Bublanina pro začátečníky
Snadná bublanina je jedním z nejčastěji pečených moučníků v našich domácnostech. Nadýchané těsto z vyšlehaného sněhu doplní libovolné ovoce, třeba to, které zrovna posbíráme na zahrádce. Po upečení stačí pocukrovat, stejně zmizí v cukuletu.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 35x25 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 7 339 kJ / 1 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,42 g |
Tuky | 33,05 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 307,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bublanina je pro okamžitou konzumaci! Proto je recept jenom na 4 vejce. Pro bublaninu jahodovou do sněhu zašlehat 1 vanilkový cukr, v žádném případě citronovou kůru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 6. 2012 18:35
rebeka:Rebi tak já ji sem picnu.Taková zde není jedna je trošičku podobná a tu tam přiložím ! Kdy se má péct, když ne teď !
8. 6. 2012 18:24
Veronika.Hrozna: tak příště, ju
8. 6. 2012 18:20
rebeka: No vidíš,do kufru by se jedno těsto vešlo!
8. 6. 2012 18:20
Veronika.Hrozna: jenom ho sem dej je jasné, že to byla dobrota ohromná
8. 6. 2012 18:18
rebeka:Pro zručné hospodyňky mám jiný bublaninový recept ! Ale ,dnes ho sem nedám ! Dneska jsem ho pekla ve dvě odpoledne a už nemám co fotit ,byl tady syn s manželkou a přinesli si krabici a zbytek jsem dorazila já! Takže jestli chcete odfotím prázdnej plech,jo pardon zbyl na něm ještě papít na pečení.To je všechno co mám k focení.
8. 6. 2012 18:15
Veronika.Hrozna: a žes neřekla v úterý v noci jsem byla v Blavě na letišti
8. 6. 2012 18:13
rebeka: No, to my tady v Bratislavě "nemamo" ! Jenom takové "hnusy" sériové výroby nám tady nabízejí.
8. 6. 2012 18:01
Veronika.Hrozna: Veru, já kupuju jakoby domácí, tady od nás z takové malé výrobny... chlazené a to je fakt jako domácí nebo si udělej, na mě je to moc pracné
8. 6. 2012 17:59
Veronika.Hrozna: proč jenom pro začátečníky
já si ji chci taky udělat můžu
já si ji chci taky udělat můžu
8. 6. 2012 16:10
Krásně napsaný receptík,takovou bublaninu mám nejraději
8. 6. 2012 16:02
rebeko: Já už se chystám na ty tvoje Jablonecké řezy,pořád po nich pokukuju. Jediný problém je ,že já nemám ráda to kupované lístkové těstíčko nějak mi nevoní/asi do toho dávají nějaký levný tuk/. Ale chystám se do Maďarska tam mají výborné lístkové těsto voňavé a dobroučké ,takže upeču a pošlu fotečku!
8. 6. 2012 15:55
Nám také chutná taková ta dobrá příchuť co je tésně u pecky a ty třešničky nejsou tak usušené nýbrž hezky šťavnaté .Takže my bublaninku jenom s peckami!Tato je ovšem jenom pro úplné začátečníky, ale slupne se.
8. 6. 2012 15:48
sympatičný receptík s třešínkama.. hmmm dala bych si.. na trhu zbyly po třešních jen stopky tak příště
jo, já taky dávám nevypeckované třešně, víc mě to tak chutná a proto dávám 1.bodík
jo, já taky dávám nevypeckované třešně, víc mě to tak chutná a proto dávám 1.bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 3 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 3 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 5 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 3 minutami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 46 minutami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 58 minutami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 3 hodinami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 4 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 4 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 4 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
20 receptů s oblíbeným bůčkem: Jeho univerzálnost vás jistě překvapí
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Další recepty
Tématické fráze: pečení pro začátečníky domaci bublanina pišková bublanina jak dlouho se peče bublanina bublanina s rumem bublanina z hrubé mouky bublanina doba pečení bublaninova buchta bublaninova babovka bublaninovy kolac bublanina s hrubou moukou bublanina z domaci pekarny pečení s hrubou moukou bublanina z bílků teplota peceni bublaniny bublanina recept bublanina s třešněmi recept bublanina se třešněmi maminčiny recepty recept na domácí bublaninu bublanina teplota
Suroviny: třešně, vejce, voda, sůl, cukr moučkový, mouka polohrubá, kůra citronová, cukr vanilkový, ovoce, mouka hrubá
Bublanina pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yr0O
28 názorů