Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí slazené mléko-SALKO

Slazené kondenzované mléko seženete dnes v každém obchodě. Salka není nikdy dost. Zejména v době adventu je po něm velká poptávka, hodí se při přípravě krémů a cukroví. Vyrobit si ho můžete velmi snadno i doma a ještě ušetříte.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

13. 12. 2013 18:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 882 kJ / 689 kcal
Bílkoviny10,34 g
Tuky20,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy114,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chceme udělat karamel, viz. poznámka:

"Hotové SALKO jsem dala do zavařovací sklenice (370 ml), sklenici zavíčkovala a utáhla jako při zavařování (aby to mělo stejný efekt jako u konzervy) a pozvolna vařila ve vodní lázni 1,5 hodiny a bylo hotovo."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 9. 2016 08:57

zdenula: No, právě! :-(

zdenula

1. 9. 2016 12:20

Někde jsem četla,možná to mám i napsaný recept se sušeným mlékem.Ale při dnešní ceně sušeného mléka....

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 3. 2016 09:45

fijalka: Nevím, neměla jsem mléko od kravičky :-)

fijalka

15. 3. 2016 09:16

když bych měla mléko přímo od kravičky :-) tak máslo myslím by nemuselo být ,že?

lucie

15. 2. 2016 14:52

;-) já dělala s dvojite davky , první maslo pak cukr, udělala karamel potom přidfala mleko, po 40 min. mám skoro 450g salka (karamel) výbornééé

petr

2. 2. 2016 09:44

Já míchal salko asi 45 minut a nic tak jsem vypl vařič a šel koukat na televizi byl veřer.Druhý den mi to nedalo rano a vařil jsem dále a asi po 20 minutach to zhoustlo.jen se to ensmi nechat dlouho houstnout neboť po prehustení to lehce hrudkovatí.Jak píšou lepší v hrnci s větším dnem neboť se tak muže na vetsi ploše odparovat mleko tudíž více a tim se to zrychlí.pristě pouziji vetsi hrnec:-)

DUŠAN PAJDLHAUSER.

30. 1. 2016 09:59

MYSLIM ŽE TO DOMACI SALKO JE I ZAKLAD NAUDĚLANI SI TURECKY MEDVIM ŽE ZA KOMUNYSTU SE PRODAVAL A SEKALI TO PRODEJCI SEKAČKAMA NA MASO NACHAZELI SE V TOM BURAKY,VILOUPPENA OD SLUPEK SLUNEČNICE ,TEDA JADYRKA A PRO NAS JAKO DĚCKA TO BYLA PRIMOVA LASKOMINA,VI NĚGDO Z VAS JAK SE TAHLE DOBROTA DĚLA?;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 1. 2016 22:02

Ondřej1: nezkousela jsem;-)

Ondřej1

15. 1. 2016 21:30

Dobrý večer, dá se mléko zavařit ? https://www.toprecepty.cz/recept/37345-domaci-slaz...:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 12. 2015 18:10

viper: Přesně tak!! Musí to vypěnit a "ukočírovat" to :-). Pak si myslím, že úspěch je jasný :-)

viper

31. 12. 2015 17:46

Dnes jsem poprvé vařila domácí salko z dvojité dávky (600ml plnotučného mléka z krabice a 200g krystalu) bez přidání másla. Myslím, že tam nemusí být. Vařila jsem to v širokém hrnci za opravdu stálého míchání celkem 25 min, odpařila se víc jak polovina směsi a ke konci to několikrát výrazně vypěnilo. Ale stálým míchaným se to dá ukočírovat:) bez újmy. Nyní chladne ve skleničce a krásně houstne a chutná jak to kupované. Za mě můžu jen doporučit.:-)Ještě chci zkusit to čokoládové...pikao.

jajda

27. 12. 2015 15:10

Dnes jsem dělala z dvojité dávky bez másla, jen mléko a cukr a je to opravdu seuper...:-)...Krásně husté a moc dobré....a hlavně levné...:-)):yes:

Macek

15. 12. 2015 23:14

oluše:Kdyz to zredis rumem, tak dlouho :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 12. 2015 22:33

jiří z:teeda, to je fakt bezkonkurenční cena!Paráda!!

jiří z

15. 12. 2015 19:47

tak holky, uvařil jsem 3kila salka z 5 litrů mléka, kila cukru a jednoho celého másla. musel jsem to vařit ve více hrncích najednou, jelikož takové množství najednou mi nechtělo tuhnout.
výsledek dobrý, 3 kila salka za cca 100kč asi těžko někde seženete.
a ted dále:
uvařil jsem pak celkem 13 litru vaječnáku použil jsem to salko, 2,5 litru rumu a asi 10litru mléka. musel jsem cedit přes textil ale bohužel v láhvích to zatuhlo a udělalo zátku docela tlustou, po proražení byly i cucky ve vaječnáku. tak jsem to znovu vše přecedil přes textil a ted to vypadá velmi dobře. je to sice drbačka s tím ale mne to nevadí. vaječnák je jemý a neřeže v krku jako s klasickým salkem. ještě mám litr rumu tak udělám ještě další.

osobně bych možná doporučil místo mléka a másla rovnou smetanu, protože to máslo dělá hodně neplechu.

tak to je celé.
dík za recept a postřehy z kterých jsem i já vycházel

1 2 3 4 5 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domaci salko recept na domaci salko husté domácí salko recept tatra salko recepty domaci salko recept jak udělat domácí salko domaci karamelove salko salko recept domácí salko jak vyrobit salko salko akce salko domácí salko recept jak udelat salko jak vyrobit domácí salko domácí salko recepty kondenzované mléko recept domácí kondenzované mléko salko v akci vyroba salka

Suroviny: mléko, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Domácí slazené mléko-SALKO

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6y9l