Houbovo-smetanová polévka se sýrem a koprem

Bibinka Kuchařka:

Polévky 4 názory

57

Suroviny

Hrst sušených a namočených hub
1 smetana (může být i kysaná)
1 tavený sýr
2 žloutky
1 cibule
hladká mouka na zahuštění
štipec muškátového květu
kopr
pažitka
sůl
olej
vývar
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku si nakrájíme na drobno, necháme osmahnout, přidáme přecezené houby(vodu z nich použijeme k vývaru), pak přidáme mouku a necháme ještě osmahnout.

  2. Zalijeme vývarem s houbovou vodou, přihodíme nakrájenou bramboru na malé kousky, osolíme dle potřeby a dáme muškátový květ.

  3. Do smetany (já dala kysanou) dáme rozkouskovaný sýr, žloutky a pěkně rozmícháme, až máme brambory měkké, touto smetanou zalijeme, dáme kopr a pár minutek povaříme, po vypnutí ozdobíme polévku pažitkou.

Poznámka

Polévka je skvělá a chuťově trochu podobná kulajdě-dnešní improvizace.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbovo-smetanová polévka se sýrem a koprem

  • janatka janatka

    Jo určitě to připomíná kulajdu,ale to u nás máme moc rádi,tak se rychle zblajzne.:-pTa se dnes dělala pro mne ,manžela a starší dceru,mladší dítka nemusí houby,ta měla hráškovou.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    No Bibinko, určitě bude zase dobrá :-p ale já jí jen tak nevyzkouším, loňské houby došly a letošní ještě nejsou, ale ukládám a určitě na ní dojde:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Manžel vaří podobnou kombinaci, ale jako omáčku...normálně hovězí na houbách, a až je maso měkké, zahustí to, přidá smetanu a naseká hromadu kopru...když to dělal poprvé, tak jsem jenom kulila oči a podruhé jsme to už chtěli sami...fakt vynikající kombinace...a jako polívka - to se ani nebavím...určitě výborná:yes::yes:...bodí

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Takže, něco, jako kulajda, co? Mńam!!:-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo