Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Nepečené dorty s ovocem nás lákají především v horkých letních dnech. Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem, plný šťavnatých a sladkých jahod, připravíme snadno. Na závěr ho polijeme ovocnou želatinou a necháme ztuhnout v lednici.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 713 kJ / 2 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,46 g |
Tuky | 106,45 g |
Vláknina | 9,32 g |
Cholesterol | 341 mg |
Sodík | 364 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 193,01 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yml
Moje poznámka
Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yml
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 14 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 52 minutami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 5 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 6 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 6 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 6 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 11 hodinami
Tématické fráze:
nepečený jahodový dort,
nepečený jahodový dort s tvarohem,
jahodový dort s tvarohem,
nepečený tvarohový jahodový dort,
jahodovy tvarohovy nepečeny dort,
nepečený tvarohový dort s pudinkem,
želé z pudinku,
nepečený dort s pudinkem a tvarohem,
tvarohový dort nepečený s pudinkem,
tvarohovo pudinkový dort,
nepečený dort s pudinkem,
nepečený jahodový dort s pudinkem,
nepečené dorty s tvarohem pudinkem,
nepečené dorty s tvarohem pudinkem,
nepečený dort s tvarohem a pudinkem,
nepečený jahodový dort s mascarpone,
jahodovy dort z tvarohem,
jahodový dort s pudinkem se želatinou,
tvarohový dort se želatinou,
nepečené dorty s pudinkem
Suroviny:
tvaroh polotučný,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový bez vaření,
šťáva citronová,
mléko,
smetana ke šlehání,
piškoty dětské,
jahody čerstvé,
jahody,
želé jahodové,
cukr,
topping,
šlehačka,
máta
Komentáře (86)
S vaší zkušeností to souvisí okrajově:
Želatiny (nebo Agaru) se ve výrobnách uvaří "kotel". Takovou želatinou se bez další úpravy "glazuje" (např. ovocné košíčky)
To, co zbude v kotli a ztuhne se může v budoucnu teplem "rozpustit" a znovu používat
Nebo se z kotle odebere jen určité množství, např. na zalití ovocných dortů: Tato tekutá želatina se ochutí např. cukrem, ovocnou šťávou, sirupem a velmi často kyselinou citronovou.
Traduje se, že OKYSELENÝ ztuhlý zbytek se už znovu nerozpouští, protože prý už by to znovu neželatinovalo.
No, nevím zda to tak funguje (nefunguje), protože některá dogmata se neověřují...
(zbytky jsme přidávali do "Svěženek"
Silvia: Mně to zase nevadí, ať se každý vyjadřuje jak uzná za vhodné a je zvyklý. Spíš než občasné zdrobněliny nemám ráda vulgární neboli tzv. jadrné vyjadřování, ale každého věc