Krůtí křídla s bylinkami, pečená na másle

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 100-110minut/podle velikosti křídel 4 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

krůtí křídla
špek
čerstvé lístky libečku
petrželka
máslo
sůl
kuřecí vývar
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z křídel odsekneme špičky a křídla v polovině rozsekneme. Každou část křídla hustě prošpikujeme špalíčky špeku a zlehka osolíme.

  2. Dno pekáče poklademe plátky másla a na hrubší kousky nakrájenými lístky libečku a petrželky.

  3. Poklademe prošpikovanými křídly a podlijeme vývarem, aby dosahoval do poloviny křídel.

  4. Na každý kousek masa dáme po tenkém plátku másla a přiklopené víkem vložíme do předehřáté trouby(mám plynovou).

  5. Pečeme na poloviční výkon cca 70 minut. Během pečení občas přelijeme šťávou a malinko podléváme vývarem.

  6. Poté víko odstraníme a dopékáme za přelévání výpečkem do zlatavé barvy a doměkka, podle velikosti křídel přibližně 20-30 minut. Podáváme se šťouchanými bramborami, přelité hustějším máslovým výpečkem a posypané bylinkami.

Poznámka

Krůtí špičky z křídel a kousky přebytečné kůže dáme do mrazáku na pozdější využití na vývar.

Přesné množství surovin úmyslně neuvádím. Já jsem pekla 3 velká křídla, špeku bylo něco kolem 180 g a másla jsem použila cca 130 g, takže nic pro dietáře.

Do podobných přidávám 2 “máslové“ recepty z drůbežího masa, které jsem tady našla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 91 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí křídla s bylinkami, pečená na másle

Tématické fráze: krutí křidla pečena krůtí křídla pečená krůtí křídla kuřecí špalíčky na masle pečeny kruti křidla z bučkem kureci kridla v parnim hrnci krútí křídla pečená s knedlíkem a zelím pečené kuře na másle pečení na másle kruti kridla na speku kruti kridla pecena na speku kruti kridla s bilinkami pecene kruti kridlo naložení křídel pečené krútí špalíky krutí špalíčky pečené kuřecí křídla na masle krůtí křídlo bez špičky krůtí křídla na tymiánu priprava krutich kridel

Zapomněl/a jsem heslo