Tykvová omáčka podle mne
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 721 kJ / 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,63 g |
Tuky | 51,25 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 155 mg |
Sodík | 238 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 27,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podávame napr. s vajcom, sekanou párkom, duseným mäsom na šťave, vareným hovädzím, spolu s chlebom, varenými zemiakmi alebo aj cestovinou...
Do podobných pridávam alternatívy...
Z dužiny tekvice uvaríme polievku - http://www.toprecepty.cz/recept/6841-falesna-slepi...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2012 21:09
dík...
2. 8. 2012 20:35
Při pohledu na fotečky mě u toho hrníčku napadlo to samé,co MarisMoc hezký hrneček i receptík+
31. 7. 2012 21:28
Magdička, omáčka vypadá skvěle, moc bych si pochutnala,... ještě když tam vidím ten kopr tak se mi sbíhají sliny
31. 7. 2012 21:27
31. 7. 2012 21:23
Iness: a ešte som z tejto tekvice robila aj "ananásový" kompót na zimu, s tresťou. Recept odtiaľto, asi cathleen, tak sa mi marí...
31. 7. 2012 21:20
rebeka: špagetová tekvica sa rozpadá na vlákna...zas je to iné niečo...táto "moja" sa nerozpadá...je to taká obyčajná, sadí sa aj do kukurice a pod., na jeseň dozreje až do sýto žlta - oranžova a semiačka sa vyberajú a pripečú a lúskame a lúskame...(my mamo všeličo )
31. 7. 2012 21:17
magdalenka:
Magdi děkuji za odpověď
Magdi děkuji za odpověď
31. 7. 2012 21:13
Iness, ja nie som veľký záhradník, iba začínam. Vlani som mala zasadenú cuketu a liezla mi zo záhonu všade (aj na nervy)...táto kríčková tekvica je "slušnejšia". Ja z nej varím omáčku, polievku, šaláty, mladé som vysmážala...možno cuketa má širšie uplatnenie v kuchyni, ale ak som ju nastrúhala, okamžite púšťala vodu. V prípade omáčky by som povedala, že nezbadáš chuťový rozdiel. A zvyknem ju nastrúhanú aj zamrazovať na zimu.
31. 7. 2012 21:09
Kdo má rád bílé polévky tak si opravdu pochutná. U nás jsem "těkvicu" nikde neviděla, vozí mi ji teta ze Slovenska nebo jsem ji jednou i vypěstovala.
31. 7. 2012 20:54
Recept
Mě tak v loni rostl jeden druh patizonu, byl jako cuketa, nebo kulatý, letos mám vše pozdě tak teprve kvete.
Mě tak v loni rostl jeden druh patizonu, byl jako cuketa, nebo kulatý, letos mám vše pozdě tak teprve kvete.
31. 7. 2012 20:31
magdalenka:
po česku keříčková tykev. Tu jsem ještě nezkoušela, ale budu muset ji nasadit, protože jsem ji nikde neviděla. Říkáš tedy, že je méně vodnatá? A chuťově je stejná jako cuketa?
po česku keříčková tykev. Tu jsem ještě nezkoušela, ale budu muset ji nasadit, protože jsem ji nikde neviděla. Říkáš tedy, že je méně vodnatá? A chuťově je stejná jako cuketa?
31. 7. 2012 20:14
magdalenka: je to tato http://www.dynovysvet.cz/products/spagetova-dyne1/
jáj, cuketu, to tu mamo
jáj, cuketu, to tu mamo
31. 7. 2012 19:59
tekvicu neznám, ale recept se mi moc líbí
31. 7. 2012 19:58
Maris, ja mám pekný hrnček z ďalekej cudziny. Darček, ktorý sa bojím používať.
Rebenko, ja pre zmenu neviem, čo je to špagetová dýně... ale kľudne to uvar z cukety, ak máš...
Rebenko, ja pre zmenu neviem, čo je to špagetová dýně... ale kľudne to uvar z cukety, ak máš...
31. 7. 2012 19:56
Iness: Nie, nie je to žltá cuketa, je to http://www.kohaplant.sk/2011010048-tekvica-krickov...
Na mojej tretej fotke vidíš, že plod nemá žltú šupu ako žltá cuketa.
Plody nie sú také vodnaté ako cukety.
Na mojej tretej fotke vidíš, že plod nemá žltú šupu ako žltá cuketa.
Plody nie sú také vodnaté ako cukety.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 9 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 10 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 12 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 12 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 12 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: tekvica tykvová polévka špagetová cuketa tekvicová omáčka recept mail sadi.org loc:cz cuketa špagetová omáčka ze špagetové dýně slovenska tekvica tekvica omacka omáčka z tekvice špagetová tekvica prívarok z patizonu tekvicová polévka s koprem a na smetaně slovenská cuketová omáčka epty. z cukety dyně tykvová tykvová dýně tykvová polévka slovenská tykev keříčková recept tekvice
Suroviny: olej, mouka hladká, mléko, šlehačka, sůl, pepř bílý, kopr, ocet
Tykvová omáčka podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YrG0
18 názorů