Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí slazené mléko-SALKO

Slazené kondenzované mléko seženete dnes v každém obchodě. Salka není nikdy dost a zejména v době adventu je po něm velká poptávka. Vyrobit si ho můžete velmi snadno i doma a ještě ušetříte.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

13. 12. 2013 18:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

cca 150 g

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 882 kJ / 689 kcal
Bílkoviny10,34 g
Tuky20,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy114,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mi včera ba FB poradila Jana Novotná. Myslím si, že v předvánoční době, kdy děláme vaječné koňaky a různé likéry, se recept hodí. Rozhodně i finančně :-)

Pokud chceme udělat karamel, viz. poznámka:

"Hotové SALKO jsem dala do zavařovací sklenice (370 ml), sklenici zavíčkovala a utáhla jako při zavařování (aby to mělo stejný efekt jako u konzervy) a pozvolna vařila ve vodní lázni 1,5 hodiny a bylo hotovo."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 5. 2020 12:55

langoska32: Já taky používám obyčejné mléko a jde to :-). S tím cukrem je to dobrá vychytávka :-O :yes:

langoska32 langoska32

7. 5. 2020 12:59

Dělala jsem mockrát podle tohoto receptu. Dělám z dvojité dávky a na starší pánvičce » velká plocha a rychle se odpařujje (kondenzuje). Když potřebuju karamelové salko, cukr předem zkaramelizuji... už vůbec nekupuji v obchodě. Používám obyčejné mléko polotučné z krabice a salko chutná stejně, jako kupované. - úžasný recept, který mi již ušetřil nemalý peníz...
<3

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 1. 2020 00:45

Veru2984: díky :-K

Veru2984

28. 1. 2020 19:06

Za mě super! Dělala jsem poprvé v životě a budu dělat pořád :-) Fakt dobré a krásně husté . :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 10. 2019 12:51

Vrtulka13: Dělala jsem ze 300 ml a jo, fakt je to zdlouhavé, ale taky myslím, že výsledek je super. A určitě z větší dávky se bude dělat déle.;-)

Vrtulka13

1. 10. 2019 14:18

Veronika: nevím, zda-li jste dělala ze stejné dávky jako v receptu, nicméně moje zkušenost z litru polotučného mléka ( ;-) mlsoun se nezapře), po 20ti minutách opravdu nic... Ale, salko je husté, protože jej musíme zredukovat. Vycházela jsem z toho, že autorka měla z 300ml 150g cca, tzn. zredukovat na polovic a opravdu. Sice až po 8-( 40ti minutách, ale výsledek stojí za to :-Q :yes:

Vrtulka13

1. 10. 2019 14:11

Veronika:

ZaSolanem ZaSolanem

17. 9. 2017 10:05

Zdravím všechny, tohle už jsem zkoušela několikrát, ale přidávám se ke zkušenosti, že mi to přijde děsně sladké, i vaječňák byl přeslazený a přitom taková krupičnatá struktura. Mléko jsem zkoušela i krabicové, i přímo z kravína. Jsem na salko ujetá, i v dospělosti jsem schopná sníst plechovku jen tak za pár dní...ale tohle domácí se mi nikdy jako orig. nepovede. Asi to nebude tím, že by ve fabrikách měli kvalitnější suroviny, o to mě to víc štve.
Jinak do nedávná jsem všude hlásala, že pilos salko je z tatry, jen jiný obal a levnější, bývalo, ale už to tak není, výrobce je polský...to jen tak na okraj:-).

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 4. 2017 18:58

haklim: To mám radost!! :-8

haklim

25. 4. 2017 18:36

Super recept, syn salko miluje a toto se povedlo na jedničku :-p, budem vařit asi dost často :yes:.

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 4. 2017 10:32

mrkvacek: Já ho taky dělala z polotučného mléka a povedlo se :-).

mrkvacek

7. 4. 2017 10:27

recept super, vždy se povede i z polotučného mléka, u něj akorát trochu déle svařuji, chuť luxusní; já jej připravuji každých 14 dní do zapékaných müsli a je to eňo ňuňo :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 2. 2017 12:04

winklerka: super, mám radost :-)

winklerka

12. 2. 2017 11:56

Super! Udělala jsem přesně podle receptu, jen jsem tedy dala cukr moučka, krásně to ztuhlo a chuť jako originál. :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 11. 2016 23:07

Veronika: Já jsem to opravdu měla husté. Myslím, že i foto tomu odpovídá

1 2 3 4 6 9 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci salko recept na domaci salko husté domácí salko recept tatra salko recepty domaci salko recept jak udělat domácí salko domaci karamelove salko salko recept domácí salko jak vyrobit salko salko akce salko domácí salko recept jak udelat salko jak vyrobit domácí salko domácí salko recepty kondenzované mléko recept domácí kondenzované mléko salko v akci vyroba salka

Suroviny: mléko, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Domácí slazené mléko-SALKO

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6y9l