Vepřový plátek na žampionech

k.radulka Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hod. PT1H00M 6 porcí Vepřové maso 14 názorů

Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů
514

Suroviny

6 plátků vepřové plece nebo krkovice
2 cibule
1 lžíce mletého kmínu
1 hořčice
1 sterilované žampiony
masox
hladká mouka
voda
sůl
pepř
3 lžíce sádla
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci na sádle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku.

  2. Maso osolíme, opepříme, proklepeme, pomažeme hořčicí a obalíme v hladké mouce.

  3. Osmahneme plátky jeden po druhém na oleji v základu s cibulkou, přidáme masox a podlijeme vodou.

  4. Dusíme deset minut v tlakovém hrnci.

  5. Maso vyndáme, do misky dáme cca 3 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky s cca 1/2 dcl vody a 1 pol. vrchovatou lžíci hořčice. Pořádně rozmixujeme.

  6. Omáčku přivedeme k varu, zahustíme a pořád mícháme, po částech přiléváme vodu cca 2 litry tak, aby byla omáčka akorát hustá.

  7. Přidáme žampiony, provaříme deset minut aspoň.

  8. Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Podáváme s rýží nebo peč. brambůrkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 125 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový plátek na žampionech

  • Václav Václav(neregistrovaný)

    Masox nepoužíváme už 5let,vývar(masox má ingredience podporující rakovinu)
    jinak velice dobré i za tři bodíky.

    Odpovědět

  • Helena TVRDÁ Helena TVRDÁ(neregistrovaný)

    TA FOTKA JE SICE DOST ZAVÁDĚJÍCÍ,ALE TAKÉ TO DĚLÁM JAKO
    ROŠTĚNKU A JE TO SKVĚLÉ:yes:

    Odpovědět

  • John John(neregistrovaný)

    Jen vidím fotku a přešla mě chuŤ..

    Odpovědět

  • Jnany Jnany

    Dobrůtka, dělala jsem to nedávno a vážně jsme si pochutnali...ta omáčka mi připomíná španěláky. mnam :-K:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Radko včera jsem vyzkoušela tento recept;-) Výborné.:-p Použila jsem vepřové nudličky, čerstvé žampióny a přidala stroužek česneku. Jinak postup stejný. Posílám velikou pochvalu, bodíka a fotku;-):yes:

    Odpovědět

  • Andulinka Andulinka

    Radko, ta omáčka je famozní a zaslouží bodíka.:-p:yes:

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Vcera jsem delala. nejdrive jsem se bala, protoze jsem co se omacek tyce novacek, nikdy mi nejdou udelat a chutnaji po mouce a bez chuti, ale tahle se mi povedla, jeee:-p Doporucuji:-K

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Je to klasická hnědá omáčka jak na roštěnou nebo na rozlítaný ptáky nebo na okurkovou atd...

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Jani mi děláme hodně omáčky to asi jo ono když k tomu je rýže a ta je suchá tak je dobý když je víc omáčky a ono když to rozpočítáš na 6 porcí tak je to cca 3 dcl na porci.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jo,jo Jani, už se hlásím a pravdu díš, u nás musí všechno plavat, omáčky milujeme a čím víc je jí tím líp. My jsme dvá a 2 litříky to je supr. Radulko, jde ti 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    socatko achich, achich, to já taky!! A taky Bibi!!:-))

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Jani, omacky neni nikdy dost!! My omacky milujeme! :-K:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    :yes::yes: Teda, ty děláš až 2 litry omáčky?:-O Kolik vás je?:-)):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    mňam:-pnení ta omáčka podobná jako na španělské ptáčky:-?další bodík letí:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo