Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

Vendy007 Kuchařka: Vendy007

Cukroví , Pečené, Plněné 112 názorů

Suroviny

Těsto:
2 celá vejce
250 g cukru moučka
300 g mletých ořechů
Krém:
250 g másla
200 g cukru moučka
2 celá vejce
kakao
vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 77 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem šleháme do pěny. Přidáme ořechy. Cukrářským sáčkem nastříkáme těsto ve tvaru rohlíčků na vymazaný plech. Pečeme v mírné troubě.

  2. Krém - vymícháme máslo a 100 g cukru moučka. Nad párou ušleháme vejce s 100 g cukru moučka a vanilkovým cukrem. Po asi 5 minutách šlehání přidáme kakao. Po vychladnutí spojíme hmotu s vymíchaným máslem. Krém můžeme ochutit rumem. Krém nastříkáme na rohlíčky a máčíme v čokoládě.

  3. Letos vyzkoušený jiný krém:
    1 šlehačku 30% svařit s čokoládou na vaření - nechat projít varem,dát do druhého dne odstát a potom zašlehat do 1 másla a asi 10 dkg cukru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 739 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

  • Soňa Soňa(neregistrovaná)

    Dobrý den, prosím vás jak dlouho a na kolik stupňů se pečou?

    Odpovědět

  • Vendy007 Vendy007(autorka receptu)

    Pavlina:Těsto se nad párou nešlehá,takže v robotu:-)

    Odpovědět

  • Kveta Kveta(neregistrovaná)

    pavlina: ja to chapu tak, ze testo je to prvni- tudiz jen klasicky vyslehas pridas orechy udelas rohlicky a das pect ni? :-)

    Odpovědět

  • pavlina pavlina(neregistrovaná)

    dobry den , asi jsem hloupa, ale testo se dela nad parou nebo jen smichám ingredience v robotu

    Odpovědět

  • casino casino

    Aja:
    No, že popraskají není na závadu:-) a že se "rozjedou" je normální. Mrkněte se sem https://www.toprecepty.cz/recept/40974-bilkove-roh...
    na 2. a 3. obrázek. Hodlal jsem fotečky (všechny!) těch škaredých rohlíčků vymazat, ale třeba teď poslouží dobré věci...

    Odpovědět

  • Aja Aja(neregistrovaná)

    Dobrý večer,prosím o radu. Vyskousela jsem tyto rohlicky,ale trochu se roztekly a popraskaly. Kde jsem udělala chybu. Jinak na chuť vynikající. Děkuji moc

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Omluva;-( bylo psáno pro ajreen: :-K

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    alena:
    Postup ad. 2:
    Vejce nad parou se šlehají do zhoustnutí a s vyšlehaným máslem se to dává dohromady až mají obě složky stejnou teplotu:-)
    Pokud je hotový VYCHLAZENÝ krém řídký, tak vyšlehejte kus másla a do něj zašlehejte ten nepodařený krém
    A pozor na množství a postupné zapracování rumu - může to udělat paseku...

    Odpovědět

  • ajreen ajreen

    Nedaří se mi udělat celistvý krém. Je z toho vždycky glajda,krém steče z rohlíčků ;-(
    Je máslo a vejce pokojové teploty nebo se s nimi pracuje hned po vytažení z lednice?

    Odpovědět

  • skarlettka skarlettka(neregistrovaná)

    1marus1: zřejmě rozdílná teplota materiálu, krém se srazil, pomůže nahřátí směsi a nové zašlehání.

    Odpovědět

  • skarlettka skarlettka(neregistrovaná)

    jen poznámka - pro lepší ušlehání se dává krystalový cukr, zvýší třecí plochu a dobře se rozpustí.

    Odpovědět

  • martinavas martinavas

    casino: děkuji

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    martinavas:
    No, záleží na velikosti, že :-8
    Po 40g asi 25 až 30 kousků :-)

    Odpovědět

  • martinavas martinavas

    Můžu se zeptat kolik je rohlicku z tohoto receptu? Děkuji

    Odpovědět

  • drakoska drakoska

    Proč škaredé??? Jsou nádherné:-K

    Odpovědět

1 2 3 5 6 8

Tématické fráze: vánoční cukroví pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky krem na parizske rohlicky krém do pařížských rohlíčků pařížské rohlíčky video pařížské rohlíčky recept pařížský krém do cukroví pařížský krém na rohlíčky pařížský krém na rohlíčky super pařížské rohlíčky pariske rohlicky pařížské rohlíčky bez šlehaní pařížské rohlíčky krém parisske rohlicky recept na pařížské rohlíčky krém na škaredé rohlíčky parizke rohlicky krém na rohlíčky škaredé rohlíky rohlíčky pařížské

Zapomněl/a jsem heslo