Svíčková na tatranský způsob

toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 2 názory

21

Suroviny

80 dkg zadního hovězího masa
3 dkg slaniny
3 lžíce másla
1 velká cibule
10 dkg kořenové zeleniny
3 lžíce hladké mouky
3 sterilizované okurky
1 lžíce hladké hořčice
1/2 citronu
0,2 l smetany
divoké koření
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Váleček hovězího masa opláchneme, prošpikujeme slaninou a na kousky nakrájenou očištěnou zeleninou a svážeme režnou nití.

  2. Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme divoké koření a maso v základu krátce opečeme, osolíme, zalijeme vodou a dáme do trouby pod poklicí péci za občasného podlévání doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou promíchanou ve smetaně.

  4. Vaříme a za stálého míchání přidáme hořčici, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z citronu.

  5. Omáčku přecedíme dosolíme a přidáme zbylou zeleninu a nakrájené sterilizované okurky.

  6. Nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svíčková na tatranský způsob

  • Nikola Nikola(neregistrovaná)

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ...no ....svieckova....mame ju radi a manzel si pochutna....poprosil ma aby som mu tam nekrajala tu kyslu uhorku...takze je bez nej..ale inak jedlo v poho....

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo