Marcipán ze Salka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 393 kJ / 1 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,00 g |
Tuky | 63,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 180,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
I takto netradičně je možno ozdobit roládu. Stačí jí stočit kratší stranou, překrojit napůl, postavit a máme na ozdobení 2 dortíky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2014 12:06
Mohu jen doporucit, trosku narocnejsi na zapracovani, ale vysledek luxusni, pevna a chutove vynikajici hmota, delala jsem poprve a povedlo se
15. 7. 2013 17:59
Chtěla jsemse zeptat udělala jsem ''marcipán'' podle tohoto receptu ale je příliš tvrdý a když ho chci válte tak se rozpadá co mám dělat ?
11. 3. 2013 14:24
Coralin: Glukoza nebo sirup je sice dobrá rada, ale kde je třeba na malém městě koupit? Pravděpodobně jsi použila můj recept http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa..., tak se ti pokusím poradit. Já osobně bych přidala ještě cukr, pokud je to mokrý, pokud by to bylo suchý, tak bílek nebo vodu. Ale já osobně se domnívám, že tady došlo k zásadní závadě a to, že mandle nebyly dost jemně mleté. Pokud nebyla mandlová moučka dostatečně jemná, může se to rozpadat. A už vůbec si nedovedu představit, jak se to bude chovat po vyndání z mrazáku. Jako nejjednodušší věc bych ti poradila, abys tuhle hmotu využila na něco jiného (receptů s marcipánem uvnitř je tu dost, např. http://www.toprecepty.cz/recept/8272-listove-uzlik...) a pokud jí budeš chtít přece jen použít na dort, tak to vyválej přesně podle tvaru dortu a polož jen nahoru a boky udělej z krému nebo tak něco.
11. 3. 2013 11:47
Coralin:možná bys mohla přidat glukózu, nebo pšeničný - či kukuřičný sirup, aby hmota dostala tu správnou vláčnost.....

11. 3. 2013 11:44
Prosím o radu, dělala jsem pravý marcipán z mandlí a hodně se drolí, je takový jakoby mokrý a rozpadá se, dala jsem ho do mrazáku, nechci dělat dort hned, poradíte mi čím by se to dalo zachránit? Zkouštím to poprvé. dělala jsem recept 120g mandlí, 120g cukru, 1 bílek chutná to dobře, jen se to rozpadá. Díky moc za radu
11. 2. 2013 09:35
Ahoj, recept je úžasnej, určitě vyzkouším. Jsem začátečník a tak bych se jenom chtěla zeptat, čím je ten marcipán obarvený. Myslím jestli práškovou, nebo tekutou barvičkou? A mám si nejprve tu barvu rozmíchat v trošce vody? Nebo rovnou na marcipán. Moc děkuji za odpověď

18. 12. 2012 13:22
borbet113: Samozřejmě jdou potahovat brambory z piškotů. Ale co je lepší, to je věc názoru, každému vyhovuje něco jiného.

17. 12. 2012 10:10
Ahojky, měla bych dotaz. Dá se tato marc. hmota použít i na potahování brambor z piškotů?? Je na ně lepší hmota ze suš. mléka nabo z krupičky?? Děkuji za info...

25. 11. 2012 09:40
Aneta:zvířátka z "marcipánu" jsou dělané z mléčné hmoty vyrobené ze sušeného mléka cukru sirupu tresti a barviv
pravý marcipán je z mandlí a cukru, podíl mandlí nejméně 25% chuťově nám chutná spíš ta mléčná hmota
pravý marcipán je z mandlí a cukru, podíl mandlí nejméně 25% chuťově nám chutná spíš ta mléčná hmota

13. 11. 2012 15:14
chtěla bych se zeptat, jestli marcipán který se běžně prodává v obchodech(třeba zvířátka nebo různé ovoce) je pravý nebo falešný a jestli je v chuti mezi pravým a falešný velký rozdíl, popř. jaký..? :)
29. 8. 2012 21:04
Majký: To mě mrzí, nevím, co bylo špatně. Jedině mě napadá, jestli už nebylo Salko zatuhlé (když začíná cukernatět - zkontroluj datum spotřeby).Já jsem z tuhostí marcipánu žádný problém neměla. Asi by bylo vždycky potřeba přisypávat sušené mléko do Salka a regulovat tak jeho tuhost.
29. 8. 2012 20:12
Tak jsem dneska udělala dort, stál mě hoodně úsilí. Dělala jsem čtyrlístek-bez formy, takže vyřezávání nožem podle namalovaný šablonky.
Tohle byl ještě med, když došlo na potahování, myslela jsem, že vyletím z kůže. Marcipán se šíleně drolil, vůbec nedržel u sebe. Ikdyž jsem ho propracovala znovu a znovu, výsledek byl stejný-nešel ani vyválet. Tak nevím co bylo špatně. Poradítě někdo? Nakonec se přeci jen zadařilo a nějakým způsobem jsem potáhla.. Nevíte proč to nešlo?

28. 8. 2012 10:44
Hella: Děkuju moc.
Snad se dílo zadaří.


28. 8. 2012 10:37
Majký: Nedoporučuju ho nahřívat v mikrovnce, není tam tuk, který by to rozehřál. Pokud bude hodně tuhý, namoč si ruce trochu ho promni a propracuj. Určitě to bude stačit.

28. 8. 2012 10:12
Hella: Tak jsem nakonec sehnala úplně všechno a před chvilkou jsem dodělala přesně podle receptu.
Mám zabaleno v potr. folii, obarvené a odpolko se vrhnu na postavičky. Dort budu dělat zítra a tak se mi zdá, že marcipán je na potahování dost tuhý.
Neztuhne mi do zítra úplně? Abych se nemusela "zdržovat" tím, že bych ho strouhala a musela propracovávat znovu? Mám ho před tím než budu zítra potahovat dát třeba na chvilku do mikr. trouby, aby trochu povolil? Nebo co mi poradíš?
Potahuji úplně poprvé a tak bych to nerada pokazila.

Děkuj za odpověď.


Potahuji úplně poprvé a tak bych to nerada pokazila.


Děkuj za odpověď.

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Čokoládové preclíky
Přidáno před 4 hodinami
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 4 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno před 12 hodinami
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží játra na paprice z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Candát se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 28. 11. 2023 10:47
Právě bylo uvařeno:
Vydatná zelňačka
michalnemy uvařila před 1 hodinou
Kakaovo ořechové pracny
Kacaaba uvařila před 3 hodinami
Jednoduché domácí housky
Katy812009 uvařila před 4 hodinami
Královské žampiony
Blanka5 uvařila před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
HanaTrk uvařila před 4 hodinami
Šlehačková roláda bez mouky
cruchot uvařila před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kike Ciperka uvařila před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Hrníčkové perníčky
kokdaj uvařila před 9 hodinami
Zakysané lívanečky
Milahu uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: výroba marcipánu marcipán recept recept na marcipán výroba marcipánu recept nepravý marcipán recept na výrobu potahovaného marcipánu recept na výrobu marcipánu potahovani dortu marcipanem cukroví z marcipánu cukroví ze salka marcipán výroba výroba marcipánových kytiček čím obarvit marcipán potahování dortu marcipánem video myš z marcipánu vaření salka marcipánové cukroví recept marcipán recepty na marcipán domaci vyroba marcipanu
Suroviny: mléko sušené, salko, olej, tresť mandlová sladká, voda
Marcipán ze Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDnk
36 názorů