Dlouho pečená plec na tymiánu

Tanicka Kuchařka: Tanicka

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

Suroviny pro 4 osoby:
800 g vepřové plece vcelku
600 g cukety
2 velké cibule
4 stroužky česneku
velká hrst čerstvého tymiánu
kmín
sůl
pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si maso naložíme: potřeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem, kmínem a sušeným tymiánem a celé obalíme v česneku.

  2. Druhý den si předehřejeme troubu na 150 stupňů, maso pokryjeme kolečky cibule a asi čtvrtinou připravené cukety – během pečení se zcela rozvaří a vytvoří nám výbornou hustou omáčku.

  3. Zbytek cuket si nakrájíme a prosolíme – později je použijeme jako přílohu k masu.

  4. Plec vložíme do vyhřáté trouby a necháme tři hodiny péct. Po 3 hodinách přisypeme k masu nakrájenou cuketu a pečeme ještě půl hodiny. Poté vypneme, ale jídlo necháme ještě uvnitř dojít – klidně další dvě hodinky, aby se masíčko rozpadalo :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dlouho pečená plec na tymiánu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová plec na tymiánu dlouho pečené maso jak dlouho se peče vepřové maso jak dlouho se pece veprova plec naložená vepřová plec pečené plecko pomalu pečená vepřová plec dlouze pecene maso vepřová plec pomalu pečená pomalu pečené vepřové plecko jak dlouho peceme veprove maso plec na tymianu jak dlouho se peče plecko veprova plec jak dlouho pect pomalu pečená plec dlouho pečené vepřové maso pomalu pečená hovězí plec jak dlouho peceme veprovou plec pečená plec vcelku pečené plecko vcelku