Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 180 minut 4-6 porcí Jiné maso 11 názorů

Suroviny

1 kg koňské kýty
sáček šalotky
1 balení koření na hovězí maso Vitana
250 g mini žampionů
petržel kudrnka
olej
Solamyl
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Koňské maso převázané režnou nití potřeme směsí oleje smíchaným s kořením Vitana – hovězí pečeně a dáme uležet do misky nejlépe do druhého dne.

  2. Druhý den necháme naložený kus masa zprudka opéct na pánvi, aby se maso zatáhlo.

  3. Do pekáče (římského hrnce) vložíme zatažené maso. Lehce podlijeme vodou a přidáme všechnu oloupanou cibuli šalotku vcelku, společně s bobkovým listem, novým kořením.

  4. Pečeme ve vlastní a cibulové šťávě.

  5. Maso pečeme při mírné teplotě cca 2,5 hodiny, aby bylo krásně měkké. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit, kterou bylo maso ovázáno, ohledně udržení si požadovaného tvaru a nakrájíme na plátky.

  6. Vzniklý výpek přeměníme v omáčku tak, že na másle si lehce orestujeme mini žampiony, které přidáme do výpeku.

  7. Lehce provaříme, doředíme vodou s trochou rozmíchaného škrobu Solamyl, do požadované hustoty a přidáme na velmi jemno nasekanou petržel kudrnku. Lehce 5 minut provaříme a máme hotovo. Příloha jasmínová rýže, ale i brambory.

Poznámka

... a zase ta konina, ale co když je to mňamózní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou

  • thomassinno thomassinno

    Jo, to bude chyba na webu ...:-(

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Celé se to nějak rozhodilo...:-/

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi se tady nezobrazují fotky:-(, jen něco, jako výstřižky z novin. Totéž na nových fotografiích receptů. Pouze u tohoto receptu. Ještě někomu?:-?

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    for Faraonka - já bych ho taky nejedl, ale když to maso z něj ti farmáři v Argentině mají tak :-DDĚSNĚ:-D dobrý. :-p:-p:-p Ty fotky nechápu a admin nereaguje.:-((

    Odpovědět

  • faraonka faraonka

    Ja bych koně nejedla.Bylo by mi to líto děs.:-((

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Mě jdou vidět jen 2 fotky,ale jinak koninu naši na vesnici taky vařili a byla výborná:yes::yes:pro nás to byl fajnový obídek,když jsme ji měli:yes::yes::-)):-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    ale nějak to blbne, před chvílí jsem je viděla, teď taky ne :-O:-O

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Dámy, blbne to některý fotky nejdou nahrát - nechápu :-((

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Maris, možná až to ted colombo nahrál, zkus to znovu, foto tam je

    Odpovědět

  • maris maris

    Já to mám bez fotek - nejdou ani otevřít:-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Otto - co říct, vypadá to skvostně....:-K:yes::yes: a připrav se, jelikož tu pár receptíků z koniny je a někomu se holt nelíbilo, že se z koniny i vaří, tak tu bylo pár "negativních komentářů, jestli mi rozumíš.... Myslím, že Bibinka musela pracně vysvětlovat, jak se ke konině dostala, ale každopádně je to vynikající :-p:-p:-p:yes::yes::yes: hned bodíka... jen tu koninu sehnat...U nás ji dřív na vesnici babička s dědou dělali naprosto běžně...

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené koňské maso pečená konina konské maso pečené pokrmy z kýty koňské karbanátky konské maso recepty koňské maso pečení maminčiny konské maso koňská kýta konska kyta na vine konska kyta recepty šalotka foto co z vepřové kýty pečeme konské maso pečeme konský maso pečené maso s omáčkou konské maso recepty konina recept na konské maso konina recepty