Pečený bůček s blumami

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

600 g bůčku
500 g blum
2 dl černého piva
1 dl rumu
3 lžíce blumové nebo rybízové marmelády
6 stroužků česneku
instantní jíška
citronová šťáva
cukr
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si nakrájíme na kostky, dáme je do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum a promícháme. Maso přikryjeme a dáme do chladna odpočívat do druhého dne.

  2. Pak kostky rozložíme do pekáčku, který zalijeme pivem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C a hodinu pečeme přikryté a občas promícháme.

  3. Upečené maso odklopíme, přidáme k němu odpeckované a rozpůlené blumy, ještě dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu si dáme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, kdo chce omáčku hustější, můžeme přidat trochu jíšky.

  4. Dochutíme solí, cukrem a několika kapkami citronové šťávy, aby byla chuť vyvážená a krátce povaříme. Můžeme smíchat s upečeným masem a blumami nebo servírovat maso a zalít z kastrůlku omáčkou.

Poznámka

Můžeme použít i jiné plody, třeba švestky, broskve,meruňky, asi by šly i jablka a podobně, co kdo má rád. Dělala jsem to zatím 2 x, jednou tak, jak je v receptu a jednou s meruňkami. Je to taková dobrůtka v sezóně ovoce, možná by šlo i ze sušeného, ale to jsem nezkoušela.

Zdroj: Recept je z exkluzivních receptů pro milovníky dobrého jídla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený bůček s blumami

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivanko, ta rozinková rýže se k tomu vcelku hodí;-) Jinak jde k tomu ledacos a já to dělala s knedlíkem, jak houskovým, tak bramborovým a s bramborama, ale dovedu si tu rýži k tomu představit-tak dobrou chuť:-p:-!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Ivana64 Ivana64

    Jani, jaká příloha je k tomu nejvhodnější, když to chci podávat k obědu? Asi brambory, co ale třeba rozinková rýže? Jak tuto dobrotu jíte u vás?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Tento můj recept zítra vyzkouším s jinám ovocem, třeba švestkama;-)už se na to těšííííím:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    No Marti, pro mě radost převeliká, že jsi vyzkoušela a nafotila a skvěle, ten talíř láká, až mi tečou sliny. Od té doby, co jsem sem dala recept, tak jsem to ještě nevařila a tak se musím polepšit. Marti, nechceš mi těch pár blum poslat:-?;-)Jo a ten rum patří hned do toho nakládání masa, ale máš pravdu, nemám to tam-jdu to napravit:-!

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    S ovocem bych asi raději pekla plecko, nebo krkovičku. Do vaření je vhodné černé pivo Kozel - neni hořké. Masovo - ovocné recepty miluji. Za exkluzivní recept bod.:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Bibi, jak já se nemohla dočkat, až mi dozrají první ryngle...musím říct, že to bylo výborné:yes::-p, netušila jsem taky, že jinak mdlé blumy můžou mít na pekáči tak báječnou chuť. Možná jsem to nakonec přehnala s tím pivem, první deci se mi někam vypařila, tak jsem podlívala, podlívala...no, příště míň:-D. Nevím, kam měl patřit ten rum, nikde mi nechyběl:-D. Zamrazím si pár blum přímo pro tuhle dobrotu, jen si příště upeču libovější kus masa.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Bibinko, tys mi udělala radost, já už nikdy nevím, co s rynglema, jestli se letos urodí - budu na to myslet a vyzkouším ;-) (a to i přesto, že bůček normálně nekupuju), mám v oblibě maso s ovocem :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pečený bůček pečený bůček recepty zavarovani ryngli zavařujeme ryngle bůček na blumách buchta s rynglemi pečený bůček trochu jinak buchta z rynglí recepty ryngle buchta s blumami ryngle ,blumy ryngle zavařování ryngle recepty ryngle ,blumy recepty peceny bucek s ryzi zavařovani bucku pečeny buček jinak nakladani bučku na pečeni marmeláda z blum marmeláda z rynglí

Zapomněl/a jsem heslo