Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 12. 2011 15:07
Pernicky...nemam slov,vynikajici...dcera mi na ne litala kazdou chviliJen mi asi tak po trech dnech ztvrdly
18. 12. 2011 11:02
rebeka: Děkuji moc za radu, těsto už mám od včerejška v lednici, a za chvíli budu péct, tak snad se to povede :))
14. 12. 2011 16:45
Perníčky jsou výborné. Moc dobře se pracuje s těstem. Mám dvě malé holky (3roky a necelých 4,5) a samozřejmě musely válet a vykrajovat. JIné roky to šlo špatně těsto bylo ulepené a musela jsem ho dávat často do lednice na ztuhnutí. Ted to šl samo. Jen jsem si musela upravit sožení nesmím máslo, tak jsem použila Floru a taky super.
13. 12. 2011 20:17
Terry: ne, perníkové koření je směs koření na pečení do perníku, sypká, ale je to něco jiného než kypřicí prášek do perníku a je běžně k dostání v obchodech, např. od fy Kotányi
13. 12. 2011 18:10
Prosím vás to perníkové koření-to je jako prášek do perníku ?? Já budu péct perníčky poprvé a je mi 13 takže moc nevím, cukroví jsem už pekla ale perníčky budu péct poprvé sama....tak děkuju !!
13. 12. 2011 15:45
:-K
11. 12. 2011 16:04
Těsto na perníčky bylo dobré,pěkně se válelo,perníčky jsem měla po upečení měkké,jako i jiné recepty co jsem vyzkoušela.Nevím kde je chyba.Po vychladnutí ztvrdly,i když méně než ostatní.Chuťově jsou vynikající,proto dávám bod. a přidávám fotky.
11. 12. 2011 13:33
Výborné perníčky, rozplývají se na jazyku , nešlo to neujídat!!! bodík
9. 12. 2011 16:02
rebeka: já jsem spokojená, vpodstatě jsem náhodou vymyslela recept na hodně dobré sušenky
9. 12. 2011 11:34
perníčky jsem pekla o víkendu a jsou vynikající, měkoučké. Dělala jsem je 2* z dvojité dávky a jednu dvojitou dávku jsem udělala z chlebové mouky pšeničnožitné a také moc výborné-kdybych je neschovala, je už po nich
9. 12. 2011 10:15
gábina:zajímavé je že divné připadají jen vám
gábina:
gábina:
8. 12. 2011 21:22
pralinkaaa: jo, to se stane..aspoň je sranda
8. 12. 2011 20:56
Děkuji za recept, ale bohužel jsem levá jak šavla, dala jsem omylem dvakrát více cukru a z perníčků vznikly sušenky. Ale teda jsou výborné, to zase jooo
7. 12. 2011 13:11
Perníčky jsem dnes upekla a jsou výborné, i krásně měkké. Super recept. Teď je musím dobře schovat, než se mi na ně vrhne rodina Moc chválím
5. 12. 2011 09:39
Tak perníčky jsem upekla........bohužel nejenže podezřele nakynuly tudíž místo hvězdiček, domečků apod. mám nevzhledné hroudičky, ale bohužel jsou přímo betonové
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 1 hodinou
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 2 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 10 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sirup z rýmovníku
Zetkova uvařila před 17 minutami
Čočka na kyselo
ROCKANKAAA@centrum.cz uvařila před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 11 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 11 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 13 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 14 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 14 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 16 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 16 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mikulášská nadílka: Perníčky, které jsou hned měkké, připravíme během chvilky a díky těmto radám budou dokonalé
Co s kroutícím se papírem na pečení. Stačí použít jednoduchý trik
Dokonalou polevu na perníčky můžete podle našeho videa připravit dvěma způsoby, popíšeme oba postupy
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů