Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový dortík

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 864 kJ /
2 119 kcal
Bílkoviny44,38 g
Tuky125,73 g
Vláknina2,70 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 402 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy201,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krok 2: Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny, než se s ním dá pracovat. Musí pořádně vychladnout. Když uvaříme puding, přendáme ho stěrkou do jiné nádoby, uhladíme a ze strany nádoby pomalu přilíváme studenou vodu, až je puding pod vodou. Nevytvoří se tak škraloup. Do stejné místnosti dáme i máslo a čekáme tak dvě hodiny, než vše vychladne a máslo změkne. A můžem se pustit do korpusu. Krok 3: Korpus na dvakrát prořízneme a pomažem ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe nakrájené jahody. Uděláme tak i při další vrstvě korpusu. Krok 4: Když krém vystydl, vodu slijeme a krém rozmixujeme ručním mixérem. Máslo se dá krásně rozetřít vidličkou, ještě přidám lžičku cukru moučka a do másla pomalu přidáváme rozmixovaný puding. Někdy to dělám i obráceně a nic se také nestane. Krok 5: Krémem si pomažeme vnější strany dortu a posypeme a pořádně přimáčkneme kokos. Krok 6: Do zdobícího sáčku si dáme zbytek krému a děláme na vrchní straně po obvodu bobečky. Jak kdo chce. Dáme do lednice vychladnout. Krok 7: Jahody si nakrájíme na kostičky a kolem bobečků je postupně skládáme, aby to zaplnilo celou plochu. Vůbec nevím, kolik jsem potřebovala jahod. Dáme opět vychladnout, aby krásně želé drželo. Krok 8: Uvaříme si dort-želé podle návodu a jahody tím lžící pomalu políváme. Tuhne to rychle. A opět do lednice. Krok 9: Přání bylo napsat číslici 4 a nějak ozdobit. Krok 10: Mám potahovou hmotu K2, kterou jsem si obarvila a kytky jsou ze silikonové formy ve tvaru kopretiny. Barvy jsou potravinářské - vše objednávané z netu.

Zveřejněno 10. 6. 2011

Poznámka autorky marunda

http://www.www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy...

Dort byl na přání ke čtvrtým narozeninám. Což je poznat. A holky, jak krásně voněl, hned bych se taky do něj pustila

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqnm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový dortík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqnm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:yes::yes::yes:no parádička :-K

:yes::-K:-* taky bych ochutnala..krásný

všem moc děkuji.
Bibi: taky jsem něj měla chuť.
Sodovka: to jo, náš Davídek marcipán nejí, vždy to oňoume a pak to vyhazuju, tento je moc dobrý, ale stačí mi třeba jen ta kytička, víc bych nesnědla. Tohle je taky jako kopretina.
Jani: moc díky

Petro, jsi fakt dobrá!!!!:yes::yes::yes::yes:

:yes:+4:yes:

Petruško, moc pěkný dortík a určitě chutný.:-p Ovocné dortíky miluji. :-) Pro děti upřednostňuji ovocné dorty před marcipánovými. Mám podobné vykrajovátko - kopretinu.:yes: Posílám +2. :-)) :yes:

ty kytičky jsou perfektní! :yes:

Marundo, moc pěkný dortík, já sladké nejím, ale věř, že bych si ten tvůj jahůdkový klidně dala;-) Dávám ti 1.bod:yes:

Tématické fráze:
jahodový dortík, dortik s jahodami, dorty s jahodami, jahodový korpus, ovocné dortíky se želé, dorty recepty, jak ozdobit dort jahodami, jahodový dort k narozeninam recepty, dortíky s jahodami, chutný dortík, ovocné dorty k narozeninam recepty, jak mám ozdobit dorty, jak mám ozdobit dorty, potahová hmota k2, dortík, dort krem jahody kokos, potahova plocha na dorty, dorty s jahodama, recepty dorty s jahodama, jahodové dorty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva, šlehačka, ztužovač, jahody, kokos, želé červené v prášku, hmota potahovací, potravinářské barvivo, mléko, cukr krystal, pudink, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu