Zahuštěná kuřecí polévka se smetanou a domácími nudlemi

Merylas Kuchařka: Merylas

5 porcí Polévky 2 názory

Suroviny

400-500 g kuřecích skeletů
sůl
5 kuliček celého pepře
2 kuličky nového koření
zhruba 150-200 g čerstvé zeleniny nebo mražené zeleniny vhodné do polévky
180 ml mléka
100 ml 12% sladké smetany nebo Ramy Cremefine na vaření
4 zarovnané lžíce hladké mouky
40 g hladké mouky (na jíšku)
máslo
polévkové koření
zelená petrželka
široké nudle nebo jiné těstoviny (měla jsem domácí)
Nudlové těsto:
zhruba 150 g hrubé mouky - dle potřeby
1 vejce
2 lžíce studené vody
pár kapek oleje
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Skelety dáme pozvolna vařit s kořením a solí, asi tak tu hodinku i více.

  2. Pokud použijeme čerstvou kořenovou zeleninu, tak přidáme v polovině vaření a můžeme taky 1 malou cibuli.

  3. Tu první hnědou slupku na ní nechávám.

  4. Vývar pak procedíme a zahustíme buď jíškou z másla a 4 lžic mouky nebo mouku rozmícháme v mléce a polévku zahustíme takto. Já jíšku nedělám.

  5. Necháme dobře pozvolna provařit nejméně 20 minut, přidáme nakrájenou uvařenou zeleninu, pokud na skeletech je, tak obrané maso.

  6. Zjemníme smetanou, necháme zavařit a vypneme.

  7. Polévku můžeme dochutit v průběhu vaření dle svých zvyklostí troškou Vegety nebo kuřecí bujónovou kostkou - kouskem.

  8. Pokud zeleninu použijeme mraženou, tak dáme do polévky po procezení vývaru chvilku povařit a zahustíme. Polévku podáváme s nudlemi, ty přidáme až na talíři a povrch posypeme nakrájenou petrželkou.

  9. Nudle si vyrobíme tak, že smícháme hrubou mouku, vejce, vodu a malinko oleje do bochánku.

  10. První použijeme vidličku, pak rukou. Těsto musí být dost tuhé.

  11. Vyválíme plát, necháme chvíli proschnout, ale ne oschnout, pak by se lámalo.

  12. Nakrájíme na pásy, těch dáme pár na sebe a nožem nakrájíme širší nudle. Já dělala nudle z poloviny, z druhé poloviny jsem udělala strouhání.

  13. Nudle vložíme do většího množství osolené vařící vody, občas promícháme.

  14. Po uvaření scedíme a propláchneme studenou vodou.

  15. Na 5 porcí nám stačí použít polovinu těstovin, druhou polovinu nevaříme, necháme pořádně proschnout a uchováme na jindy. Místo domácích můžeme použít kupované těstoviny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zahuštěná kuřecí polévka se smetanou a domácími nudlemi

Tématické fráze: kuřecí polévka se smetanou zahustene polevky kuřecí vývar se smetanou kureci polevka s nudlemi vývar se smetanou zahuštěná polévka bila kureci polevka zahuštěná zeleninová polévka slepici polevka zahustena polévka zeleninová zahuštľná polévka zeleninová zahuštěná zeleninova polevka zahustena polévka kuřecí se smetanou zeleninová polévka zahuštěná a z vývaru drůbeží polévka zahuštěná polévky zahuštěné zahuštěná polévka z kuřecího vývaru dietní zahuštěné polévky kuřecí maso s širokými nudlemi polevka z kurete zahustena

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít