Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná kýta se smetanovo-česnekovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Plátky vepřové kýty plněné barevnou zeleninou a sýrem rozhodně stojí za vyzkoušení. Smetanová omáčka s jemným medvědím česnekem jen dodává jídlu další barevnost a dolaďuje celkové chutě.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 659 kJ /
874 kcal
Bílkoviny53,61 g
Tuky54,65 g
Vláknina9,95 g
Cholesterol 192 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,35 g
Sacharidy39,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do plátků z kýty nařízneme kapsy a zevnitř osolíme. Poklademe omytým česnekem, na plátky nakrájenou paprikou a pár kousky na silnější proužky nakrájené cibule. Sýr nakrájíme na 5 proužků a dáme navrch. Nakonec položíme kopr a párátky dobře po celé délce sepneme. Krok 2: Na plech dáme kousek másla, maso, zbytek na silnější proužky nakrájené cibule. Maso posypeme pepřem, grilovacím kořením a vložíme do trouby péct na 200 °C. Podle potřeby doléváme vodu. Krok 3: Po 20 minutách maso otočíme a dáme zpátky do trouby. Za dalších 20 minut plech vyndáme z trouby, maso uchováme v teple a výpek scedíme do kastrůlku. Krok 4: Část cibule propasírujeme do výpeku, dáme vařit, přidáme smetanu, rajský protlak a chvilku povaříme. Krok 5: Zahustíme podle potřeby moukou rozmíchanou ve vodě a nakonec přimícháme medvědí česnek. Na talíři pak přelijeme maso omáčkou.

TIP: Tipy pro zahušťování polévek a omáček: osvědčené rady

Zveřejněno 8. 5. 2011

Poznámka autorky lemarti

Dnešní velice chutná improvizace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná kýta se smetanovo-česnekovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYGA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná kýta se smetanovo-česnekovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYGA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

moc pěkný:yes:, já říct řezníkům že chci nakrájet maso na gordona tak na mě zavolají Chocholouška:-D

Leni, krásně se ti to dneska plnilo ;-):yes:

:-K:-K:-K;-):-p:-p:yes::yes:

:-p:yes:

Lemi, parádní a jistě dobrá improvizace, moc se mi to líbí a někdy prubnu.;-) Dávám jasnej 8.bod:yes:

Jo holky já nevěděla co udělám k obědu-to určitě znáte:-8vytáhla jsem maso z mrazáku ani jsem nevěděla co to je no a pak jeden mrk do lednice a bylo to:-8:-D:-DTeď pár dní vařit nebudu ani péct tak lednice musí být prázdná:-8
Děkuji za bodíky a komentáře:-K

ty improvizace ale kolikrát stojej za to:-p:yes:
to máš se špetzlemi,ne?? mňam mňam,hned bych koštla:-p:yes::yes:

Moc pěkná improvizace :yes:

Hmm, tak to je parádní improvizace:yes::yes:

Lenočka, to je zase kýta, té mám nejvíc, díky za recept!!:-):yes:

:-OA dobře mi tak:-(tolikých hodin a já tady lezu;-)Ale Lemarti má aspoň bod za príma mňaminu:-p+:yes:

Lemi - aháá dík za info:yes::yes::yes: - zkusím o tohle říct svému řezníkovi, to by mě nenapadlo mu říct, že chci tuhle techniku :-K:-K - díky

spagetka:Špagi mě to u nás krájí v řeznictví:-8jí to mám bez námahy:-8:-D:-D

Lemi - právě že vím, že jde o techniku krájení - navíc se prodávají i speciální nože na tohle - nevím, jak fungují, nemám to. Nebylo by na škodu sem dát fotopostup krájení - na webu jsem nic moc nevyguglila, jen v podstatě to, cos napsala ;-);-)

Špagi mě to dnes v té hlavě už nějak vyplo:-8takže první řez se ukrojí celý druhý až ne úplně dolů a třetím se to selé odřízne.Takže vzniknou dva pláty masa spojené jed dole tím nedokrojeným:-)prosím jestli to někdo nepochopí nezlobte se na mě:-8já to nějak třeba napravím:-)
Špagetko mě právě inspiruje magdalenka-za to jí velké díky:-K:-Ka to nejenom s medvědem:-8
Já medvěda draze kupuju:-8ale chtějí za něj až nehorázné peníze;-(;-(

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
plněná kýta, gordon blue, co vařit z kýty, recept se špetzlemi, krájení kýty, recept na česnekovou omáčka, vepřový gordon blue, veprove gordon blue, co je gordon blue, kýta s omáčkou, gordon blue recept vepřové, recepty z kýty, vepřového masa gordon blue, vepřová kotleta gordon blue, gordon blue z vepřového masa, kotlety se smetanovo houbovou omackou, jehnëčí s česnekovou omáčkou, uzena kýta s cesnekovou omáčkou, vepřová kýta s zampionovou omackou, sele kyta s omačkou recepty

Suroviny:
kýta vepřová, list medvědího česneku, sýr eidam, paprika čerstvá červená, cibule, kopr, smetana, protlak rajčatový, pesto z medvědího česneku, sůl, pepř mletý, koření grilovací

Přidat fotografie receptu