Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Zbývající bílky se mohou stát vyhledávaným zdrojem pro přípravu oblíbených sněhových dezertů. Doslova pak budou hvězdou mezi dezerty nedělního odpoledne! Příprava pusinek nebo kokosek je přitom snadnější, než by se zdálo.
Suroviny pro 1 dávka
2 plechy
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 660 kJ / 1 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,50 g |
Tuky | 85,14 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 176,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny nástroje a nádoby, které budeme používat dobře vymyjeme, odmastíme a osušíme.
Krok 2: Bílky použijeme pokojové teploty. Pokud jsou skladované v lednici, počkáme s přípravou minimálně 30 minut.
Krok 3: Bílky vložíme do čisté a odmaštěné mísy. Můžeme přidat pár kapek citronové šťávy a pár zrnek soli.
Krok 4: Ručním šlehačem šleháme zpočátku zvolna, přisypáváme cukr. Podle potřeby šleháme 15-20 minut, až je sníh opravdu velmi tuhý a lesklý. Dobře tuhý sníh nelze vyklopit z misky ani při otočení dnem vzhůru.
Krok 5: Pokud chceme připravit kokosky, v tomto kroku zlehka vmícháme stěrkou kokos. Troubu vyhřejeme na 100 °C.
Krok 6: Sáčkem s ozdobnou širší trubičkou nastříkáme na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečicím papírem pusinky o průměru 2-3 cm. Mezi pusinkami necháváme dostatek volného místa, neboť při přípravě trochu nabydou.
Krok 7: Plech vložíme do vyhřáté trouby. Sušíme 70 minut na 100 °C. Pokud použijeme horký vzduch, můžeme vložit i několik plechů najednou.
Krok 8: Správně usušené pusinky či kokosky lze lehce odloupnout z podkladu.
Krok 9: Hotové vychladlé pusinky skladujeme v suchu a chladu. Nejlépe v papírovém sáčku uzavřeném klipsem.
Zveřejněno 26. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRyR
Moje poznámka
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRyR
Nejnovější recepty
Staročeská pikantní drůbeží játra s fazolemi
Přidáno před 51 minutami
Jáhlová kaše s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Velikonoční piškotová vajíčka zdobená čokoládou a marcipánem
Přidáno před 18 hodinami
Karamelová lízátka pro koledníky
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vajíčka s marcipánem
Přidáno před 18 hodinami
Škvarková pomazánka s ředkvičkami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeská pikantní drůbeží játra s fazolemi
Neregistrovaný před 26 sekundami
Domácí krtkův dort
Neregistrovaný před 2 minutami
Katův šleh po mém
Neregistrovaný před 14 minutami
Zelné karbanátky s uzeným masem
Neregistrovaný před 22 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
Neregistrovaný před 30 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Eonymus před 37 minutami
Koláč kynutý litý s ovocem
Neregistrovaný před 38 minutami
Kuřecí nebo masové placičky
Neregistrovaný před 44 minutami
Cukrářské piškoty
Neregistrovaný před 45 minutami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Neregistrovaný před 46 minutami
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
sůl,
kokos,
šťáva citronová
Komentáře (12)