Treska v těstíčku s domácí česnekovou Majolkou®

Ryby Doba přípravy: 30 minut 7 názorů

Ryby Doba přípravy: 30 minut 7 názorů

Suroviny 4 porce

8 porcí tresky
Na těstíčko:
1/2 l perlivé vody
20 dkg hladké mouky
menší uvařené vařená brambora
grilovací koření na ryby
Na česnekovou majonézu:
2 žloutky
1 dcl oleje
1 lžička vinného octa
3 stroužky česneku
sůl
čerstvý mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme, osolíme a pokapeme citronem. Do perlivé vody dáme hladkou mouku, rozkrájenou bramboru a koření. Ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Tresku poprášíme moukou a obalíme v těstíčku. Smažíme dozlatova z obou stran.

  2. Česnekový přeliv připravíme šleháním žloutků do pěny a velmi pomalým přiléváním oleje a pár kapek vinného octa. Přiléváme opatrně a velmi pomalu, aby se majonéza nesrazila.

  3. Osolíme a opepříme a nakonec přidáme rozdrcený česnek. Touto majonézou ochutíme pečenou tresku, podáváme s bramborem.

Poznámka od kuchařky

syrové žloutky používám jen výjimečně, ale je to s nimi nesrovnatelná dobrota oproti koupené majonéze. U domácích vajec bych se ale trochu bála.

Komentáře k receptu Treska v těstíčku s domácí česnekovou Majolkou®

Tématické fráze: treska v pivnim testicku smažená treska v těstíčku cesnekovy preliv treska ve vinném těstíčku pečená ryba v těstíčku treska recepty treska na česneku testicko z majonezy treska s.Majolkou® cuketové chipsy v těstíčku treska recept treska smažená v těstíčku domácí treska smazena treska smažená treska ve vinném těstíčku ryba v jogurtovem testičku domácí česneková tatarka smažena treska recepty recept na tresku video recepty mořská treska