Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Klasický rýžový nákyp znají skoro všichni, ale slyšeli jste už o variantě z ovesných vloček? Takzvaný vločkovec, třeba s jablky, rozinkami a skořicí, je dokonalý podzimní dezert nebo sladká snídaně. Je nejen lahodný, ale také výživný.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 844 kJ / 2 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,44 g |
Tuky | 70,39 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 290,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přidáme sůl, ovesné vločky a za častého míchání povaříme na mírném ohni asi 5 minut, až se mléko vsákne a vločky změknou.
Krok 2: Takto připravené vločky přemístíme do mísy a necháme trošku prochladnout.
Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Krok 4: Žloutky ušleháme s větší části cukru, vanilkovým cukrem a kůrou, smícháme s uvařenými vločkami. Bílky ušleháme do pevného sněhu a opatrně vmícháme do vločkové směsi.
Krok 5: Pekáček nebo zapékací misky vymažeme kouskem tuku, zbytek necháme na pokladení povrchu. Troubu předehřejeme na 170-180 °C.
Krok 6: Na dno rozprostřeme polovinu vločkové směsi, na ni rozložíme jablka, která pocukrujeme podle chuti, poprášíme skořicí, přidáme rozinky a vše zakryjeme zbytkem vločkové směsi.
Krok 7: Povrch poklademe zbytkem tuku, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 - 40 minut.
Zveřejněno 20. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M56Q
Moje poznámka
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M56Q
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 1 minutou
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 30 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 45 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
vločkový nákyp,
nákyp z ovesných vloček,
vločkovec,
ovesné vločky s jablky,
ovesny nakyp,
vločkový závin,
vločkový koláč s jablky,
jablecny vlockovec,
jablkový závin z ovesných vloček,
ovesny nakyp s jablky,
vločkový nákyp s tvarohem,
nákyp z ovesných vloček s jablky,
vločkový nákyp recept,
vločkový nákyp s ovocem,
zapečené vločky s jablky,
recepty vločkovec,
ovesne vlocky nakyp,
zapečené ovesné vločky s jablky,
nákyp z jablek,
tvarohovo ovesný nákyp
Suroviny:
vločky ovesné,
mléko,
sůl,
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
jablko,
rozinky,
skořice mletá,
máslo
Komentáře (33)