Svíčková na tatranský způsob

Suroviny

80 dkg zadního hovězího masa
3 dkg slaniny
3 lžíce másla
1 velká cibule
10 dkg kořenové zeleniny
3 lžíce hladké mouky
3 sterilizované okurky
1 lžíce hladké hořčice
1/2 citronu
0,2 l smetany
divoké koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Váleček hovězího masa opláchneme, prošpikujeme slaninou a na kousky nakrájenou očištěnou zeleninou a svážeme režnou nití.

  2. Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme divoké koření a maso v základu krátce opečeme, osolíme, zalijeme vodou a dáme do trouby pod poklicí péci za občasného podlévání doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou promíchanou ve smetaně.

  4. Vaříme a za stálého míchání přidáme hořčici, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z citronu.

  5. Omáčku přecedíme dosolíme a přidáme zbylou zeleninu a nakrájené sterilizované okurky.

  6. Nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu Svíčková na tatranský způsob

  • Nikola Nikola(neregistrovaná)

  • vybusna vybusna

    ...no ....svieckova....mame ju radi a manzel si pochutna....poprosil ma aby som mu tam nekrajala tu kyslu uhorku...takze je bez nej..ale inak jedlo v poho....

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí váleček hovezi svickova recepty hovězí svíčková recept hovezi svickova hovězí svíčková cena hovězí váleček recept hovězí váleček recepty hovězí zadní váleček recepty hovězí maso svíčková recepty tatranský guláš hovězí svíčková omáčka tatranska omacka tatranské hovězí nudličky svíčková cena "tatranské koření" cena svíčkové recept hovezi valecek svickova z hoveziho hovězí svíčková maso recepty hovězí maso svíčková