Rizoto (risotto) s grilovanými ředkvičkami a pancettou
Krémové risotto je jedním z mnoha skvostů italské kuchyně. V tomto receptu jej doplníme grilovanými ředkvičkami, pancettou a čerstvou bylinkou podle vlastní chuti. Klíčem k úspěchu je použití správného druhu rýže a dobrého domácího vývaru.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 598 kJ / 1 816 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,65 g |
| Tuky | 27,55 g |
| Vláknina | 12,97 g |
| Cholesterol | 131 mg |
| Sodík | 3,53 g |
| Sůl | 6,73 g |
| Sacharidy | 277,23 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto (risotto) s grilovanými ředkvičkami a pancettou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xPv
Moje poznámka
Rizoto (risotto) s grilovanými ředkvičkami a pancettou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xPv
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 7 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 15 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 17 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 18 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček II
káťa před 3 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 4 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 4 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 4 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 6 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 7 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 8 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Tématické fráze:
ředkvičky tepelně upravené,
vaříme s ředkvičkami,
rozdíl mezi pancettou a slaninou,
risotto slanina,
dušené ředkvičky,
italské rizoto s pancettou,
krémové risotto s hráškem a pancettou,
rizoto s pancettou,
rozdíl mezi pančetou a slaninou,
dýňové rizoto s pančettou,
rizoto s ředkvičkama,
vaříme s ředkvičkama,
rizoto s ředkvičkami,
rizoto s ředkičkou,
vaříme se ředkvičkou,
jeden recept třikrát jinak
Suroviny:
rýže na risotto arborio,
pancetta,
ředkvičky,
cibule šalotka,
víno bílé suché,
vývar masový,
pecorino,
máslo,
olej olivový,
sůl,
petrželka
Komentáře (21)
Já ředkvičky používám na smaženici s vajíčky,do pomazánek a na polévky.Toto je další príma nápad na využití
Osobně si myslím,že rozdíl mezi grilovanou a dušenou ředkvičkou zrovna tady v tomto jídle je velký.Vždyť ta grilovaná zase na své chuti nemůže tolik ztratit,když se přidává až ke konci.
Mimo recept-kdysi jsem tady na Topreceptech opravu ráda pročítávala komentáře u receptů jiných kuchařinek/kuchařů
Teď tady chodím přidat recept,okomentovat a ohodnotit recepty druhých a zase mizím.A to jen díky tomu,že se tady rozmáhají čím dál,tím víc nesváry a zbytečné hádky a napadání se navzájem
Pod hezkým receptem zbytečná debata....jedna, co chce mít poslední slovo (byť pod cizím receptem a v debatě o ničem) za každou cenu, druhá polemizuje o ztrátě grilované chuti ředkvičky, když ta je jen zamíchaná do už hotového risotta.....nakonec - není té pancetty do risotta škoda? Co ji nacpat do česnekového točeňáku a ugrilovat takhle? Prej je to dobrý....
Děkuji za ohlasy