jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku"

Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z
Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce
nahoru
Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso
Doba přípravy Doba přípravy: příprava 15 minut,doba vaření cca 30 minut
Počet porcí Počet porcí: 4

Suroviny:

4 větší silnější plátky z kýty/plecka
trochu soli a mletého pepře
4 pl strouhanky
3 pl oleje
200 g gazdovské nebo jiné prorostlejší slaniny
1 větší cibule
3 větší stroužky česneku
5 velkých žampionů
1 kostka zeleninového bojónu
400 ml horké vody

Postup přípravy receptu

Slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a žampiony na plátky cca 1cm silné.
Do rozehřátého papiňáku(tlakového hrnce) dáme na 3minutky osmahnout kostičky slaniny, přidáme cibuli a česnek a 5minut restujeme, než cibule“zavadne“. Poté přidáme plátky žampionů, promícháme a ještě 5minut restujeme.
Mezitím si naklepeme plátky masa, po okrajích nařízneme a po obou stranách mírně osolíme a poprášíme pepřem. Každý plátek posypeme strouhankou a paličkou na maso strouhanku do masa naklepeme. Raději sypeme a klepeme každý plátek masa zvlášť,chráníme druhou rukou, strouhanka má tendenci z masa“vysakovat“.
V pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme z obou stran. Poté ho narovnáme do papiňáku na orestovanou slaninovo-žampionovou směsku. Na pánev do výpeku z masa nalijeme horkou vodu, rozdrobíme zeleninovou kostku, necháme chvilku provařit a nalijeme na maso v hrnci.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí, uvedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a vaříme 25minut(záleží z jaké části vepříka maso je, po kontrole měkkosti můžeme ještě 5minut pod tlakem dovařit).
Hrnec ochladíme, maso i s částí slaninky a žampionů odložíme bokem a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud se nám bude zdát takto zhotovena omáčka hustější, můžeme si ji dle své potřeby trošku naředit. Vložíme nazpět odebrané suroviny, prohřejeme a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí rýže, může být i knedlík, nebo těstoviny.

Poznámka

V neděli jsem slíbila Rebece nějakou dobrotu z papiňáku a aby si nemyslela,že si dělám z pusy pr..l:-)tak Rebi,tady máš docela obyčejnou baštu,která když se v závěru doupravuje tímto způsobem,tak šťávička získá konzistenci omáčky a moc dobře chutná.Já jsem připravovala z vepřové kýty,ale lze použít i jiný druh masa.
Přeji dobrou chuť!

Autor Autor: (Drahuš)
Datum vložení Datum vložení:
17 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku""

vloženo: 27.06.2012 15:24:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michaela Medkova:Potěšení je na mé straněsmajlikJsem moc ráda,že sis vybrala toto jídlo a hlavně,že chutnalosmajliksmajliksmajlikDěkujismajlik
Všem ostatním také díkysmajlik

vloženo: 27.06.2012 13:03:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem tuto mňamku připravila k obědu. Je to vynikající, všem chutnalo a dávám mezi oblíbenésmajlik.Dávám bodíčka a děkuji za recept.smajlik

vloženo: 26.06.2012 18:50:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik, krása

autor: suslajda
vloženo: 26.06.2012 18:13:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pěkné masíčkosmajliksmajlik+13

vloženo: 26.06.2012 16:50:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivusa:Děkuji Tismajliksmajlik

autor: Ivusa
vloženo: 26.06.2012 12:10:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikVypadá to nádherně.Vařím něco podobného,jen nedávám strouhanku, ale masíčko obaluji v mouce.Zkusím i tu strouhanku.smajliksmajlikposílám bodík.smajliksmajlik

vloženo: 25.06.2012 23:01:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:smajliksakriš to Ti dávají teda pěkně"vyžrat"tu zaslouženou dovolenou a volný víkend na srazíksmajliksmajlikNo holt to budeš muset vydržet a až budeš mít volníčko,přijedu uvařitsmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 25.06.2012 22:57:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova:smajlik jak jsem mrkla na rozpis.. asi nikdysmajlik
ale jsi hodná, díkysmajlik

vloženo: 25.06.2012 22:44:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:a kdy máš volnosmajliksmajlik
Díksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 25.06.2012 22:01:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik to tééda.. já děkuji, bodíkuji, obdivuji.. ale nemám... já myslela, že dondeš uvařit k nám.. papena zapůjčímsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 25.06.2012 21:00:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 25.06.2012 20:41:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc díkysmajliksmajliksmajlik

autor: Ivana Ch
vloženo: 25.06.2012 20:02:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 25.06.2012 20:00:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anička, kde sú šampiňóny, to mám rada smajliksmajliksmajlik Vyzerá to výborne smajlik

vloženo: 25.06.2012 20:00:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: nofrona
vloženo: 25.06.2012 19:56:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

vloženo: 25.06.2012 19:30:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To by mně chutnalo ! Bodík letí. smajlik smajlik

autor: maja f
vloženo: 25.06.2012 19:30:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

zampionova okmacka na veprevo omacka z papinaku omacka pod veprove masi jaké maso na veprové plátky veprove maso s orestovanymi zampiony omáčka z vepřové kýty vepřový plátek v žampionové omáčce panenka v žampionové omáčce jaké vepřové na omáčku plátky na žampionech v papiňáku vepřový plátek na gazdovský vepřové plátky v omáčce omáčka ze žampionu vepřove platky v papynaku vepřové s žampionama v omáčce prilohy k zampionove omacce kuřecí plátky na žampionové omáčce zampionova omacka na bylinkach omáčka v papiňáku veprovy na žampionech omacka zampionové plátky vepřový plátek v papiňáku vepřový plátek s zampiony vepřové plátky v papiňáku panenka na žampionove omacce příloha k žampionové omáčce vepřové v žampionové omáčce veprova panenka žampionova omačka vepřové a žampionová omáčka brambory v papynaku papinňák-omáčka žampiony vepřové omáčka jaké maso k žampionové omáčce veprove maso na zampionech v papinaku co uvařit k obědu platky z veprovy vepřové plátky se žampionama omáčka jake maso na zampionech




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty