Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagetová dýně s masovo-zeleninovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

28. 9. 2014 13:21

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 561 kJ / 612 kcal
Bílkoviny88,73 g
Tuky13,77 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 230 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy30,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Garam masala robím podľa tohto receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/10020-garam-masala...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

30. 9. 2014 07:43

pipre:Janka, išlo, len to bude niečo iné. Špagetovú dyňu vidličkou pekne vyšpagetuješ, narobia sa z toho dlhé špagety, vyzerá to ako špagety doslova, len je to z dyne, nie z cesta. Pozri 4. obrázok. ;-) Ale kľudne to môžeš urobiť, len to bude trocha inak vyzerať aj chutiť.;-)

pipre pipre

29. 9. 2014 20:26

Špagetovou dýni vidím poprvé:-O Mám doma malou dýni hokaidó a to by asi nešlo ji uvařit a pak z dužiny udělat nudle, jak je dělávám z cukety? :-) Jinak recept se mi líbí:yes:

tejaja tejaja

28. 9. 2014 20:16

Anna Kocikova: Anička a prečo až na lušrěniny? Ja práve strukoviny varím zásadne v kuchte, až na šošovicu, tá je hotová rýchlo. Ušetrím kopec času. ;-)

zizala zizala (moderátorka)

28. 9. 2014 20:09

Špagetovou dýni jsem jednou zahlédla v Kauflandu. Běžně tam mají máslovou a hokkaido. Tu špagetovou bych asi hledala spíš na farmářských trzích :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 9. 2014 19:47

Terezko,na takto připravené špagetdýni by jsme si u nás doma moc pochutnali:-p:yes::-K

Teri,dělala jsem ji jen jednou a víš,že mě nenapadlo ji uvařit v tlakáči:-O:-))A to tam až na luštěniny dělám vlastně všechno:-)
Já jsem ji vařila na páře cca 50 minut:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 9. 2014 18:25

tejaja: děkuju :-)

tejaja tejaja

28. 9. 2014 18:17

cathleen: Za tie 3 roky mám skúsenosť, že neprerastie. Viac mi nikdy nevyrástla ako na tých cca 35 cm, aj keď som ju nechala na záhone. Výborne sa skladujú, v pivnici vydržali až do jari. A výborne vydržia aj vyšpagetované v chladničke, taký týždeň v mise v pohode. Takže keď ju uvarím, niečo použijem hneď, a zvyšok do toho týždňa na iný recept. Skutočne ti ju doporučujem, my dyne, tekvice aj cukety pestujeme a používame na rôzne spôsoby desaťročia, ale špagetovka je bomba. :yes: ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 9. 2014 18:09

tejaja: :-)) jasně. Spíš mě napadlo (protože se tyhle dýně chystáme taky pěstovat), jak upravit některou, co na zahradě náhodou přeroste, když se mají vařit vcelku?

tejaja tejaja

28. 9. 2014 17:41

cathleen: možno použiť aj menšiu dyňu :-) alebo jednoducho ako píšem, v polovici varenia otočiť. ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 9. 2014 17:20

tejaja::-K díky za upřesnění. Jen se bojím, že hrnec dlouhý (prostorný) 35 cm nemám - když mám dýni vařit v celku.

tejaja tejaja

28. 9. 2014 17:16

cathleen: Ivka, závisí to od veľkosti, normálne dorastenú dyňu, ktorá zvykne mať okolo 30-35 cm variť asi 35 - 40 min, vyskúšaj pichnutím ihly, či je mäkká. A je dobré, keď sa varí v obyčajnom hrnci, v polovici varenia dyňu otočiť. Ak je dyňa menšia, tak pravdaže menej. Najlepšie je vyskúšať, ihla do dyne ľahúčko vkĺzne, ale namá byť rozvarená. ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 9. 2014 17:01

tejaja: tlakový hrnec nepoužívám - jak dlouho dýni vařit v normálním?

tejaja tejaja

28. 9. 2014 15:56

Petra Ku.: Nie, jediné špeciálne je to, že sa varí celá, nerozrezaná, neošúpaná. U nás som ju v obchode nikdy nevidela, v Čechách neviem, kde ako, ale tiež som ju nevidela. Ja si ju pestujem 3. rok na záhrade a nedám na ňu dopustiť. ;-)

Petra Ku. Petra Ku.

28. 9. 2014 15:53

tejaja: Já to vůbec neznám, nikdy jsem ji nevařila, tak jsem si nebyla jistá, jestli třeba nevyžaduje nějaký speciální postup ;-)

tejaja tejaja

28. 9. 2014 15:51

Petra Ku.: Peťka áno, pravdaže, len ju varím v tlakovom hrnci, dopíšem to do postupu, ak to nie je jasné. ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak upravit špagetovou dýni špagetová dýně vařená špagetová dýně recepty špagetová dýně pěstování co uvarit ze spagetove dyne špagetová cuketa spagetová dýně hokaido jak upravit špagetovou dýni hokaido jak dlouho vařit špagetovou dýni jak vařit spagetovou dyni jak dlouho vařit dýní špagetová dýně recept pěstování dýně špagetové rychlo hrnec na dýní skrabka na spagetovou dýni jak dlouho varit na špagetovou dýni co uvarit z dyne spagetove omacka na spagetovou dyni jak na špagetovou dýni recepty na špagetovou dýni

Suroviny: dýně špagetová, kýta vepřová, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, rajče, koření garam masala, solamyl, sůl

TopRecepty.cz

Špagetová dýně s masovo-zeleninovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jjog