

Krůtí prsa v olivách
Suroviny 4 porce
- 500 g krůtích prsou
- 100 g zelených oliv
- 100 g černých oliv
- 100 g plátkové anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 kostka cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- gyros koření - nebo jakákoli oblíbená kořenící směs
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořenící směsí, kterou do masa vtlačíme pomocí prstů.
Slaninu nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Vložíme plátky masa, opečeme z obou stran dohněda a poté podlijeme malým množstvím vody. Přidáme polovinu množství zelených a polovinu množství černých oliv, překrojených na polovinu, nastrouhaný česnek, kostku cukru a při stálé kontrole a za mírného podlévání dusíme doměkka.
Když je maso téměř měkké, zalijeme záklechtkou, vyrobenou rozšleháním dvou lžic hladké mouky ve studené vodě. Povaříme ještě nejméně půl hodiny a na závěr přidáme zbylé olivy.
Podáváme s rýží, těstovinami, kuskusem či bulgurem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí prsa v olivách
-
Výborné
,dnes jsem uvařila s rýží
a přidávám foto
-
Dnes jsem vařila a bylo to strašně dobré
nejvíce mi vyhovuje, že tam není téměř žádný tuk ... s těstovinami naprosto perfektní lehké jídlo!
-
Krůtí maso také dělávám podobným způsobem, vypadá dobře a olivy mám také ráda
Bodík