Jahodové nic se špaldovým korpusem

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: dlouho.. :-)))) Dorty 87 názorů

Suroviny

Na těsto:
150 g špaldové mouky
100 g másla
50 g hnědého cukru
1 žloutek
Na krém:
500 g tvarohu ( nejlépe tučného )
300 ml jogurtu nebo zakysané smetany ( lze i zkombinovat obé )
4 vejce
100 g moučkového cukru
2 balíčky vanilkového pudingu ( nejlépe Dr. Oetker )
250 g čerstvých jahod
balíček čirého dortového želé Dr. Oetker
Recept si zatím oblíbilo 51 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, uvrhneme do útrob mikrotenu a dáme do lednice.

  2. Připravíme si krém:

    Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, tvarohu, jogurtu ( kysané smetany ) a cukru vymícháme hladký krém, do kterého postupně přídáváme pudinkové prášky. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej přimícháme do tvarohového krému.

  3. Z vychlazeného těsta vyválíme placku velikosti dortové formy. Její dno vysteleme papírem na pečení a její boky mázneme máslem.

  4. Těsto přemístíme do formy a prstíčkama uťapkáme po dně a trochu vyženeme :-)) okraje .. zkrátka uděláme jakoby rantl.

  5. Na korpus natřeme tvarohový krém, uhladíme a dáme péci do trouby vyhřáté na 160 st. Po 20min. zakryjeme dortík alobalem nebo pečicím papírem, teplotu snížíme na 150 st. a dopečeme. Trvá to 40-50 min. Uděláme špejlovou prubu, je-li dřívko suché, máme hotovo a zčásti vyhráno :-))).

  6. Dortík vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout.

  7. Poté pokryjeme jahůdkama, neujídáme :-(. Želé si připravíme dle návodu a jahody jím přelijeme. A zase čekáme, až nám želé ztuhne. Pak už můžeme mlsat.

    Forma, ve které jsem pekla měla průměr 26cm.

Poznámka

Zdroj: Blesk pro ženy - speciál Léto 2/11, značně upraveno.

Měla jsem jahod víc, tak jsem dala i dovnitř.

Je to v podstatě i pro ty, co se snaží shodit nějaké to zimní kilečko :-)). Nepřeslazené, těsto skoro nikde a ještě ze špaldovky, tvarohové nic a zdravé jahody... Vyzkoušejte, je to dobrota. Omlouvám se za fotky, želé nebylo ještě dostatečně ztuhlé, ale já zítra nebudu doma a obávám se, že v pondělí, až se domů vrátím, umyju tak akorát prázdnou dortovou formu .-)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 966 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové nic se špaldovým korpusem

  • Eja57 Eja57

    Moc pěkný recept, ale hlavně - krásný popis postupu:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-8

    Odpovědět

  • Stanicka90 Stanicka90

    Koláč byl super dobrý a pro mě super snadný, navíc i super rychlý, prakticky hned k jídlu. Mouku jsem měla celozrnnou a místo bílého koko cukr. Míchala jsem ricotu, tvaroh, zakysanku a tvaroh. Koláč byl za jeden den pryč. Určitě jsem nedělala naposledy. Děkuji za inspiraci.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nádhera v náhodných, která upoutala moji pozornost:yes:

    Odpovědět

  • AquaViva AquaViva

    Hledala jsem něco lehčího pro letní den a tohle přesně splnilo mé očekávání. Bylo to výtečné a rozhodně to bude patřit k mým oblíbeným receptům.
    Moc děkuji za recept. :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    LidaS: moc děkuju za odzkoušení a jsem ráda, že chutnalo;-):-):-K

    Odpovědět

  • LidaS LidaS(neregistrovaný)

    Fotky jsem ani nestihla udělat! Manžel na dorty moc není (kromě cheescaku), ale tenhle zmizel rychlostí blesku. Pomohla mu dcera a musím říci, že i já jsem si skutečně pochutnala.:-p

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    rebeka:Já ty fotky někam zašantročila a dnes našla! :-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna::-O:-O no co to je:-O:-?:-? taková krásná fotka a nic:-?:-O ani řádka:-O:-?:-D:-D:-D krásně se ti povedl, špalďák;-):-D:yes::yes:
    moc děkuju za obrázky:-):-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    ja0411: moc děkuju za vyzkoušení a jsem ráda, že rcp nezklamal:-):-K

    Odpovědět

  • ja0411 ja0411

    Tak vyzkoušeno a rozhodně nepeču naposledy.Dort je výborný :yes::-!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Irrena:rebeka: pudink bez vaření není v tomto případě vhodný, protože se hmota peče. Pudinkový prášek se dává proto, aby tvaroh pěkně ztuhl.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    zizala: žížu, i tobě moc děkuji:-K:-K

    Irrena: Irísku, tak to nevím:-// nezkoušela jsem, ale myslím, že Olé by se choval asi jinak, než ten "normální" já bych to asi neriskovala.. ale třeba poradí nějaká zkušenější cukrářka;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-O:-8 Jeje, taková nádhera mi málem utekla... moc dobře to vypadá :yes: O chuti nepochybuju, stačí si přečíst ingredience :-p Už aby byly jahody ze zahrádky :-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Rebi to tvoje "nic" bych si okamžitě dala:-p:-p:-p:yes::yes::yes:
    Rebi dá se použít puding Dr.Oetker bez vaření, nebo jen obyčejny a nevařit ho?????

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    senky: jééé, parádní fotečky:yes::yes: šenky moje milá, ty jsi mě tááák potěšila:-*:-*:-* jsem ráda, žes zkusila a chutnalo.. moc děkuju:-K:-K:-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: jahodove nic korpus ze špaldové mouky jahodový dort s korpusem čím nahradit polohrubou mouku piškotové těsto ze špaldové mouky jahodový dort ze špaldové mouky spaldovy dort dort ze špaldové mouky špaldová mouka jahody tvaroh recept nic špaldový korpus na dort špaldovy piskotovy korpus čím nahradit špaldovou mouku nic recepty za nic dorty s korpusem jahodový piškotový dort z celozrnné mouky recepty s korpusem dr oetker bezove rezy jahoda mouka špalda recept recept s korpusem

Zapomněl/a jsem heslo