Bublanina z Majolky®

Hella Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 9 názorů

32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

4 vejce
Nyní v akci
6-10 lžic cukru písek
100 g Majolky® (nebo sáček Poličanky nebo 4 plnější lžíce majonézy)
12 lžic polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vejce našleháme s cukrem, postupně přidáváme majonézu a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva.

  2. Vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem, zasypeme ovocem.

  3. Pokud nechceme, aby ovoce kleslo ke dnu, zápečeme těsto bez ovoce asi 2-3 min, vyndáme pekáč, dosypeme ovoce, ev. špičkou nože ho zatlačíme pod těsto.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 12-15 min. (horkovzduch).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bublanina z Majolky®

  • Linda Linda

    Děkuji za skvělý recept, bublanina byla skvostná:-K.

    Odpovědět

  • Iness Iness

    HankaP: Dámy proboha....Hanko, ty máš možná pravdu ohledně toho, proč se do těsta už nepřidávají vejce...je to logické, ale na druhou stranu má pravdu i Hella. Když vyšlehá ještě další vejce tak musíš uznat že ty buchty nebudou totožné (bez přidání vajec a s přidáním).
    Co takhle si tu její buchtu vyzkoušet a pak hodnotit? Uznej, že někomu takto může chutnat víc;-).

    Odpovědět

  • HankaP HankaP

    Hella: Netuším, kde jste vzala, že dávám víc prášku - vy dáváte na cca 20-25 dkg mouky 1/2 prášku, já mám v receptu 1 prášek na 45 dkg - v čem je rozdíl? Nicméně jsem žádné míry neuváděla - takže když vám dojdou argumenty, prostě si je vymyslíte? OK, jak je ctěná libost, poslužte si... (A proč je to dle mého zhůvěřilost už jsem vysvětlila - asi máte trochu potíže s chápáním textu, ale z toho si nic nedělejte, třeba vám s tím někdo pomůže... ;-))

    Odpovědět

  • Hella Hella

    HankaP: Proč by měl být můj recept zhůvěřilost? Aby bylo těsto nadýchané, tak já šlehám vejce a vy místo vajec dáváte víc prášku do pečiva. Každý si může péct, co mu chutná. Mě tedy chemie moc ne.

    Odpovědět

  • HankaP HankaP

    Hella: To je ale pěkná pitomost - když tam nedáte Majolku®, dáte tam přece ten olej, místo kterého tam podle vás ta Majolka® je - a šlehejte si dle libosti. Recept s Majolkou® byl ale myšlený právě na úsporu práce (vyšel v Sešitech domácího hospodaření, sv. 22, "Vaříme bez zbytečné práce" v r. 1964). Je tam jen mouka, cukr, majonéza, mléko na zadělání a prášek do pečiva - vše se smíchá, nalije do pekáče a poklade ovocem. Někdo se rád placatí v kuchyni, někdo ne... A kuchařské weby? Většinou bohužel omílají tisíckrát to samé - i tuhle zhůvěřilost najdete na mnohých dalších - jak přes kopírák, nic objevného... ;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Hanko, ta Majolka® se tam dává místo tuku. Kolik asi myslíte, že 100 g Majolky® obsahuje vajec? Člověk se prostě musí vždycky rozhodnout, jestli bude recept hodnotit podle toho jak zahnal hlad, nebo jak si pochutnal. Když tam nedáte Majolku®, budete mít obyčejný piškot. Někomu stačí obyč piškot, aby si pochutnal, někdo chce víc. Proto vznikly kuchařské weby.

    Odpovědět

  • HankaP HankaP

    No to ale úplně pozbývá smyslu dávat tam Majolku®, když stejně mám šlehat vejce s cukrem... :-// Ta Majolka® se tam totiž dává právě místo šlehaných vajec (=šlehaná vejce s olejem)!

    Odpovědět

  • Petra Petra

    Chválim moc dobrá.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • HUDECKA ANKA HUDECKA ANKA

    no vidis to ja delam taky bublaninu a nedavam toho tolik anebo Majolku®, ja delam ze dva hrničky polohrube mouky ,1 hrniček cukor krystal,Pul hrnička oleje, pul hrničku mleka,2 vejce,1 prask do pečiva, a nedavam zadnou Majolku® a je ta sama bublanna je to jednodušši spusob. Ahoj.:-!

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo