Svíčková na tatranský způsob

toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 2 názory

21

Suroviny

80 dkg zadního hovězího masa
3 dkg slaniny
3 lžíce másla
1 velká cibule
10 dkg kořenové zeleniny
3 lžíce hladké mouky
3 sterilizované okurky
1 lžíce hladké hořčice
1/2 citronu
0,2 l smetany
divoké koření
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Váleček hovězího masa opláchneme, prošpikujeme slaninou a na kousky nakrájenou očištěnou zeleninou a svážeme režnou nití.

  2. Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme divoké koření a maso v základu krátce opečeme, osolíme, zalijeme vodou a dáme do trouby pod poklicí péci za občasného podlévání doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou promíchanou ve smetaně.

  4. Vaříme a za stálého míchání přidáme hořčici, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z citronu.

  5. Omáčku přecedíme dosolíme a přidáme zbylou zeleninu a nakrájené sterilizované okurky.

  6. Nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svíčková na tatranský způsob

  • Nikola Nikola(neregistrovaná)

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ...no ....svieckova....mame ju radi a manzel si pochutna....poprosil ma aby som mu tam nekrajala tu kyslu uhorku...takze je bez nej..ale inak jedlo v poho....

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí váleček hovezi svickova recepty hovězí svíčková recept hovezi svickova hovězí váleček recept hovězí svíčková cena hovězí maso svíčková recepty hovězí svíčková omáčka tatranska omacka hovězí váleček recepty tatranský guláš hovězí zadní váleček recepty tatranské hovězí nudličky svíčková cena "tatranské koření" recept hovezi valecek svickova z hoveziho hovězí svíčková maso recepty hovězí maso svíčková cena svíčkové

Zapomněl/a jsem heslo