Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem

Dorty mohou být různých tvarů a příchutí, ale zpravidla se každý drží osvědčené klasiky. Kulatý dort, který má ve svém základu piškot s trochou kakaa uvnitř skrývá pařížskou šlehačku. Dozdoben je čokoládovým krémem. Už chybí jen sfouknout svíčky!

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 45 min

165 min (120 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 621 kJ /
6 363 kcal
Bílkoviny103,26 g
Tuky443,68 g
Vláknina29,11 g
Cholesterol 2,46 g
Sodík 791 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy474,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus:
Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Do mísy vložíme žloutky, přidáme polovinu cukru a vyšleháme do tuhé pěny. Krok 2: Ve druhé míse vyšleháme bílky se zbylým cukrem v pevný sníh. Krok 3: Pak obě směsi spojíme a přidáme oba druhy mouky, kakao a olej. Vše opatrně zapracujeme. Krok 4: Troubu předehřejeme na 150 °C. Vymažeme a vysypeme formu na dort a těsto do formy nalijeme. Pečeme 30-45 minut. Necháme vychladnout. Krok 5: Pařížská šlehačka:
Smetanu vylijeme do kastrůlku a přidáme k ní i čokoládovou tyčinku. Zahříváme do rozpuštění. Chvilinku povaříme a odstavíme. Po vystydnutí uložíme do lednice a až druhý den, před zdobením, vyšleháme. Krok 6: Krém:
Tak 2-3 hodiny před zdobením dortu si připravíme krém. Část mléka zahřejeme s cukrem. Zbytek mléka zamícháme s vanilkovým pudinkem a do vroucího mléka vlijeme. Vaříme a mícháme do hustoty krému. Hotový pudinkový krém přendáme do jiné nádoby, uhladíme a ze strany nalíváme studenou vodu, tak aby byl krém ponořený. Zabráníme tak škraloupu. Necháme vystydnout v pokojové teplotě spolu s jednou kostkou másla. Připravíme si i nastrouhanou čokoládu. Krok 7: Druhý den prořízneme hotový korpus na dva díly a pomažeme ušlehanou pařížskou šlehačkou, kterou jsem připravili den předem a chladili v lednici. Přiložíme pláty na sebe a připravíme si krém. Krok 8: Vodu z nádoby vylijeme, do krému přidáme lžičku cukru a šleháme do kaše. Pak postupně, za stálého šlehání, přidáme změklé máslo. Když je krém krásně mazlavý, dáme do krému 2 lžíce kakaa na vaření a půl tabulky nastrouhané čokolády. Vše vyšleháme. Krok 9: Krémem pomažeme boky a vršek dortu. Pokud nechcete mít strany dortu hladké, můžete dát krému víc a pak je jakoby škrábat vidličkou, z jedné a druhé strany, na strukturu. Krok 10: Cukrářským sáčkem zdobíme vršek a spodek dortu - bobečkami. Pak je celé dozdobení dortu na naší fantazii.

TIP: 6 způsobů, jak zdobit moučníky krémem

Zveřejněno 4. 11. 2011

Poznámka autorky marunda

Těsto na dort z časopisu SVĚT ŽENY - Pečeme na Vánoce.

Korpus se šlehačkou si připravíme o den dříve.

http://www.www.toprecepty.cz/recept/15468-pravy-pa...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRgM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRgM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Venturová Pavla:určitě by to šlo. Není problém. I se šlehačkou to je vynikající

Venturová Pavla 9. 12. 2014 17:43
Dobrý den, mohu se zeptat- šel by dortík udělat bez krému- jen promazat šlehačkou+ šlehačku okolo. Po obvodu chci dát trubičky.
Díky moc za radu.

Eva:tak supr, to mám radost, taky ho milujem:yes:

tak tento recept vyzkoušen a musím smeknout, je prostě výtečný. Místo hrubé mouky jsem dala polohrubou, místo kaštanů obyč čoko na vaření a hustou polevu jsem vyrobila odhadem (odlila z kelímku šlehačky, přisypala strouhanou čokoládu - ve výsledku bych řekla, že jde jen o nevyšlehanou pařížskou šlehačku)...
Všichni se nemohli nabažit, přidávali si a chválili.
Prostě super, co víc dodat. :-8
Proto i nezkušeným pekařkám jako já vzkazuji, nebojte se improvizace, tenhle recept je tak dobrý, že se na tom nedá nic zkazit. :-)
PS: nestihl se ani vyfotit (a to jsem z husté čoko polevy nakreslila i obrázek)

lecinka::-8jé moc děkuji. Já už po letech dělám zase jiný a taky luxus. Paříž je vynikající, u tý kupovaný je to stejný, jen je dražší, ale chuť je stejná. Klidně bych ji dokázala sníst samotnou. Moc díky za komentář. A dobrou chuť i stále:-)

Jeden z nejluxusnějších dortů co jsem kdy jedla :yes::yes::yes:
manžel našel tento recept a udělal ho pro mne k narozeninám v prosinci a od té doby jsme ho měli už 4x ... ;-);-);-)
u nás se moc pečené dorty nedělají ,ale toto je teda opravdu super..vše dohromady tvoří úžasný dort -krém jsem snad lepší nejedla a ta pařížšká šlehačka o tom ani nemluvím ( jen tu teda neděláme,ale koupíme a jen ušleháme )
ale jinak naprosto dokonalý recept , horní zdobení střídáme ,dle toho pro koho je ,ale zatím se každý olizoval až za ušima ...kdybych mohla dávám 10 bodu a dneska jsem si dala tu práci to tu najít ,jelikž manžel vytiskl jen postup
všem doporučuji vyzkoušet a děkuji za inspiraci:yes::yes::yes:

Tereza:určitě povede, těsto je nadýchaný a moc dobrý. Tak pak dej vědět, jak dopadl.:-)

Super recept, chystám se ho upect taťkovi k narozkám, tak snad se mi povede stejně jako na fotkách (nebo aspoň podobně :-)) )

tak to jsem ráda:-)

Petro, z tvého receptu jsem použila korpus a krém. Krém je chuťově výborný a korpus byl krásně nadýchaný a vláčný. Děkuji. :-K +13 :yes:

:yes:+12:yes:;-)

jé ahoj Pájo, tak to mám radost. :-)Alešovi taky moc chutnal.Dnes se chystám na ten stejný, ale s nutelovým krémem. Tak jsem zvědavá na tu chuť.:-p

Pavla Bartoňová 15. 11. 2011 23:09
Ahoj Péťo, vzala jsem si od tebe recept na tento výborný dortík a ukuchtila ho přítelovi k narozkám.Olizoval se až za ušima!Díky moc!ps:máš super stránky jsou mou inspirací!!!:-K

mňam, hned bych si dala ke kafíčku:-p:-p +:yes::yes::yes:

;-)moc hezký dortík:-Kobdivuju tě a tiše závidím jsi moc šikovná;-)+1:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pařížský dort s pařížskou šlehačkou, dort s pařížskou šlehačkou, pařížský dort s pařížskou šlehačkou recept, pařížská šlehačka do dortu, čokoládový krém do dortu, šlehačkový krém do dortu, čokoládový dort s čokoládovým krémem, šlehačkový krém na dort, pařížský dort se šlehačkou recept, pařížský dort se šlehačkou, čokoládový dort se šlehačkou, čokoládový dort se šlehačkou, dort se šlehačkovým krémem, recepty pařížský dort se šlehačkou, čokoládový krém na dort, dorty k narozeninám šlehačkové, dorty s parizskou slehackou, recept na šlehačkový krém do dortu, čokoládový pařížský dort, čokoládový šlehačkový krém

Suroviny:
cukr krupice, mouka hladká, mouka hrubá, vejce, olej, kakao, smetana ke šlehání, tyčinka ledové kaštany, mléko, cukr krystal, pudink vanilkový, máslo, kakao, čokoláda na vaření, poleva

Přidat fotografie receptu