Krůtí bylinkové závitky v papiňáku
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 3 436 kJ / 821 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,55 g |
Tuky | 43,32 g |
Vláknina | 7,42 g |
Cholesterol | 189 mg |
Sodík | 671 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 14,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hotová šťáva má velice příjemnou pikantní chuť a krůtí maso je díky máslu nevysušené a křehoučké. Zahušťovat moukou není třeba, rozmixováním se šťáva hezky zahustí sama. Pokud nemáme papiňák, můžeme připravit i v obyčejném kastrolu. Postup přípravy je stejný, jen po zatažení závitků podlijeme horkou vodou tak, aby maso bylo do necelé poloviny ponořené a během dušení, které se protáhne cca o 20 minut, horkou tekutinu po troškách doplňujeme.
Příprava je velice snadná a snad moje dnešní improvizace příjde někomu vhod.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2012 07:12
Aničko, krásné jídlo i fotky.. Papiňák jsem přestala používat, ale " normálně " to jde taky, že jo
21. 3. 2012 00:59
to je odfotene dakde v drahej restauracii
super bod odo mna vyborne jedlo, krasna prezentacia
super bod odo mna vyborne jedlo, krasna prezentacia
20. 3. 2012 23:39
Přilákaly mě krásné obrázky... Prostě - kdo umí, ten umí. Aníí, někdy uvařím...alespoň doufám, že většinu těch zdejších výzev v jednom životě stihnu...
20. 3. 2012 22:09
Vypadá to moc chutně a hlavně ne-tučně. Musíme s bundami i nějaké to kilečko shodit. Sice je tam anglická, ale ne moc.
20. 3. 2012 21:18
Anna Kocikova:
.... já tušil, že šlo o foto ozdobu
.... já tušil, že šlo o foto ozdobu
20. 3. 2012 21:13
Krása
20. 3. 2012 20:55
Colombo65:Salátek byl pravda blíže k masu s tou šťávou trošku"povadlejší"ale zbytek byl křupavýJá jsem ho přidala na talíř jen jako barevnou kulisu,jinak byl v misce s octovou sladkokyselou zálivkou a osmaženou slaninkouDnes byly opravdu pouze dvě porcena přidání nezbylo
Díky všem,potěšili jste mě
Díky všem,potěšili jste mě
20. 3. 2012 20:37
20. 3. 2012 20:30
Aničko je to parádní foto a určitě výborné jídlo.Bod ti patří právem.
20. 3. 2012 20:12
Velmi pěkné, jen ten salát s tou teplou šťávou bych já nedal. Mám rád tu přirozenou křupavost listového/ledového salátu. Jinak bych si dal a klidně dvakrát.
20. 3. 2012 20:05
Připisuji 12. bodík , Anička nám opět dělá chutě. A nepříjemné to rozhodně není.
20. 3. 2012 19:33
Ty brďo!!
20. 3. 2012 19:32
Krásné a šťavnaté fotky a u tebe, Ani, jsem přesvědčená, že to nebude jen fotkama. Bude to mňamka! +
20. 3. 2012 19:07
Jejda vy jste rychlíciTerve teď jsem docpala poslední foto s popisky a už tolik hřejivých komentíků
Haničkojen ty červené líčka přimalovat
Špagetko Ty víš,že já bez papiňáku ani ránuAle jo,někdy vařím i v obyč,ale papiňáček je moje srdeční záležitost
Peťko opravdu to není kumšt tohle vařeníZa těch víc jak 30let je to brnkačkaale na stravu holky klidně dojeďte
Drůbeží jsem z počátku také vařila obyčejně,ale když jsem jednou vyzkoušela a zjistila,že je chuť stejná,tak už i tu drůbež tlakáčuji
Moc Vám děkuji za milé komentáře
Haničkojen ty červené líčka přimalovat
Špagetko Ty víš,že já bez papiňáku ani ránuAle jo,někdy vařím i v obyč,ale papiňáček je moje srdeční záležitost
Peťko opravdu to není kumšt tohle vařeníZa těch víc jak 30let je to brnkačkaale na stravu holky klidně dojeďte
Drůbeží jsem z počátku také vařila obyčejně,ale když jsem jednou vyzkoušela a zjistila,že je chuť stejná,tak už i tu drůbež tlakáčuji
Moc Vám děkuji za milé komentáře
20. 3. 2012 19:02
Jak vidím zmínku o papiňáku, tak vím naprosto přesně, čí to bude recept. Velmi pěkné to máš Aničko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 5 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 11 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 1 hodinou
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 1 hodinou
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 1 hodinou
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 3 hodinami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 4 hodinami
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
káťa uvařila před 4 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Krize uvařila před 5 hodinami
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: krůtí maso v papiňáku krůtí prsa v papináku krutí zavitky zavařování krůtího masa krůtí plátky v papinaku bylinky na krůtí maso chvilka pro tebe recepty na krůtí maso zavařování hotových jídel v papińáku krůtí závitky s bylinkami zavařujeme krůtí maso kruti stehenni zavitek krutí plátky s bylinkami jidla z papinaku hovězí krk závitky jak dlouho se vaří krůtí maso kruti stehenni maso v tlakovem hrnci stehenní kruti řízky s bylinkami krůtí maso v tlakovém hrnci krůtí guláš v papinaku krůtí závitky nejlepší recept
Suroviny: stehno krůtí, slanina anglická, slanina anglická vcelku, cibule, zázvor čerstvý, bujón slepičí, sůl, pepř mletý, petrželka zelená, máslo, petrželka, rozmarýn
Krůtí bylinkové závitky v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZpK6
38 názorů