Vepřový plátek na žampionech

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 1 hod. 6 porcí Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

6 plátků vepřové plece nebo krkovice
2 cibule
1 lžíce mletého kmínu
1 hořčice
1 sterilované žampiony
masox
hladká mouka
voda
sůl
pepř
3 lžíce sádla
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci na sádle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku.

  2. Maso osolíme, opepříme, proklepeme, pomažeme hořčicí a obalíme v hladké mouce.

  3. Osmahneme plátky jeden po druhém na oleji v základu s cibulkou, přidáme masox a podlijeme vodou.

  4. Dusíme deset minut v tlakovém hrnci.

  5. Maso vyndáme, do misky dáme cca 3 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky s cca 1/2 dcl vody a 1 pol. vrchovatou lžíci hořčice. Pořádně rozmixujeme.

  6. Omáčku přivedeme k varu, zahustíme a pořád mícháme, po částech přiléváme vodu cca 2 litry tak, aby byla omáčka akorát hustá.

  7. Přidáme žampiony, provaříme deset minut aspoň.

  8. Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Podáváme s rýží nebo peč. brambůrkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 322 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový plátek na žampionech

  • Václav Václav(neregistrovaný)

    Masox nepoužíváme už 5let,vývar(masox má ingredience podporující rakovinu)
    jinak velice dobré i za tři bodíky.

    Odpovědět

  • Helena TVRDÁ Helena TVRDÁ(neregistrovaný)

    TA FOTKA JE SICE DOST ZAVÁDĚJÍCÍ,ALE TAKÉ TO DĚLÁM JAKO
    ROŠTĚNKU A JE TO SKVĚLÉ:yes:

    Odpovědět

  • John John(neregistrovaný)

    Jen vidím fotku a přešla mě chuŤ..

    Odpovědět

  • Jnany Jnany

    Dobrůtka, dělala jsem to nedávno a vážně jsme si pochutnali...ta omáčka mi připomíná španěláky. mnam :-K:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Radko včera jsem vyzkoušela tento recept;-) Výborné.:-p Použila jsem vepřové nudličky, čerstvé žampióny a přidala stroužek česneku. Jinak postup stejný. Posílám velikou pochvalu, bodíka a fotku;-):yes:

    Odpovědět

  • Andulinka Andulinka

    Radko, ta omáčka je famozní a zaslouží bodíka.:-p:yes:

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Vcera jsem delala. nejdrive jsem se bala, protoze jsem co se omacek tyce novacek, nikdy mi nejdou udelat a chutnaji po mouce a bez chuti, ale tahle se mi povedla, jeee:-p Doporucuji:-K

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Je to klasická hnědá omáčka jak na roštěnou nebo na rozlítaný ptáky nebo na okurkovou atd...

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Jani mi děláme hodně omáčky to asi jo ono když k tomu je rýže a ta je suchá tak je dobý když je víc omáčky a ono když to rozpočítáš na 6 porcí tak je to cca 3 dcl na porci.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jo,jo Jani, už se hlásím a pravdu díš, u nás musí všechno plavat, omáčky milujeme a čím víc je jí tím líp. My jsme dvá a 2 litříky to je supr. Radulko, jde ti 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    socatko achich, achich, to já taky!! A taky Bibi!!:-))

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Jani, omacky neni nikdy dost!! My omacky milujeme! :-K:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes: Teda, ty děláš až 2 litry omáčky?:-O Kolik vás je?:-)):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    mňam:-pnení ta omáčka podobná jako na španělské ptáčky:-?další bodík letí:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: veprove platky na zampionech vepřové na žampionech přírodní vepřové plátky na žampionech vepřový na žampionech plátky na žampionech recepty vepřové plátky na žampionech vepřový steak na žampionech vepřové maso na žampionech přírodní vepřové na žampionech vepřové plátky na žampionech s rýží recept na vepřové plátky na žampionech vepřový plátek přírodní na žampionech veprovy platek vepřové plátky se žampiony vepřové plátky se žampiony vepřové plátky s žampiony přírodní řízek na žampionech vepřový plátek na žampionech s rýží vepřové plátky na žampionech a smetaně

Zapomněl/a jsem heslo