Židovský koláč - FLÓDNI
Židovský koláč Flódni je tradiční maďarský dezert s bohatou historií, který je známý svými vrstvami plnými chutí. Tento výjimečný koláč se skládá z několika tenkých těstových plátů, které jsou proloženy sladkými náplněmi z máku, jablek, vlašských ořechů a švestkových povidel.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma 23 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 737 kJ / 2 088 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,89 g |
Tuky | 120,21 g |
Vláknina | 7,98 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 432 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 209,73 g |
Postup přípravy
Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 30 minut odpočívat. Krok 2: Těsto rozdělíme na pět stejných dílů, ze kterých postupně na pečicích papírech vyválíme tenké placky. Na každou postupně položíme dno dortové formy, ostrým nožem okolo ořízneme, zbytek těsta odstraníme a placky propícháme na několika místech vidličkou. Tři placky upečeme a dvě ponecháme syrové. Krok 3: Troubu předehřejeme na 170 °C. Pečicí papír s první plackou opatrně přeneseme do trouby na rošt a upečeme - barva placek by měla být světlá medová, na těstě se udělají jakoby malé puchýřky. Pak postupně dáme do trouby upéct zbylé dvě placky a necháme vychladnout. Krok 4: Vezmeme dortovu formu a na dno dáme nejprve syrovou placku, potřeme např. makovou náplní, na ní položíme upečenou placku, potřeme další náplní a tak to jde až do poslední páté placky, která je opět syrová, tu pak potřeme rozšlehaným žloutkem. Krok 5: Dortovou formu vložíme do trouby a pečeme cca 50 minut. Upečený moučník necháme vychladnout, nakrájíme jako dort a před servírováním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkovým nebo ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 16. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Židovský koláč - FLÓDNI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m61p
Moje poznámka
Židovský koláč - FLÓDNI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m61p
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Tématické fráze:
židovský koláč,
tncz nova levné recepty ládi hrušky syrové koláče,
slovenský vánoční koláč,
tncz nova levné recepty ládi hrušky 16.3.2014,
židovský tvarohový koláč,
židovský koláč recept,
štedrák,
slovenské koláče,
sýrové koláče ládi hrušky,
židovský moučník,
židovský jablečný koláč,
láda hruška sýrové kolace,
židovsky koláč s tvarohem,
slovensky koláč,
flodni koláč bez drozdi,
madarsky zakusek flodni,
flodni madarský zákusek,
židovské recepty,
židovský dort,
tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny jablečný koláč
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
sůl,
voda,
žloutek,
ocet,
droždí,
Komentáře (14)
Našla som židovský recept, kde sa do cesta vôbec nedáva droždie, len múka, maslo, vajcia, cukor a suché biele víno. Náplne jablková, maková a orechová, cesto len tenučké...Momentálne vraj super hit v budapeštianskych cukrárňach.
Moučník je to každopádně moc zajímavý, podle ingrediencí moc dobrý
Ale každopádne, tento koláč od radiátor musí byť úžasný!
Je pravda, že u tohoto receptu se píše, že se jedná o vánoční moučník