

Treska v těstíčku s domácí česnekovou Majolkou®
Suroviny 4 porce
- 8 porcí tresky
- Na těstíčko:
- 1/2 l perlivé vody
- 20 dkg hladké mouky
- menší uvařené vařená brambora
- grilovací koření na ryby
- Na česnekovou majonézu:
- 2 žloutky
- 1 dcl oleje
- 1 lžička vinného octa
- 3 stroužky česneku
- sůl
- čerstvý mletý pepř
Postup přípravy receptu
Tresku omyjeme, osolíme a pokapeme citronem. Do perlivé vody dáme hladkou mouku, rozkrájenou bramboru a koření. Ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Tresku poprášíme moukou a obalíme v těstíčku. Smažíme dozlatova z obou stran.
Česnekový přeliv připravíme šleháním žloutků do pěny a velmi pomalým přiléváním oleje a pár kapek vinného octa. Přiléváme opatrně a velmi pomalu, aby se majonéza nesrazila.
Osolíme a opepříme a nakonec přidáme rozdrcený česnek. Touto majonézou ochutíme pečenou tresku, podáváme s bramborem.
Poznámka od kuchařky
syrové žloutky používám jen výjimečně, ale je to s nimi nesrovnatelná dobrota oproti koupené majonéze. U domácích vajec bych se ale trochu bála.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Treska v těstíčku s domácí česnekovou Majolkou®
-
-
Moc hezký nápad na těstíčko k rybce
.
-
Květuš, tenhle recept jsem našla na stránkách Instinktu a dnes realizovala. A koukám, že ho tady máš, takže ti posílám bodík a receptu fotky.
Je to opravdu velmi, velmi dobré, zejména to těstíčko... Místo česnekové majonézy jsem přidala pažitkovou tatarku...
-
-
+1
-
-
S tím bramborem to musí být zajímavé
+