Karbanátky z ovesných vloček

tejaja Kuchařka:

Ostatní 13 názorů

512

Suroviny

250 g ovesných vloček
500 ml vody
1 vejce
1 cibule
100 g slaniny
sůl
černý pepř
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vločky uvaríme s vodou na hustú kašu a necháme vychladnúť.

  2. Slaninu rozrežeme na malé kocôčky a rozpražíme, pridáme narezanú cibuľu a opražíme. Vlejeme do vločkovej kaše, pridáme vajce a dobre premiešame. Osolíme, okorenímea v prípade potreby zahustíme strúhankou alebo krupičkou.

  3. Necháme nabobtnať asi 15 min, potom formujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame na horúcom oleji.

  4. Podávame ako klasické fašírky, so zemiakovou kašou, šalátom, uhorkami a pod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karbanátky z ovesných vloček

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jemmy: Ďakujem, som rada, že chutilo. My tieto vločkové fašírky milujeme. :-K

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Dnes jsme meli k obedu s bramborovou kasi a celerovym salatem,moc jsme si pochutnali,opravdu vyborne jidelko:-K:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Bertas: Ďakujem:-K Som rada, že chutilo.;-)

    Odpovědět

  • Bertas Bertas

    No musím říct, že ikdyž jsem masovej, tohle mě dost překvapilo. Výborný karboše! :yes: :yes:

    Odpovědět

  • Kudrnka Kudrnka(neregistrovaná)

    :-)Top recepty

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Čapla som to medzi "Ostatní", vyhovuje ? ;-)

    Odpovědět

  • Mareritt Mareritt

    slanina není maso? :-O

    Odpovědět

  • cicak cicak

    super recept, moc nam chutnalo, manzel si k tomu dal pro oziveni helmansku s krenem a rajcaty

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Terezko, i já blbnu a stárnu, vždyť je to v receptě napsané ten poměr, jsem fakt asi mdlého rozumu:-( Promiň!!!!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Janka, podľa toho, akí ste jedáci, ale keďže k tomu dáš zemiakovú kašu, tak snáď po 2 fašírky by stačilo. To množstvo, ktoré je uvedené by malo stačiť. Ja to robím tak, že lejem vodu od oka a vločky vsypávam tiež tak. Ono keď varíš tie vločky, oni hustnú veľmi rýchlo, takže vidíš, či netreba ešte vločky dosypať. Kaša musí byť skutočne hustá. Treba miešať, aby to neprihorelo. K mletému mäsu môžeš kľudne pridať, miekto zykne miešať v pomere 1:1. Ale poviem vám dievčatá, že chuť je veľmi podobná mäsu.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já jsem ještě nikdy mimo v polévce nevařila vločky, tak prosím o radu. Terezko, kolik vody a kolik vloček-řekněme pro 3- 4 lidi na oběd? Já bych to moc ráda zkusila, taky by nebylo od věci přidat možná k mletému masu, nebo ne?:-/

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Fašírky - to zní hezky.:-) A recept mi opět vhání sliny do pusy, i když právě dojedla. :-p Určitě je zkusím. Nevím, co na to řekne zbytek rodiny - jak není maso ... ;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Už jsem dala 1, ale komentář mě utekl, zítra budeme mít k obědu, jednoduché a dobré :yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: ovesne vločky recepty ovesne vločky recept karbanátky ovesné karbenátky pražené ovesné vločky recepty karbanátky recepty ovesne vlocky ovesné vločky karbenátky maso a vločky ovesné vločky karbenátky vločkove karbenatky vločkové karbanátky ovesné vločky recept prazene ovesne vlocky vločky recepty vločky recept recepty na ovesné vločky žitné vločky recept karbanátek z vloček pohankové vločky karbanátky karbenátky ovesné

Zapomněl/a jsem heslo