Dýňové rizoto
Dýňové rizoto je krémový a voňavý pokrm, který přináší dokonalé spojení sladké dýně a jemně ochucené rýže. Toto podzimní jídlo plné barev a chutí je skvělou volbou, kdy chcete něco hřejivého, vydatného a zároveň jednoduchého na přípravu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 658 kJ / 1 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,64 g |
Tuky | 55,79 g |
Vláknina | 9,20 g |
Cholesterol | 63 mg |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,06 g |
Sacharidy | 180,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na másle dosklovata. Přidáme očištěnou dýni nakrájenou na kostičky a opékáme asi 5 minut.
Krok 2: Přisypeme rýži (předtím neproplachovat, ztratila by škrob, který je nutný k vytvoření krémovité konzistence pokrmu) a opět pár minut opékáme (začne průhlednět).
Krok 3: Zalijeme vínem (asi 250 ml - prostě aby bylo vše ponořené).
Krok 4: Až se víno odpaří, postupně dolíváme vývar. Vždy jen tolik, aby byla vidět hladina, až se odpaří, znovu dolijeme, a takto několikrát - dokud není rýže měkká a zároveň na skus. Trvá to asi 15-20 minut. Průběžně mícháme (dle typu nádobí, v kterém se vaří).
Krok 5: Na závěr vmícháme nastrouhaný sýr a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Krok 6: Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany a něčím zeleným (ideálně s petrželkou).
Zveřejněno 27. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOBE
Moje poznámka
Dýňové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOBE
Nejnovější recepty
Kokosové špičky s rumovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Jednoduché slepované kokosky
Přidáno před 2 hodinami
Vinná klobása se zelným salátem
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepková krtkova roláda
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Papriková polévka s vejcem
Kajkajak před 45 minutami
Romadúr v pivu
klukznemanic před 6 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
klukznemanic před 6 hodinami
Bílkový chlebíček
Moanka před 9 hodinami
Brynzová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 17 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 20 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 20 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 22 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 23 hodinami
Tématické fráze:
dýnové recepty,
dýňové risoto,
dynove ryzoto,
dýňové rizeto,
krémové dýňové rizoto,
daňové rizoto,
dýňové rizito,
dínové rizoto,
rizoto z hokaido,
dýňové rissoto,
rizoto s hokaido,
dýnová rýže,
rizoto hokaido,
hokaido rizoto,
dýňové rozoto,
dýňové,
dyňového rizoto,
dý ové rizoto recept,
baskicka dynova,
dýňového rizoto recept
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
máslo,
cibule,
dýně,
víno bílé suché,
vývar kuřecí,
pepř mletý,
parmazán
Komentáře (4)