

Fazolový prívarok
Suroviny
- 300 g fazolí
- 1-2 bobkové listy
- 5 kuliček černého pepře
- sůl
- cukr
- ocet
- 2 lžíce hladké mouky
- asi 1 dcl mléka
Postup přípravy receptu
Vopred namočenú fazuľu s bobkovým listom a korením uvaríme do mäkka. Vodu necháme asi prst nad fazuľou, prebytočnú vodu zlejeme. Osolíme a zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku.
Povaríme na slabom ohni na hustejšiu omáčku. Odstavíme, ochutíme cukrom a octom na sladkokyslo.
Poznámka od kuchařky
Podávame s opečenou klobáskou alebo mäsom a chlebom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolový prívarok
K receptu nejsou žádné komentáře.