Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselé olihně (kalamáry) a krevety

Máte rádi mořské plody? Vyzkoušejte připravit podle tohoto receptu oliheň a krevety ve sladkokyselé omáčce a jistě si pochutnáte. Stačí jim krátká příprava v pánvi wok spolu se zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

9. 7. 2013 12:51

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 252 kJ / 299 kcal
Bílkoviny7,84 g
Tuky0,79 g
Vláknina12,55 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 2,03 g
Sůl4,50 g
Sacharidy62,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Olihně, chobotnice a sépie musíme připravovat velmi zprudka a krátce nebo naopak dlouho, minimálně 30 minut dusit. Jinak budou tvrdé a gumové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 2. 2021 15:26

:yes::yes::yes:<3:-K

1974andrea 1974andrea

5. 7. 2020 21:37

PetrKolinger: Díky Petře :-K A ty fotky jste mohl dát rovnou sem k receptu.

PetrKolinger

5. 7. 2020 13:23

Ahoj, dnes jsme vařil tvůj recept a moc se to povedlo. Přes Alpy jsem z v době Covidu19 přivezl chlazené Olihne, cibule byla červená a víno Graševina. Škoda ze nejde sdílet fotky a chuť :-)

1974andrea 1974andrea

28. 11. 2013 20:35

Dominika:;-)

Dominika

28. 11. 2013 20:17

Super,děkuju za typ.Andry:-)

1974andrea 1974andrea

11. 7. 2013 09:41

rebeka:Nezáviď a udělej:-D:-K

rebeka rebeka

10. 7. 2013 22:43

můžu jen závidět;-) máš to parádní, Andrej:yes::yes:;-):-K

1974andrea 1974andrea

10. 7. 2013 21:45

Díky všem příznivcům ( i méně odvážným) mořských potvůrek za komentíky a hodnocení:-K

jarka skrobakova

10. 7. 2013 18:09

Nádhera Andry, jako vždy šikulka :yes::yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 7. 2013 17:36

Andri,ještě jsem nikdy žádnou mořskou potvůrku nejedla:-8dala bych si říci;-):-p:yes:

aisha

10. 7. 2013 09:17

Ma rodinka by si urcite moc pochutnala ;-), ja bych si zobla pouze nejakou tu krevetu. Mne by ses zavdecila tou rybou, tu bych si s chuti dala. Ale olihne jsem rada pouzivala jako navnadu na vetsi ryby..:-D:-))

Majka8

10. 7. 2013 00:50

Tak touto mořskou potvůrkou mně jednou přivítal náš Chorvatský kamarád,hlady jsem po dlouhé cestě neviděla,ale nedala jsem,holky jak já Vám závidím,že toto zbaštíte....já fakt nemůžu,žaludek se mně začne kroutit,přitom Chorvati to mají jako ohromnou lahůdku.

1974andrea 1974andrea

9. 7. 2013 21:12

A pro ty, kteří nemusí mořské potvůrky, tady mám recept na sladkokyselou rybu ;-) http://www.toprecepty.cz/recept/27303-sladkokysela...

magdalenka magdalenka

9. 7. 2013 21:00

1974andrea:a z Chorvátska som si ako suvenír zvykla nosiť zmrazené lignje...v autochladničke prekonali transport bez problémov. Vlastne tam som sa tieto potvorky naučila jesť. Tie zamrazené krúžky čo sa predávajú u nás, my pripadajú také nejaké "syntetické".

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: oliheň oliheň recept co jsou kalamáry olihně jak připravit oliheň olihně recept oliheň recepty kalamáry recept kalamary recepty olihně recepty recept na olihně recept na olihen recepty na olihne krevety recept jak připravit olihně recept kalamáry jak připravit kalamary recept na kalamáry recepty kalamary krevety recepty

Suroviny: krevety, mrkev, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, omáčka chilli, kečup sladký, omáčka sojová, ústřicová omáčka, ocet vinný bílý, cukr, zázvor, česnek, sůl, olej

TopRecepty.cz

Sladkokyselé olihně (kalamáry) a krevety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjpJ