleháte.
19. 9. 2015 18:05
Jsem asi debil ale nejde mi ani se žloutky ani bez žloutku
4. 6. 2015 07:05
Tem co se Majolka® povedla,dekuji
5. 12. 2013 16:58
NEMíCHAT METLAMA ALE Ručním mixerem. Během několika minut hotové.Nebojte sepřilívat olej. SUPER
30. 11. 2013 20:47
kuchárek: já ji zkoušel a povedla se měl jsem všechny suroviny při přibližně stejné teplotě, šlehal PONORNÝM MIXEREM.Olej jsem přiléval pomalu a mixér velmi pomalu zvedal odedna.Ale jde to opravdu s PONORNÝM mixerem,ne se Šlehačem. a já jsem nepoužil mléko,ale smetanu na šlehání, takže s mlékem nevím
30. 11. 2013 20:28
Naprosto špatnej recept,řidké a hnusné!!!
ŠPATNÉ POMĚRY!!!
ŠPATNÉ POMĚRY!!!
5. 11. 2013 20:37
vynikající.dělala jsem poprvé.mohlo by se stát,že by mohl někdo místo ponorného mixéru použít metly, není to v receptu zcela jasné a potom by se Majolka® nepovedla
5. 11. 2013 20:32
zdravím já jsem to doma zkoušel zůstalo mií to i po hodině řídké proč to jsem si přečetl až v komentářích žena z toho udělala parádní lívance doporučuju
27. 10. 2013 11:52
ach jo fakt řídká voda vše podle postupu i teplotu jsem dodržel no nic..
8. 9. 2013 10:58
Domácí tatarka
z výše uvedené dom. majonézy (z celých vajec) - pokr.v mixeru. Do husté majonézy přidat (míra na jedno vejce) pol.lžíci vody z naložených sladkokys.okurek, čaj. lžičku plnotučné hořtice, trošku citronové šťávy, snítku zelené petrželky, na dohuštění toho, co jsme naředili, kousek uvařené vychladlé brambory /třeba ze včerejška/.Mixerem opět do brázdiček. A dobrou chuť. Tatarka je skvělá.Včetně výroby majonézy max. za 5 minut.
z výše uvedené dom. majonézy (z celých vajec) - pokr.v mixeru. Do husté majonézy přidat (míra na jedno vejce) pol.lžíci vody z naložených sladkokys.okurek, čaj. lžičku plnotučné hořtice, trošku citronové šťávy, snítku zelené petrželky, na dohuštění toho, co jsme naředili, kousek uvařené vychladlé brambory /třeba ze včerejška/.Mixerem opět do brázdiček. A dobrou chuť. Tatarka je skvělá.Včetně výroby majonézy max. za 5 minut.
8. 9. 2013 10:48
Zdenku , Marie
a další... Neházejte flintu do žita. Domácí majonéza se dělá z celých ! vajec, zásadně v mixeru !!!... mírně osolit, pustit mixer a pomalu /čůrkem/ lít olej do chvíle, kdy hmota dělá brázdičky /=krém/.Hotovo. Není třeba olej kapat, ale také nelít systémem hrktotam. Olej nejlépe řepkový, popř. slunečnicový. Ne olivový. Pokud se stalo, že nezačala majonéza houstnout, bylo to s největší pravděpodobností proto, že vejce a olej neměli stejnou teplotu. To je zásada. Obojí nechat hodinku souznít v kuchyni.
a další... Neházejte flintu do žita. Domácí majonéza se dělá z celých ! vajec, zásadně v mixeru !!!... mírně osolit, pustit mixer a pomalu /čůrkem/ lít olej do chvíle, kdy hmota dělá brázdičky /=krém/.Hotovo. Není třeba olej kapat, ale také nelít systémem hrktotam. Olej nejlépe řepkový, popř. slunečnicový. Ne olivový. Pokud se stalo, že nezačala majonéza houstnout, bylo to s největší pravděpodobností proto, že vejce a olej neměli stejnou teplotu. To je zásada. Obojí nechat hodinku souznít v kuchyni.
29. 4. 2013 01:49
Zdenek: totez se stalo mne. Zluta voda a co ted s ni. Je nedele vecer, takze mazat do obchodu koupit majonezu uz nemuzu. Bramborovy salat je hotovy, ale majoneza neni. Ten recept je na dve veci, jmenovat je snad nemusim..
14. 3. 2013 11:49
Tak jsem to zkusil a vyšla mi žlutá voda a to jsem ten olej kapal pět minut. Mažu do obchodu pro majonézu.
9. 2. 2013 21:39
chyba tam NENÍ, je to 2:4
12. 2. 2012 12:07
ti teda nevím, ale nic z toho jako Majolku® nemám :D
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 4 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 15 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 1 hodinou
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 3 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 3 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 4 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí Majolka® domácí Majolka® recept Majolka® recept Majolka® jak se dela Majolka® Majolka® domací výroba Majolky® recept na domaci Majolku® Majolka® z mléka recept na Majolku® recepty domaci Majolka® domácí Majolka® recept bez vajec recept Majolka® jak se dela domaci Majolka® domácí Majolka® bez vajec Majolka® bez vajec jak udělat Majolku® výroba domácí Majolky® domácí tatarka z Majolky® recepty Majolka®
Suroviny: žloutek, mléko, olej, sůl, pepř mletý, ocet
Majonéza domácí super
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LY4g
20 názorů